Ordföranden har ordet

Uppdaterades: 03 februari 2019

Ordföranden Birgitta Sämskar om 2019

Välkomna till ett nytt år med allt vad det innebär av personliga upplevelser och allt som händer omkring oss. I år har vi ju haft val till riksdag och regering, där förbundet
har lagt ner mycket arbete på att uppvakta regering, riksdag och partiledare för att framföra våra krav. Skattesänkningar har utlovats för att minska klyftan eller ta bort klyftan mellan lön och pension. Vi i SPF anser att hela pensionssystemet måste ses över. Men ännu har vi inte sett något resultat eller hört något.
Vi måste göra våra röster hörda! I dag är vi 2 miljoner svenskar över 65
år, och om 10 år ytterligare 300 000! Likaså tas alltid detta med åldersdiskrimineringen upp. Men vad har det blivit för beslut?


Jag tycker även att frågor som friskvård och hälsa och hur man ska motverka ensamhet bland äldre är något vi ska tänka på och försöka göra något åt.
Vad har ni för förslag? Låt oss resonera om detta!
Men vad som ska hända hos oss i Rurik närmast i vår står i detta Rurikblad. Vi har försökt göra ett så bra blad som möjligt. Det finns teatrar, som brukar vara så populärt. Det som händer i vår vad gäller Stadsteaterns lokaler, som är under reparationer, innebär att vi får ta oss till nya, kanske inte så kända, teaterlokaler. Men som vanligt åker vi ju egen buss, så för den enskilde blir det inga konstigheter.
Vi har även satsat på olika studiebesök, som t.ex. bakom kulisserna på Dramaten, och lunchkonsert på Operan, för att ta några exempel.


Viktigt om ni bokat en aktivitet men inte sen kan följa med är att ni i tid meddelar detta, innan ni fått faktura. Annars måste vi kräva er på den avgiften, även om ni inte kan följa med, för då får Rurik betala. Undantag är sjukdom med läkarintyg.


Jag hoppas att ni alla hittar det ni gärna vill vara med om. Så välkomna med
era önskningar!
Birgitta Sämskar

Publicerades: 25 april 2017 Uppdaterades: 03 februari 2019