Carussedammen Sommaren 2021

Restriktionerna förlängs med två veckor

De nuvarande coronarestriktionerna förlängs med två veckor. Orsaken är den höga smittspridningen av omikron. Vi behöver ta oss igenom kulmen innan restriktioner kan avvecklas sa socialminister Lena Hallengren på dagens pressträff.

Premiär för Seniorsurfarna säsong tre – 23 februari

Denna säsong lämnar Seniorsurfarna livet på landet och flyttar till stan. Årets seniorsurfarklass består av Ann Westin, Michael Segerström, Viveca Lärn och Hasse ”Kvinnaböske” Andersson. Kattis Ahlström är som vanligt vägvisare när Seniorsurfarna tar sig an olika digitala utmaningar. Dock tar hon denna säsong hjälp av en rad olika gästexperter såsom influeraren Christina Schollin och politikerprofilerna Ulf Adelsohn samt Jan Eliasson.

SPF Seniorerna i Expressen om det nya ekonomiska stödet till elkonsumenter

Bland pensionärer med låg pension har det skenande elpriser slagit extra hårt, enligt SPF Seniorernas jämförelse. Beskedet om en kompensation för elpriset är positivt sett till det ansträngda läget. Men det är viktigt att även mindre hushåll med lägre elförbrukning inte glöms bort säger Anna Eriksson, sakkunnig pensioner hos SPF Seniorerna.

Nya tillfälliga smittskyddsåtgärder från den 12 januari

Från och med den 12 januari 2022 gäller nya tillfälliga restriktioner för att hindra smittspridning av covid-19, och den nya mer smittsamma varianten omikron. Syftet är att minska antalet kontakter.

Kryssa på romantiska Rhen

Följ med på en resa som tar dig till tre länder på åtta dagar. Vi åker bekvämt ombord på ms Gérard Schmitter från Holland till Frankrike via Tyskland. En all inclusive-resa full av upplevelser och förstklassiga smaker.

Restriktionerna kvar i två veckor

Coronarestriktionerna som presenterades i december kommer att förlängas med två veckor. Orsaken är den massiva smittspridningen av Omikronvarianten.

Rapport: En skyldighet att se till att alla får mat

Fyra av tio kommuner i Sverige serverar inte tillräckligt med mat till äldre med omsorg. Det visar en ny rapport från Livsmedelsverket.

Nytt avsnitt ute – om åldersrelaterade sjukdomar

Miia Kivipelto är världsledande forskare i åldersrelaterade sjukdomar. Missa inte det senaste avsnittet av podden 25% med Palmgren och Skoog där hon bland annat ger konkreta råd om hur man undviker demens och för tidigt åldrande. Du hittar länken till det programmet och de åtta andra hittills publicerad längre ned.

Nyheter från Hallandsdistriktet

Julhälsning

  • Läs mer
  • 2021-12-23T14:20:16.0000000+00:00

Folkhälsovecka 17 - 21 maj!

  • Läs mer
  • 2021-05-16T16:28:07.0000000+00:00

Vårdcentralspatrullens rapport!

  • Läs mer
  • 2020-10-03T16:33:22.0000000+00:00

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser