Välkommen till Rurik Norrtälje

Några ord från styrelsen

Vi är alla medvetna om att det gångna året har varit ett förlorat år.

Allt inställt i höst och vinter

Vi ställer in alla möten i höst och tillsvidare. När läget blivit bättre och vi kan komma igång lite försiktigt lägger vi ut information här.

Årets första nyhetsbrev från äldreombudsmannen januari 2021

Här finns årets första nyhetsbrev från Norrtäljes äldreombudsman Madelaine Rieschtel

Saknar vi din epostadress?

Vi saknar epostadress till nästan hälften av våra medlemmar. Epost är ett bra och enkelt sätt för oss att nå ut med information om aktuella frågor, inbjudningar och evenemang. Särskilt nu i Coronatider.

Minnesord Karl Erik Olsson

Vi har nåtts av det sorgliga beskedet att Karl Erik Olsson, SPF Seniorernas ordförande 2008-2014, har gått bort. Vi minns honom framför allt med glädje och värme. Karl Erik var en klok och eftertänksam man som lämnar efter sig ett stort tomrum bland oss alla som hade förmånen att lära känna honom.

Debattartikel: Vi ser hur turordningen hotas av intressegrupper

I en debattartikel i Aftonbladet uttrycker de fyra pensionärsorganisationernas ordföranden en oro över att olika intressegrupper agerar för den egna gruppens rätt till förtur. Det får inte bli ett trippelslag genom att äldre också blir förlorare i vaccinationskampen.

Första mötet med sakkunniga 2021

I går träffades SPF Seniorernas sakkunniga för det nya årets första möte. Gruppen sågs digitalt och diskuterade en mängd aktuella frågor.

Rekommendation om årsmöten och distriktsstämmor 2021

Det är förbundets rekommendation att föreningar inom SPF Seniorerna inte i nuvarande skede genomför årsmöten fysiskt. Istället finns dessa alternativ som föreningen kan välja mellan:

Karl Erik Olsson har avlidit

Karl Erik Olsson, SPF Seniorernas ordförande under 2008-2014, har gått bort.

Äldreboenden hårt drabbade av andravågen också

Landets äldreboenden drabbade hårt även av coronavirusets andravåg och allra värst var det i Skåne. Det visar en granskning som SVT har gjort.

Goda recept för en person

Vad ska jag äta idag? Behöver du lite inspiration? Senioren har samlat ihop 13 goda recept för en person.

Sammanboende under 70 år kan prioriteras i vaccineringen

Personer som bor med 70-plussare men själva är under 70 år kan eventuellt prioriteras upp till fas 2. På Seniorens fråga på torsdagens pressträff svarar Folkhälsomyndigheten att de ska titta på det.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser