Utskick september

Hej medlemmar i SPF. Här kommer lite information från SPF Seniorerna Kungsätersbygden. Efter en tuff vår och sommar med Corona pandemin, då vi dagligen blivit matade med restriktioner och tips om hur vi ska skydda oss från smitta, så vill vi från styrelsen uppmana er att fortsätta vara tåliga och lyssna på Tegnell. Vad gäller våra arrangemang, fester, aktiviteter och resor så ligger mycket av det nere. Vi har förhoppningar att så fort det lättar och vi får OK så är vi redo att starta upp igen. Vi fick ställa in Vårmötet, Påskbuffén, Sillafesten, Göteborgsresan samt avbryta många aktiviteter. De aktiviteter som är igång ser ni nedan: BOULE måndagar 14:00 – 16:00 CURLING Karl Gustav måndagar 14:00 – 16:00 STAVGÅNG onsdagar 9:30 – 10:30 BOKCIRKEL onsdagar 14:00 – 16:15 RASK PROMENAD torsdagar 10:00 – 11:00 BOWLING fredagar 11:00 – 12:30 Alla som medverkar på aktiviteterna har eget ansvar att följa gällande rekommendationer. Vi önskar er alla en fin smittfri höst och ser fram emot en Coronafri vinter. Ta väl vara på er och varandra, så ses vi när allt detta är över. Tänk på handtvätt, handsprit och avstånd. PS. En glad nyhet. Från Distrikt Halland anordnats årligen en tävling om de föreningar som värvat mest medlemmar. 40 föreningar tävlade 2019 och vi kom på plats 3. Prissumman på 1000: - går direkt in i kassan. Varma och härliga hösthälsningar från Styrelsen

Thony Björk svarar på frågor om vaccinationer mot Covid-19

Förbundet får många frågor kring vaccinering mot covid-19 från våra medlemmar. Här svarar Thony Björk, sakkunnig inom läkemedelsfrågor, på de vanligaste frågeställningarna.

Eva Eriksson i Expressen om IVO:s granskning

Tidningen Expressen skriver om de generella direktiven, gruppbedömningarna och vård i livets slutskede som skedde på felaktiga grunder. Att utsättas för gruppbedömning, bara för att man råkar bo på en viss adress eller ha en viss ålder, handlar om diskriminering, menar SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson.

SPF Seniorernas julkalender med julönskningar och bokvinster

Varje dag fram till jul kan du möta någon av SPF Seniorernas företrädare i vår julkalender. Det kommer att levereras julönskningar, och varje dag har du chans att vinna en bok. Du hittar dagens lucka högst upp på vår webbsida samt på SPF Seniorernas facebooksida.

Bra med fast omsorgskontakt

Gärna fast omsorgskontakt i hemtjänsten och krav på kompetens, men mer behövs. Så sammanfattas SPF Seniorernas kommentar till en dagsfärsk utredning som regeringen nu ska bereda.

Ett liv i toner

I våras fyllde hon 80, Lill Lindfors. En av våra mest folkkära artister som tillbringat i stort sett hela sitt liv på scen. Ett härligt liv, tycker hon själv.

”Sverige behöver en pensionsombudsman”

Du kan ha rätt till intjänad pension som du inte får. Problemet är att du kanske inte vet om det och att du måste göra allting själv för att få ut pengarna. "Vi borde ha en pensionsombudsman i Sverige som hjälper till med de här sakerna", säger pensionsexperten Bång Berit Norén.

Gratis coronavaccin för alla i Sverige

Vaccinet mot corona kommer att vara gratis för alla i Sverige. Det meddelar statsminister Stefan Löfven på en snabbt påkallad pressträff på fredag förmiddag. Nu specificeras också vilka i riskgrupperna som kommer att vaccineras först.

Färre 70-plussare besöker akuten

Trenden att färre patienter söker till landets akutmottagningar håller i sig. Särskilt i gruppen 70 år och äldre.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Hallandsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser