Om föreningen

Uppdaterades: 05 februari 2020

Föreningen bildades redan den 28 juni 1985.

Idag är vi ca 260 medlemmar i åldrarna mellan 65 och 99 år. Ni förstår då att det finns många olika intressen att uppfylla.
Öppna "Kontakta oss" för att se vilka som har olika uppdrag inom föreningen.
Klicka på länkar (årtalen) för att få en tillbakablick från de olika jubileumsåren 2005, 2010 och 2015. År 2015 hade vi en festlig sång som du kan läsa här.


Att vara med i pensionärsföreningen innebär också att man ger stöd åt dem som jobbar i förbundet med de stora frågorna: ett förbättrat pensionssystem, lika skatt för pensionärer som för löntagare, en bättre hemtjänst och fler trygghetsboenden. Ja det finns många områden där man kan göra en insats för att vår framtid som pensionärer blir bättre. Eva Eriksson är vår nuvarande förbundsordförande och driver dessa frågor.

Lokalt har vi möjlighet att påverka lokala frågor genom det Kommunala Pensionärs Rådet KPR. Fyra gånger per år kallas vi till möte med socialnämnden där vi tillsammans med övriga pensionärsorganisationer i kommunen framför våra önskemål om förbättringar i äldreomsorgen. Tyvärr så kan inte alla våra önskemål tillgodoses men vi jobbar på så mycket vi kan. Vi hoppas att det är många i vårt samhälle som vill engagera sig i detta viktiga arbete.

Kom och bli medlem, bli delaktig i vår gemenskap och deltag i våra aktiviteter. Medlem blir du enkelt genom att klicka på länken nedan och fylla i begärda uppgifter.

Publicerades: 06 november 2015 Uppdaterades: 05 februari 2020