Digitalidag 13 okt

SPF Seniorerna medverkar på den digitala temadagen DIGITALIDAG den 13 oktober. Vi bjuder då in allmänheten att delta i våra digitala Zoomutbildningar. Vi är också medarrangör till Internetstiftelsens webbinarium "Bli en säkrare och mer medveten internetanvändare!". Läs mer om temadagen och anmäl dig redan nu.

  • Läs mer
  • 2023-09-22T11:48:46.0000000+00:00

Nu är vi på gång!

Sommaren lider så sakta mot sitt slut, träden skiftar färg, dagarna blir kortare och kylan smyger sig på. Hösten kommer i många steg och planerad verksamhet kör i gång inom organisationens alla nivåer. Förutom gemenskapsträffar och folkhälsoaktiviteter, som bedrivs i föreningarna, pågår det viktiga PÅVERKANSARBETET. Läs mer om detta i september månads nyhetsbrev.

  • Läs mer
  • 2023-09-13T20:42:30.0000000+00:00

Ring och fråga om digitalisering

1 september öppnar en gratis telefonlinje för alla som har frågor som rör digitalisering. Linjen, som har öppet till 27 oktober, är en del av projektet Digitalidag som SPF Seniorerna samarbetar med.

  • Läs mer
  • 2023-08-30T07:27:11.0000000+00:00

Lär dig själv och andra mer om ekonomi

Kursen "Tryggare ekonomi på äldre dar" är en kostnadsfri digital kurs med syfte att stärka seniorers kunskaper i privatekonomi. Kursen anordnas av Finansinspektionen och är ett samarbete mellan myndigheter, organisationer och företag under namnet Gilla Din Ekonomi.

  • Läs mer
  • 2023-08-22T20:46:26.0000000+00:00

Boka in den 13 oktober – SPF Seniorerna och Internetstiftelsen bjuder på kurser och ett webbinarium

SPF Seniorerna medverkar på den digitala temadagen DIGITALIDAG den 13 oktober. Vi bjuder då in allmänheten att delta i våra digitala Zoomutbildningar. Vi är också medarrangör till Internetstiftelsens webbinarium "Bli en säkrare och mer medveten internetanvändare!". Läs mer om temadagen och anmäl dig redan nu.

Debatt: Vad har hänt – behövs det inte konsumentorganisationer längre?

I regeringens budget skrotas anslagen till organisationer som arbetar för att främja konsumenters intressen. Vad har hänt? Det frågar sig organisationen Sveriges konsumenter tillsammans med SPF Seniorerna och flera andra medlemsorganisationer.

En stram budget, med några ljusglimtar

I dag överlämnades budgetpropositionen för 2024 till riksdagen. Flera frågor borde ha prioriterats högre menar SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson, men hon hittar också ett par ljusglimtar. Läs hennes kommentarer här.

Digital kurs i privatekonomi – 5 oktober

Välkommen till en komprimerad variant av kursen "Tryggare ekonomi på äldre dar". Den här digitala kursen innehåller de ämnen som är mest efterfrågade: internetsäkerhet, konsumenträtt och vardagsjuridik.

Kunskap och känslor

Bodil Jönsson har skrivit en bok om kunskap men blev förvånad när hon såg att bokstavskombinationen "känsl" dök upp nästan 50 gånger.

HETT I HÖST!

Nu är det hög tid att pigga upp garderoben med värmande höstnyheter. Nedan får du 18 tips av Linnea Öst.

Farmor i skuggan av mormor?

Är det skillnad på att vara mormor eller farmor? Morfar eller farfar? Ja, många vittnar om att mormor och morfar ofta är närmare barnbarnen. Det är förstås olika från fall till fall, men enligt forskningen är mönstret tydligt.

Värmande höstmat

Hösten är här med sina underbara färger. Njut av en mustig och värmande höstgryta efter långpromenaden. Här har vi samlat några av våra goda höstrecept. Gryta, soppa eller stekt i ugnen. Hitta din favorit! Smaklig måltid!

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser