Kul, ja t.o.m. stenkul på Vilundavallen

Härlig dag med "Stenkul på Vilundavallen"

Kursinbjudan från SPF Seniorerna

Seniorer mittemellan två val

Framtidsfullmakt

Höstpromenader

Vi fortsätter med sommarens onsdagspromenader även under september.

Boule Karlsro, start 25/8

Gillar du att spela boule?

Möte om statsbudgeten

Igår träffade SPF Seniorerna Fredrik Olovsson (S), ordförande i riksdagens finansutskott. Vid det digitala mötet deltog förbundets styrelse och representanter för distrikten. Olovsson beskrev översiktligt innehållet i regeringens budgetproposition för 2021.

Möte om en bred och utvecklad folkhälsopolitik – med äldrefokus

Peter Sikström i möte med Folkhälsomyndigheten om folkhälsopolitiken – de visar stor förståelse för äldres situation var generalsekreterarens intryck.

SPF Seniorerna kommenterar höstbudgeten

Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, kommenterar regeringens höstbudget och främst det som berör seniorers ekonomi, boende samt vård och omsorg.

Välkommet, men löser inte bristerna i systemet, krävs både social och finansiell stabilitet

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar dagens besked kring avskaffad pensionärsskatt och inkomstpensionstillägget: vi välkomnar dagens besked även om det var förväntat, men det löser inte bristerna i pensionssystemet utan vi måste bygga ett system som är både socialt och finansiellt stabilt

SPF Seniorerna kommenterar rututredningens slutbetänkande

Rututredningen har överlämnat sitt slutbetänkande till regeringen. SPF Seniorernas expert i utredningens referensgrupp uttalar sig i frågan.

"Försök inte lura mig" blir TV-serie

”Försök inte lura mig” är ett av våra mest uppskattade studiematerial. Därför är det extra kul att projektet nu också blir en TV-serie. Programmen produceras av Utbildningsradion med Marianne Rundström som programledare.

Tvingades arbeta utan skydd – kritiken togs inte på allvar

Personal på äldreboenden tvingades arbeta utan skydd och ska sedan ha blivit tystade av ledningen. Det framkommer av Ekots granskning av hundratals ärenden som kommit in till IVO, Inspektionen för vård och omsorg.

Rutavdrag för kaffestund och passning av hund

Personer över 65 år ska kunna göra rutavdrag för sällskap i hemmet.

Fler seniorer nekas flytta in

Alltfler äldre i Stockholm får nej till att flytta in i stadens vård- och omsorgsboenden.

Per Anders, 93, tar trapporna – och mår bättre

I dag 22 september är det Trappans dag. Då gör Per Anders, 93, som han brukar. Går i trappor. "Man behöver inte ta några risker, man har handtag att hålla i och så får man upp pulsen. Det är det som är så fint", säger Per Anders Ygberg till TV4.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser