Välkommen till Rurik Norrtälje

Gå en fotokurs online

Just nu får du som medlem i Rurik 30% rabatt på fotokurser Online.

Varför inte gå skrivarkurs

Här är en fantastisk möjlighet för dig som vill gå en skrivarkurs i dokumentärt och självbiografiskt skrivande. Varje liv är värt att berättas!

Nytt nyhetsbrev från äldreombudsmannen februari 2021

Här finns nyhetsbrev från Norrtäljes äldreombudsman Madelaine Rieschtel

Enkät om seniorcenter

Norrtäljes äldreombudsman utreder seniorcenter. En frågeenkät ligger på kommunens hemsida som den som önskar kan svara på.

Inbjudan till kurs i möten på webben

Förbundet bjuder in alla medlemmar till två olika kurser för att bidra till digital delaktighet.

Några ord från styrelsen

Vi är alla medvetna om att det gångna året har varit ett förlorat år.

Allt inställt i höst och vinter

Vi ställer in alla möten i höst och tillsvidare. När läget blivit bättre och vi kan komma igång lite försiktigt lägger vi ut information här.

Jobba kvar två år efter 65-årsdagen ger dålig utdelning för stora yrkesgrupper

Det lönar sig dåligt att jobba kvar två år efter 65-årsdagen för stora yrkesgrupper, det visar SPF Seniorernas nya beräkningar.

Allvarligt smittläge kräver allvarliga åtgärder

Seniorer har sedan i mars 2020 burit ett tungt ansvar att undvika smitta. Det finns ett enormt behov att slippa isolering och inskränkningar. Tack vare vaccinerna är vi nu nära att återvinna vår frihet. Men om smittläget gör det nödvändigt kan nedstängning vara en sista utväg innan alla har hunnit få erbjudande om vaccinering, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Kräv nya vaccinköp, Stefan Löfven!

Statsministern bör kräva nya EU-upphandlingar av vacciner för att täcka upp för det bortfall som vaccinföretagen orsakat. Om EU inte kommer överens om nya inköp, bör Sverige göra egna vaccininköp, utan europeisk samordning, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Ardalan Shekarabi reagerar på SPF Seniorernas siffror om att många år i jobbet inte alls lönar sig

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi uttalar sig i Aftonbladet om SPF Seniorernas nya siffror som visar att livsinkomsten och många år i jobbet inte lönar sig.

Fem gånger så dyr räntekostnad med seniorlån

I en artikel i Expressen visar beräkningar från SPF Seniorerna att seniorlån över tid blir hela fem gånger dyrare än ett vanligt bolån. Fredrik von Platen, bostadssakkunnig, kommenterar i artikeln.

Eva Eriksson i Svenska Dagbladet om krånglig information, och tilliten till myndigheterna

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson betonade vikten av att följa prioriteringsordningen för vaccinationer mot covid-19 när hon intervjuades av Svenska Dagbladet. "Nu får det bli någon jäkla ordning på detta", sa Eva.

Möte med SKR: Informationen om vaccination måste förbättras

Vaccination mot covid-19 var temat då SPF Seniorerna i dag digitalt uppvaktade Sveriges kommuner och regioner (SKR). Förbundet tog upp frågor om information, prioritetsordning och skillnader i vaccintäckning mellan regionerna.

Bjärred-läkaren tagen ur tjänst

Den läkare i Bjärred som i hemlighet portade äldre från sjukhusvård har tagits ur tjänst.

Laga billigt och hälsosamt

Dietisten Hanna Olvenmark tröttnade på att hälsosam mat alltid beskrevs som dyr. Det går att äta nyttigt och billigt på samma gång genom att ta vara på det man har. Och på så sätt vara snäll både mot sig själv och vår planet.

Nu handlar Lena allt på nätet

Innan pandemin var Lena Carnell skeptisk till allt som hade med det digitala att göra. Handlar, det gör man väl i affären tyckte hon då. Idag köper Lena mat, medicin och kläder på nätet.

Vaccinfuskare får vänta på andra dosen

Personer som fuskat sig till vaccination mot covid-19 kommer att få vänta på sin andra dos. Det skriver Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande på fredagkvällen (26/2)

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser