Välkommen till SPF Seniorerna Sydporten

    Årsmöte den 24 februari genomfört

    Nytt daturm för Tallinresan den 4-7 juni

Årsmötet den 24 februari

Sydportens årsmöte med mötespresidium under rådande förhållanden. Corona säkert .

Nytt datum för Tallinnresan 4-7 juni

Hej Nu har vi ny tid för Tallinn resan. Tallink börjar köra på Tallinn 1 juni och Sydporten har då bokat upp resans avresedatum 4 Juni. och hemkomst 7 juni. Det kan bli 2 övernattningar i Tallinn om dom kör varannan dag isåfall hemma 8 juni men vi återkommer. Var beredda och förboka gärna upp biljett hos Christer,christerfredriksson122@gmail.com eller ring 070-662 31 11 så ser vi hur stort intresset är.Välkomna ombord och hoppas hoppas att vi får träffas och ha trevligt igen.

Kallelse årsmöte onsdag den 24 februari

SPF-Sydportens årsmöte 2021 kommer detta år att genomföras per Capsulam. Detta innebär att alla medlemmar får möjlighet att rösta digitalt via sin dator, eller via svarspost på utsänd svarstalong. Årsmötet är utlyst till onsdag den 24 februari och vi vill ha ditt svar senast då. Välkommen att delta! Styrelsen

Varning för bedrägerier kring vaccination

Nu är det många som vill vaccinera sig mot covid -19 och det utnyttjar bedragare. Varje vecka får polisen in anmälningar om bedrägeriförsök, som ofta sker via telefon. Bedragarna hittar hela tiden nya tillvägagångssätt som de anpassar efter omvärlden.

Långa väntetider hos Pensionsmyndigheten

Nu har årsbeskedet för den allmänna pensionen landat hos Sveriges pensionärer, med många telefonsamtal som följd. Kötiderna är stundtals långa till Pensionsmyndighetens kundservice, och de har därför kontaktat oss och bett oss gå ut med följande information:

Jobba kvar två år efter 65-årsdagen ger dålig utdelning för stora yrkesgrupper

Det lönar sig dåligt att jobba kvar två år efter 65-årsdagen för stora yrkesgrupper, det visar SPF Seniorernas nya beräkningar. Läs också om vad Marina som arbetat ett långt liv i barnomsorgen tycker om pensionerna.

Allvarligt smittläge kräver allvarliga åtgärder

Seniorer har sedan i mars 2020 burit ett tungt ansvar att undvika smitta. Det finns ett enormt behov att slippa isolering och inskränkningar. Tack vare vaccinerna är vi nu nära att återvinna vår frihet. Men om smittläget gör det nödvändigt kan nedstängning vara en sista utväg innan alla har hunnit få erbjudande om vaccinering, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Västerbottensdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund