Välkommen till Rurik Norrtälje

Kören tränar i Norrtälje kyrka

Rurikkören kommer i fortsättningen att öva i Norrtälje kyrka. Ni som medverkar i kören ska träffas i Norrtälje kyrka från och med den 17 september kl 14.30.

Fest!!

VÄLKOMMEN PÅ FÖDELSEDAGSFEST! Kom med oss och fira SPF 80 år. Det blir stort kalas med mingel, bubbel, underhållning & tårta.

Lucia 9 december

Måndagen den 9:e december firar vi traditionsenligt Lucia i Folkets Hus. Luciafirandet har fallit bort ur programmet men vi gör som vi brukar. Anmälan gör du till Ruriks expedition på sedvanligt sätt.

Rabatt på Kapellet

Varje tisdag ger restaurangen på Kapellet 30% rabatt på all mat till oss medlemmar i Rurik och PRO (och alla andra 65-plussare) Passa på!!

Höstens program

Programmet för höstsäsongen är klart. Klicka nedan så kommer du direkt dit. Observera att priset för konserten "Thank you for the music" den 24 november är 775 kronor. I Rurikbladet har tryckfelsnisse varit framme och angivit ett annat pris.

Evenemang i Roslagen

Många evenemang äger rum i Roslagen i sommar och i höst. Här har Ann-Marie Sundvall listat vad som händer i Norrtälje och i närheten. Uppdaterad 6 september.

Musikkafé med dragspel

Roslagens dragspelsklubb bjuder in till årets musikkafé lördagen den 12 Oktober 2019

Höstens program med vuxenskolan

Höstprogrammet i Vuxenskolan i samarbete med SPF Seniorerna Rurik. Här finns kurser och andra aktiviteter i det mesta som t ex släktforskning, datorkunskap, surfplatta, Argentinsk tango och olika föreläsningar. Klicka på Läs mer för hela programmet.

Öppettider på expeditionen

Expeditionen är öppen från den 12 augusti måndagar och onsdagar mellan 10.00-12.00.

Eva Eriksson i Expressen om förslagen i budgeten som påverkar seniorers ekonomi.

Pensionärer pekas ut som vinnare i höstbudgeten som presenterades av finansministern på onsdagen. Expressen sammanfattar de 10 förslag som kommer att ha direkt inverkan på miljoner seniorers ekonomi från årsskiftet.

SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson om höstbudgeten

Eva Eriksson, ordförande SPF Seniorerna, om höstbudgeten och hur den påverkar pensionärerna.

Förbundsordförande Eva Eriksson i Expressen om förslagen i höstbudgeten som påverkar pensionärer

Klockan 08.00 på onsdag 18 september presenterar finansminister Magdalena Andersson regeringens höstbudget. Eva Eriksson uttalar sig i dagens Expressen om de kända förslagen.

Eva Eriksson om regeringens äldrepolitiska utspel: mycket känt sedan tidigare

Förbundsordförande Eva Eriksson om regeringens äldrepolitiska utspel: mycket känt sedan tidigare, det blir mindre lönsamt att ha arbetat men positivt att de har lyssnat in våra krav kring ensamhet och äldres idrott.

Viktigare med en ny socialtjänstlag som omfattar alla åldrar

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström framförde vikten av en ny socialtjänstlag som omfattar alla åldrar på ett möte med regeringens utredare för en ny socialtjänstlag.

Idag, 5 september 2019, är det exakt 80 år sedan det officiella bildandet av SPF Seniorerna.

Förbundet har en lång och händelserik historia! Vi har plockat ut information om några personer och händelser som haft stor betydelse för förbundet i en lättläst historiesammanfattning.

Livesändning av seminariet "Framtiden är här"

I samband med förbundets 80-årsfirande genomfördes ett seminarium där vi med avstamp i det fantastiska påverkansarbete förbundet bedrivit under alla år blickade framåt. Seminariet är avslutat men kan ses i efterhand.

SPF Seniorerna i Expressens helgbilaga om pensionerna som har halkat efter

Färre svenska pensionärer riskerar fattigdom, men vi ligger fortfarande klart sämre till än våra nordiska grannländer. – Det är inte acceptabelt att vi halkat så långt efter, säger Anna Eriksson, sakkunnig på SPF Seniorerna.

Pensionärsorganisationerna och Riksidrottsförbundet uppmanar regeringen att satsa på äldrelyftet

Det är både märkligt och synd att regeringen och dess samarbetspartier valt bort den utlovade satsningen på friskvård för seniorer. Därför uppmanar pensionärsorganisationerna och Riksidrottsförbundet regeringen att göra verklighet av satsningen i höstbudgeten.

Är pensionärsskatten falsk?

Pensionärer betalar mindre skatt än de som arbetar, hävdar Pensionsmyndigheten. Märkligt resonemang, anser SPF Seniorerna.

David Lagercrantz går i mål

Efter fyra år med fortsättningen på världssuccén Millenium ska David Lagercerantz nu skriva en egen serie.

”För lite till äldreomsorg i regeringens budget”

Välfärden får fem extra miljarder nästa år. Men det räcker inte för att behålla dagens bemanning, säger kritiker.

Väntan på bostadstillägg kan bli kortare

För att korta köerna till bostadstillägg för pensionärer innehåller budgeten mer pengar till Pensionsmyndigheten.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Reseträff 19/9

Berwaldhallen hösten 2019

The Vikig Museum Vikingaliv

Distriktsmästerskap i golf

Pressmeddelande

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser