Välkommen till Rurik Norrtälje

Evenemang i Roslagen

Många evenemang äger rum i Roslagen i sommar och i höst. Här har Ann-Marie Sundvall listat vad som händer i Norrtälje och i närheten. Uppdaterad 30 juni.

Sommarstängt

Vår expedition är sommarstängd från den 10 juni till och med den 12 augusti. Rurikbladet med höstens program beräknas utkomma i början av augusti. En riktigt glad sommar önskar vi er alla.

Tre kryssningar

Specialpris för dig som senior på kryssning till Visby 30/6, 2/7 och 4/7. Ta Cinderella till Visby för en oförglömlig start på sommaren!

Glad sommar önskar SPF Seniorerna

SPF Seniorernas support och medlemsservice håller öppet under hela sommaren, men med begränsad bemanning och kortare öppettider.

Läkemedel och åldersdiskriminering

Vi ska inte ha en sjukvård som bygger på fördomar och diskriminering. Äldre äldre har samma rätt till jämlik och likvärdig läkemedelsbehandling. Det sa Eva Eriksson förbundsordförande SPF Seniorerna, när förbundets nya rapport ’Vem får vad? Läkemedel och åldersdiskriminering’ presenterades.

Sveriges pensionärsorganisationer presenterar gemensamma lösningar för att rädda pensionerna

Pensionssystemet är underfinansierat och behöver förstärkning om de ursprungliga målen ska uppnås. Nu är det bråttom att gå från ord till handling! Sveriges fyra största pensionärsorganisationer med närmare 800 000 medlemmar presenterar därför sex gemensamma punkter som behöver infrias för att rädda pensionerna.

”Pappa älskade att ha fest!”

Susanna Hellsings uppväxt med mamma Yvonen Lombard och pappa Lennart Hellsing var speciell. I år skulle Lennart ha fyllt 100 år.

Trött på frisk luft?

Jeanette Gentele tipsar om tv-serier för sträcktittande. Föredrar du att kura i en mörk biosalong? Hon tipsar om det med.

"Det är som en lottovinst att bo här"

De har sålt båten och dragit ner på kostnader. Christjan och Pippi Brander får ut mindre än 70 procent av slutlönen men älskar pensionärslivet.

Pensionär i Finland – ”Livsinkomsten har inget tak här”

I Finland stiger pensionsåldern för varje år. Och det du arbetat in före 1960 får du inte pension för.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser