Välkommen till SPF Seniorerna Sydporten

    Nytt datum för Tallinnresan 9-12 maj

    Månadsträff den 25 november INSTÄLLD

Caféverksamheten ställs in

Tyvärr måste vi ställa in caféverksamheten på grund av Coronaviruset. Vi får hoppas på bättre tider. Styrelsen

Månadsträff onsdag den 25 november

Kl. 12.00 i Församlingsgården. Underhållning ”Birch Town Singers” Är Inställd på grund av coronan.

Trivselpromenaderna fortsätter...

Välkommen att vara med på våra trivselpromenader! Tisdagar kl. 13 ses vi vid Församlingsgården i Hörnefors. Vi promenerar 2,5-4 km med Coronasäkert avstånd. Den som vill tar med eget fika, så fikar vi tillsammans. Gå gärna med i vår Facebook-grupp för att få aktuell information vid otjänlig väderlek. Väl mött och ta gärna med en vän!

Nytt datum för Tallinn resan

Det nya datumet för resan är 9-12 maj 2021. Programmet finns under fliken nya resor. För frågor om resan så ta kontakt med Christer Fredriksson 070-662 31 11. christerfredriksson122@gmail.com

Månadsträff den 28 oktober kl. 12.00

I Församlingsgården . Föreläsning Olle Svensson ”Benskörhet” Är tyvärr inställd på grund av coronan.

Månadsträff

Onsdag 23 sept. Kl. 12 i Församlingsgården. Underhållning ”Klas Norberg” från Härnösand . Som vi tyvärr måste ställa in på grund av Corona och de restriktioner som råder.

Fiske-/badtur till Mjösjön

Onsdag den 2 september bjuds till fisketur till Mjösjön, ca 2 km väster om Hörneå. Samling klockan 10 vid Bygdegården i Hörneå. Oömma kläder och fiskeutrustning för den som vill fiska. Under turen bjuds gratis fika och mat. Föranmälan till Gun Jonsson senast den 30 augusti, på telefon 0730-51 65 42 Vill du ha skjuts, ring till Håkan Boberg på telefon 070-580 04 55 Välkomna med!

Bra med fast omsorgskontakt

Gärna fast omsorgskontakt i hemtjänsten och krav på kompetens, men mer behövs. Så sammanfattas SPF Seniorernas kommentar till en dagsfärsk utredning som regeringen nu ska bereda.

Seniorsurfarna kommer tillbaka 2021

I TV-programmet Seniorsurfarna drillas fyra kända svenskar i digitala färdigheter. Den 9:e februari är det premiär för en ny rafflande, rolig och lärorik säsong av SENIORSURFARNA med nya deltagare.

– Allt du behöver veta om livet som pensionär

Seniorhandboken tar upp saker som är bra att veta om livet som senior. Den innehåller både samhällsfrågor, och ger råd och stöd till privatlivet. Boken finns att köpa i vår webbutik.

Livesändning 26 oktober – Ställ frågor direkt till Peter

Förra gången blev en succé. Nu har du chansen att ställa frågor till SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström igen. Torsdag 26 oktober klockan 10.00 sänder vi direkt på tidningen Seniorens Facebooksida. Var med då!

Oacceptabelt med dessa allvarliga och systematiska brister i äldreomsorgen

I dag redovisade IVO (Inspektionen för vård och omsorg) sin nationella granskning av regionernas arbete på särskilda boenden för äldre under våren. Mycket allvarliga och systematiska brister konstateras i alla regioner.

Direktsänd slutkonferens "Inte ensam" 3 december

Välkomna till årets sista livesändning från projektet Inte ensam. Vi summerar allt som hänt i projektet under året och samlar kraft inför framtiden och allt vi kan göra. Webbsändningen är öppen för alla intresserade.

Uppdaterade rekommendationer gällande föreningars och distrikts aktiviteter

På grund av smittläget i Sverige och nya restriktioner rekommenderar vi alla föreningar och distrikt att pausa alla aktiviteter som genomförs inomhus. Det går fortfarande bra att genomföra aktiviteter utomhus, men deltagarantalet ska begränsas till högst 8 personer i varje grupp.

Stor satsning på digitala julkonserter

Svenska kyrkan gör sin största satsning på digitala konserter under advent och jul. Det inleds på söndag med en ”sing along”-konsert från Umeå stads kyrka.

Se upp för D-vitaminbrist i vinter

Äldre är en av de grupper som riskerar att få i sig för lite D-vitamin. Inte minst detta år när många äldre tillbringar mer tid inomhus. Livsmedelsverket rekommenderar alla över 75 år att ta extra kosttillskott.

Ny covidkris i särskilda boenden: ”Nu måste äldre få rätt vård”

Smittan fortsätter att öka bland äldre på de särskilda boendena. Antalet döda stiger också.

Fråga Malena: Vad kan jag göra för att kunna hålla på längre?

Efter tio år som änkeman träffar jag nu en kvinna på 60 år som jag vill ha det bra med. Finns det något som kan göra att jag kan hålla ut bättre? Malena Ivarsson svarar.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Västerbottensdistriktet

Årsstämman 16.4

Nya Utbildningar

Kansliet semesterstängt

Aktuella kampanjer från vårt förbund