Stärkt skydd vid överföringar

För att stärka skyddet mot bedrägerier inför Swedbank i april 2024 bland annat en daglig beloppsgräns vid överföringar. Det innebär att du själv kan anpassa hur mycket pengar som är möjligt att överföra per dag från ditt konto till någon annan.

Stärkt skydd vid överföringar

Vi matas ju dagligen med information om hur bedragarna sätter en ära i att lura, kränka och förnedra oss och skinna oss på våra besparingar.

Ingela Hartman meddelar att Swedbank nu har infört ett system för att minimera skadan, om vi skulle falla för de mycket ”skickliga” bedragarna.

Det kan ju vara en vettig åtgärd att agera på detta förslag. Om du inte har Swedbank så fråga på din bank om motsvarande tjänst. Förhoppningsvis slipper vi då David Lagercrantz bekymnmer. 

Förbundet jobbar på att skifta bankernas och lagstiftarnas syn på var ansvaret för bedrägerierna ligger och bearbetar alla instanser som kan påverka frågan. 

Tvinga banker att ta ansvar  

En lagändring för att komma åt bedrägerier kan vara på gång från EU. Alla svenska partier kommer att få bekänna färg kring var ansvaret ska ligga, skriver SPF Seniorerna i en debattartikel i Svenska Dagbladet tillsammans med flera andra organisationer.

Rösta för att stärka bedrägerioffer ekonomiskt! 

Den 23 april röstar Europaparlamentet om en ny lag om bankers ersättning till bedrägeridrabbade. SPF Seniorerna har skrivit till de folkvalda ledamöterna från Sverige, för att peka på betydelsen av en lagskärpning.

SPF Seniorerna lyfter åtgärder mot bedrägerier i tidningar över hela landet

Ett tiotal tidningar har under den senaste veckan publicerat debattartiklar från SPF Seniorerna med en uppmaning till bankerna att snarast vidta åtgärder mot bedrägerier.

Men tills vidare är vi utlämnade till vår egen försiktighet. Så varför inte då och då ta en titt på varningarna som ligger under  fliken Varningar för bedrägerier

Och Polisens tips

Varning för falska telefonsamtal

Varning för falska poliser och andra bedragare

Lär dig stå emot bedragarnas knep

 

Inlägg 2024-04-28: Bengt G Bengtsson, 0739-47 27 70, bengt.g.bengtsson@gmail.com 

Är du nyfiken på våra övriga "Huvudnyheter" (bildspelet) och "Senaste Nytt"? Klicka här