Ordföranden har ordet

Kära medlemmar i Rurik. Jag vill på detta sätt tacka för förtroendet att bli vald till ordförande. En stor ära för mig och ett viktigt uppdrag att representera er som medlemmar och äldre här i Norrtälje.

Birgitta Sämskar har under många år drivit verksamheten på ett sätt som varit mycket uppskattat och det känns ansvarsfullt och spännande att axla den manteln och föra oss vidare. Det är ett sammansvetsat och positivt gäng i styrelsen som lägger ner mycket tid i det frivilliga arbetet vilket borgar för en god framtid i föreningen.

Några ord om mig:

Håkan Holgersson heter jag och jag är född och uppvuxen i Norrtälje. Är Rospigg med anor från flera generationer tillbaka. Min yrkesverksamma tid arbetade jag mestadels inom transportbranschen. Numer är jag en glad pensionär. Jag är ledamot i ett Svenskt Ordenssälskap och jag gillar motorcyklar, bilar och båtar… ja, allt som brummar. Detta gör att man ibland kan se mig gå klädd i frack, för att nästa dag se mig komma klädd i skinnställ och körandes motorcykel.  

Nu är det hög tid att börja arbetet med planering av aktiviteter inför hösten och vi i styrelsen har några idéer och uppslag som vi kommer att diskutera. Jag hoppas innerligt på att vi slipper allvarliga pandemier och andra oroligheter framöver som kan begränsa i vår tillvaro och umgänget.

Många SPF föreningar har helt gått över på digital kommunikation med sina medlemmar med hjälp av epost och hemsidor för information. Men även om jag tycker det är utmärkta (och billiga) kanaler så vill jag att vi fortsätter att skicka ut vårt medlemsblad, Rurikbladet, på samma sätt som nu sker. Det har blivit ganska kostsamt med dagens portoavgifter men jag vet att bladet är mycket uppskattat så det blir kvar ett tag till både med hjälp av brevbäraren och som ett blad som kan laddas ner via Ruriks hemsida.