Välkommen till Rurik Norrtälje

Nyhetsbrev från äldreombudsmannen

Norrtäljes äldreombudsman Madelaine Rieschtels nyhetsbrev

Till dig som är äldre

Du som är över 70 år bör begränsa dina nära kontakter med andra så långt som möjligt, enligt rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.

Uppskjutna aktiviteter - expeditionen öppen

Vi skjuter alla aktiviteter under mars och april på framtiden men håller expeditionen öppen de vanliga tiderna. Troligtvis får vi ställa in allt som är planerat i vårens program men vi avvaktar och återkommer med information när vi ser hur läget utvecklar sig.

Åk minsvepare

Nu finns möjlighet till en unik historisk kryssning genom Stockholms skärgård med militär- och skärgårdstema 20-24 maj. Du åker minsvepare och stridsbåt!

Evenemang & konserter i Roslagen

Många evenemang äger rum i Roslagen. Här har Ann-Marie Sundvall listat vad som händer i Norrtälje och i närheten. Uppdaterad 10 februari.

Frågor och svar i Corona-tider om vård och omsorg med Gösta Bucht

Gösta Bucht, sakkunnig vård- och omsorgsfrågor hos SPF Seniorerna, svarar på vanliga frågor som rör äldreomsorg och sjukvård i Corona-tider.

I svåra tider håller vi ihop och bryr oss om varandra

Jag skriver till dig som är medlem i SPF Seniorerna för det är en svår tid för oss seniorer nu. Vi känner oro för oss själva, familjen och vännerna. Vi håller oss hemma, funderar på vad vi ska syssla med om dagarna, på nyheterna är det mest tråkigheter. Det känns som det inte är mycket som är roligt i dessa dagar.

Eva Eriksson i videokonferens med statsminister Stefan Löfven

Med anledning av coronakrisen höll i dag statsministern och vice statsministern videokonferens med landets tre största seniororganisationer. Med vid mötet var även Sara Byfors från Folkhälsomyndigheten. Eva Eriksson, förbundsordförande, framförde SPF Seniorernas syn på en rad frågor kopplade till utbrottet av coronaviruset.

Eva Eriksson i Expressen om att seniorer bör ta sitt samhällsansvar i krisen

Förbundsordförande Eva Eriksson skriver i Expressen att nu måste vi seniorer ta vårt ansvar och stanna hemma – detta är inte tiden för generationskonflikter. Vi måste hålla ihop i samhället.

Facebookgrupper för trädgårdsintresserade

Idag hälsar vi våren välkommen! Nu är dagarna längre än nätterna. Den meteorologiska våren har förstås kommit olika långt (eller inte alls visat sig) i vårt avlånga land, men ljuset är äntligen tillbaka i hela Sverige.

Känner du dig ensam?

Det är svåra tider och för många blir det inte direkt lättare när man ska isolera sig hemma. Men glöm inte att det finns medmänniskor där ute. Behöver du prata med någon finns hjälp att få!

Om sömnlöshet och blind lydnad

"Sven Olov Karlsson gör en suverän analys av tidsandan, den lilla människan och det gigantiska klimathotet" tipsar Ingalill Mosander.

Allt fler 70+ insjuknar

I Stockholm har antalet seniorer som drabbats av covid-19 ökat de senaste dagarna. "Ta rekommendationerna på allvar", manar SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson.

Kan du lösa Seniorens musik quiz?

Vad kan du om musik? Utmana dig själv och testa dina kunskaper i Seniorens musik quiz.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser