Inställda arrangemang

INSTÄLLDA ARRANGEMANG SPF Seniorerna Kungsätersbygden P. g a.att CORONA- virus grasserar ställer vi in följande arrangemang: ** INSTÄLLD RESA Göteborg den 12 maj 2020 ** VÅRBUFFÉN den 3 april är framflyttad till den 3 juli. Givetvis kommer Elvis4ever att stå för underhållningen. Mer info kommer senare. ** VÅRMÖTET i Karl Gustav Bygdegård den 22 april där Birgitta Rasmusson skulle medverkat. ** Man meddelar från Karl Gustav Bygdegård att all verksamhet på Gymmet är stängt tillsvidare. ** CURLING torsdagar i Kungsäter Bygdegård är tillsvidare INSTÄLLD. ** BRIDGEN torsdagar i Kungsäter Bygdegård är tillsvidare INSTÄLLD. ** Om inte annat meddelas pågår övriga aktiviteter som vanligt. Med vänlig hälsning SPF Seniorerna Kungsätersbygden

Förbundet uppvaktade Centerpartiet med krav för en bättre äldreomsorg

Eva Eriksson och Gösta Bucht lyfte i ett möte med Centerpartiet förbundets krav för en bättre äldreomsorg samt riskerna för seniorers psykiska hälsa som följd av rekommendationerna för 70-plussare.

Nyhet: Hjälp och vägledning med digitala betalningar

Betalningshjälpen.se är ett nytt initiativ skapat av Mastercard i samarbete med SPF Seniorerna och några av Sveriges största banker. Hit kan du som senior vända dig för att få hjälp och svar på betalningsrelaterade frågor.

Positivt med pensionstillägg men inte tillräckligt

SPF Seniorerna har tillsammans med övriga seniororganisationer lämnat in ett remissvar om förslaget om ett inkomstpensionstillägg. Det är ett litet steg mot en högre allmän pension, men långt ifrån tillräckligt.

Webbmöte med SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) om äldreomsorgen

Förbundsordförande Eva Eriksson deltog på tisdagen 2 juni i ett webbmöte om äldreomsorgen med representanter för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Kalldusch: 600 kronor lägre pensioner nästa år

Stora grupper pensionärer kommer sannolikt att få mindre i plånboken 2021. För många 600 kronor mindre i månaden.

Som på bio – fast hemma!

Seniorens filmkritiker Jeanette Gentele tipsar om filmer att se hemifrån på teven, datorn eller plattan.

Din apoteksfullmakt kan sluta gälla

Får du hjälp att hämta ut medicin? Nu måste ditt ombud godkänna att hens uppgifter sparas hos E-hälsomyndigheten. Annars avslutas fullmakten.

Så klarar vi coronatiden

Inte vara där det är mycket folk, inte träffa barn och barnbarn, inte träffa vännerna. Hur tar man sig igenom det här? Vi har pratat med fyra seniorer.

Årsrika en ryggrad i föreningarna

De unga pensionärerna är en mycket viktig grupp för det svenska föreningslivet. Det visar nya siffror från SCB.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Hallandsdistriktet

Digitalt Styrelsemöte!

Viktigt meddelande!

Hemmagympa med Sofia!

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser