Månadsmöte 11 november 2019

Two tracks underhåller

Månadsmöte 14 oktober 2019

Johan Rosenlind berättar

Månadsmöte 9 september 2019

Spf bildades för 80 år sedan. Nu har vi 80-års jubileum

Månadsmöte 13 Maj 2019

Månadsmöte 13 maj 2019

Månadsmöte 8 april 2019

FRAMTIDSFULLMAKT - kan det vara nåt ?

Månadsmöte 11 mars

Halland blev svenskt 1645, men blev hallänningarna svenska? Sven Larsson, historiker och författare, berättar i ord och bild om att vara hallänning för 300 år sedan.

Möte med representanter från riksdagens socialutskott

SPF Seniorerna träffade i dag Moderaterna och Kristdemokraterna i riksdagens socialutskott. Vid mötet medverkade utskottets ordförande Acko Ankarberg Johansson (KD), gruppledaren Camilla Waltersson Grönvall (M) samt ledamöterna Ulrika Heindorff och Lars-Arne Staxäng, båda (M).

SPF Seniorerna i Expressen om förändringarna i grundskyddet

Vid årsskiftet görs flera förändringar i grundskyddet som ger mer i plånboken för vissa grupper, men för andra grupper är förändringarna inte mycket att hurra över. I Expressens artikel kan du se hur förändringarna påverkar din pension.

Boendeformen byggemenskaper ges möjlighet att söka startbidrag

Regeringen har fattat beslut om att det nästa år ska bli möjligt för byggemenskaper, i form av en ekonomisk förening, att söka startbidrag för ett flerbostadshusprojekt. Utredningen SOU 2015:85 – "Bostäder att bo kvar i" lanserade idén, med tanken att byggemenskaper skulle vara en bra form för byggande av seniorbostäder.

Möte med socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi

Pensionsfrågan stod i fokus under gårdagen när SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson träffade socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S).

Jo, statistik hjälper mot fallolyckorna – replik på debattartikel om att förebygga osteoporos

Frakturer på grund av benskörhet är ett stort folkhälsoproblem, och för att det är framför allt äldre kvinnor som drabbas förbises de ofta. Höftfraktur blir 50 gånger vanligare från 50 år till 90+. Samtidigt halveras bentätheten, så även andra faktorer än osteoporos spelar roll.

Eva Eriksson kommenterar premiepensionsutredningens betänkande

Idag tog socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi emot betänkandet "Ett upphandlat fondtorg för premiepension". Betänkandet överlämnades vid en pressträff av den särskilde utredaren Mikael Westberg.

Lovar initiativ mot äldres ensamhet

Lärorikt och inspirerande. Två ord som fyra riksdagspolitiker använder för att sammanfatta sitt möte med SPF Seniorerna.

Stulna kortuppgifter kostar miljarder

Kostnaderna för samhället till följd av kortbedrägerier skenar. Förra året handlade det om två miljarder, enligt en ny studie.

Så blir din nya pension

När de nya pensionerna träder i kraft från årsskiftet står det klart att det i många fall inte har lönat sig att ha arbetat ett helt liv.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Hallandsdistriktet

Nytt från Hallandsdistriktet!

Kontakt annons!

Facebook

Aktivt Liv

SV Stipendium

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser