Välkommen till SPF Seniorerna Edsbyn

  Vårt program 2022

  Vi söker ledare till vår gymnastikgrupp. Kontakta Dan, 076-107 17 25

  Friluftsdag på Kygelvallen 20 maj. Läs mer i fliken Årsprogram 2022

  Stydiebesök Svenska Fönster Arena

  Årsprogram 2022-2023

  Klicka på länken

Almedalen: Det här är det viktigaste kvalitetsmåttet i hemtjänsten enligt seniorerna själva

1000 seniorer har varit med och svarat på frågor om seniorers prioritering av 18 olika kvalitetsområden i hemtjänsten. Nu har vi fått resultatet som presenterades i Almedalen på måndagen: Det är hur insatserna utförs som ska väga tyngst när kvaliteten i hemtjänsten bedöms.

SPF Seniorerna är på plats i Almedalen 3-7 juli och lyfter viktiga seniorfrågor

Årets upplaga av Almedalsveckan har ett nytt upplägg. Partierna har tilldelats en halvdag var, utspridda under fem dagar, istället för att ha en hel dag för sig själv. Hittills har drygt 800 arrangörer anmält 2 000 evenemang. Under Almedalsveckan är SPF Seniorerna på plats i Almedalen för att vara seniorers röst. Vi skapar opinion och påverkar, underhåller relationer och bygger nya.

"Ett viktigt steg för bättre äldreomsorg"

I dag mottog regeringen en utredning som föreslår en äldreomsorgslag. SPF Seniorerna står bakom förslagen och anser att skärpningarna är angelägna för att höja kvaliteten. "Det här är ett viktigt steg för bättre äldreomsorg" säger Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna.

Åldersdiskrimineringen i de nationella screeningprogrammen måste upphöra

Socialstyrelsen agerar inkonsekvent när det kommer till screeningprogrammen. Övre åldersgränser leder till en ojämlik vård där äldre diskrimineras. Hälso- och sjukvården i regionerna samt staten i form av myndigheter och regering måste ha som vägledande princip att i tid upptäcka och behandla en sjukdom och det måste gälla alla oavsett ålder. Detta är några av slutsatserna i SPF Seniorernas nya rapport om screening.

Därför blir inte pensionen som det var tänkt

Pensionssystemet har nog trots all kritik levererat som förväntat. Problemet är att människor inte jobbar längre när medellivslängden ökar. Det sa Pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr och statsvetarprofessorn Joakim Palme när SPF Seniorerna arrangerade ett seminarium om pensioner med rubriken ”Varför blir inte pensionen som det var tänkt?”

En vandring i natur och kultur

Gotaleden mellan Göteborg och Alingsås bjuder på skön vandring genom bruksorter, skog och kulturlandskap. Turen leder inte bara framåt utan också tillbaka till tiden då det moderna Sverige tog form.

Risk för ålderism när vi går i pension

"Ju mer makt du har över ditt arbete desto mindre risk att drabbas av ålderism." Det sa författaren och Kreabs seniorkonsult John Mellkvist när ålderismens skadeverkningar sattes under lupp i Almedalen.

”Socialt perspektiv saknas i pensionsdebatten”

”Vi behöver diskutera om tjänstepensionen bör vara obligatorisk” Det sa SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson när Pensionsmyndigheten bjöd in till seminarium i Almedalen.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser