Välkommen till Rurik Norrtälje

Vårens program

Programmet för säsongen är klart. Klicka nedan så kommer du direkt dit.

Se Sanna Nielsen

2Entertain erbjuder dig som SPF-medlem exklusiv rabatt på Sanna Nielsens show i vår på Hamburger börs!

Evenemang i Roslagen

Många evenemang äger rum i Roslagen under hösten och vintern. Här har Ann-Marie Sundvall listat vad som händer i Norrtälje och i närheten. Uppdaterad 18 januari.

Vikingline erbjuder

Under våren erbjuder Vikingline oss medlemmar i Rurik fina dagsturer med Rosella från Kapellskär. Olika gäster och underhållning samt författarresor står på programmet. Vi vill undersöka om vi ska arrangera en eller fler gruppresor med Rosella och ser gärna att du anmäler till oss om intresse finns på telefon 0176-19988 eller epost foreningen.rurik@telia.com

Långdistansresor

SPF Stockholmsdistriktet erbjuder resor med hög kvalitet till Minnesota, Singapore och Borneo under hösten 2019.

Vinterresa till Nerja

Slipp vintern några veckor och följ med till Soliga Nerja i Spanien 2 - 16 februari 2019. BokaNerja och SPF Stockholm i samarbete erbjuder ett prisvärt resepaket för oss SPF medlemmar i Stockholms distriktet.

Den omvända guideturen

Konstprojektet Stadsröra bjuder in till en guidetur i Norrtälje där DU får bestämma vart vi ska åka och varför. Vi sveper in dig i en varm filt i en mjuk och säker sits på vår snygga el-lådcykel och så får du ta med oss på en resa i DITT Norrtälje.

Resa till Prag

SPF Seniorerna i Väddö erbjuder oss Rurikmedlemmar att följa med på en resa till Prag 27-30 april 2019.

SPF Seniorerna i Expressen: det saknas visioner om hur vi möter de stora utmaningarna

SPF Seniorerna uttrycker både ris och ros kring regeringsöverenskommelsen. Det saknas visioner om hur vi möter de stora utmaningarna inom välfärden och det finns inga besked kring en översyn av pensionssystemet

Möte på riksdagen med Barbro Westerholm (L)

SPF Seniorerna i äldrepolitiska samtal med riksdagsledamot Barbro Westerholm (L)

SPF Seniorernas kommentarer om S, MP, C och L:s sakpolitiska överenskommelse

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar överenskommelsen mellan S, MP, C och L – positivt att pensionsnivåerna höjs och att en primärvårdsreform finns med, men de bostadspolitiska förslagen är otillräckliga och nya skatter riskerar att göra nya hål i pensionärernas plånböcker

SPF Seniorerna i Aftonbladet om digitala samhället och äldre

Många äldre oroas av den digitala utvecklingen och de kostnader denna för med sig, det visar en medlemsundersökning från SPF Seniorerna som redovisas i Aftonbladet.

Debattinlägg på SvT Nyheter: ”Nästa regering måste ha en renodlad äldreminister”

”Vi seniorer blir allt fler och vi både vill och kan bidra till samhället med all den erfarenhet som vi bär med oss från ett långt liv. Men då krävs att samhället tar vår kompetens, livssituation och utmaningar på allvar”, skriver Eva Eriksson.

Så rekryterar, aktiverar och behåller ni föreningens medlemmar

Föreningslivet har genom åren spelat en viktig roll i det svenska samhället. De stora folkrörelserna har de senaste århundradena haft stor betydelse. Men hur blir det i framtiden? Har de spelat ut sin roll? I senaste avsnittet av Seniorpodden handlar det om hur medlemsstyrda organisationer kan arbeta för att de även i framtiden ska kunna påverka samhällsutvecklingen.

SPF Seniorerna i Dagens Samhälle

”Ta inte äldres röster för givna vid ett extraval” skriver förbundsordförande Eva Eriksson i Dagens Samhälle och listar sjukvård, pensioner och äldreomsorg som medlemmarnas viktigaste frågor

SPF Seniorerna kommenterar M+KD-budgeten

Förbundsordförande Eva Eriksson välkomnar skattelättnader såväl som vård- och omsorgsåtgärder, men saknar en del vårdsatsningar för att möta en befolkning med allt fler äldre.

Så kommer SPF Seniorerna att granska nya regeringen

Den tillträdande rödgröna regeringen delar ut en rad löften till landets seniorer. Men lösa skrivningar kräver intensiv bevakning, menar SPF Seniorerna.

Du kan vaccinera dig mot lunginflammation

Två av tre vet inte att man kan vaccinera sig mot pneumokocker, den vanligaste orsaken till lunginflammation. Det visar en ny undersökning.

Medicin mot depression ökade inte fallrisk

Läkemedel mot depression behöver inte leda till högre risk för höftfraktur hos 65-plussare. Det visar ny forskning från Umeå universitet.

Ska jag avsluta relationen?

Hon är särbo med en man som är snäll, men som varken tar initiativ till hushållssysslor eller närhet. Malena Ivarsson svarar.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Medlemsresa till Nerja

Distriktsbroschyr

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser