Pensionerna måste bli en fråga i valrörelsen – Replik i Aftonbladet

Detta håller inte! Pensionsfrågorna är för viktiga för att bannlysas från offentlig debatt och kan inte längre låsas in i Pensionsgruppen. Alla partier måste deklarera för väljarna vad de vill i pensionsfrågan. Det skriver Eva Eriksson, förbundsordföranden SPF Seniorerna i en replik på "Aftonbladet debatt" tillsammans med ordförandena för PRO och SKPF Pensionärerna.

Ålderismen och den ofrivilliga ensamheten – webbinarium

Välkommen på webbinarium med Barbro Westerholm, årsrik riksdagsledamot, med ett imponerande CV. Hon pratar om ofrivillig ensamhet kopplad till ålderismen i samhället.

Debattartikel: Inför reform med kommunfarmaceuter

Inför en reform med särskilda kommunfarmaceuter som får ansvar för systematiska läkemedelsgenomgångar. Det skriver SPF Seniorerna, Svensk Geriatrisk Förening, Sveriges Farmaceuter och Lif – de forskande läkemedelsföretagen, i en gemensam debattartikel i tidningen Dagens Medicin.

Information om vaccination mot säsongsinfluensa hösten 2021

Vaccineringen mot säsongsinfluensa för alla som är 65 år eller äldre startar runt den 9 november 2021. Personer som bor på särskilda boenden erbjuds vaccinering ännu tidigare. Om du är under 65 år och inte tillhör någon riskgrupp får du vänta med att vaccinera dig till den 6 december eller senare.

Varför ökar smittan kraftigt i Storbritannien?

Trots att vaccinationstäckningen mot covid-19 är hög i Storbritannien ökar smittan kraftigt där nu. En av teorierna är att landet vaccinerat mycket med Astra Zenecas vaccin.

Inkomstpensionen höjs med 2,5 procent

Nästa år höjs inkomstpensionen och tilläggspensionen med 2,5 procent. Det meddelar Pensionsmyndigheten efter att ha beräknat inkomstindex.

Hej då riksdagen! Nu går Barbro mot nya mål

Barbro Westerholm är med sina 88 år vår äldsta riksdagsledamot. I drygt femtio år har hon varit med och påverkat samhället. Nästa år slutar hon i riksdagen, men det finns en fråga hon tänker fortsätta jobba med. Ålderismen.

Teater öppna dig!

NU! Sällan har väl ett litet ord laddats med så stor betydelse. För NU, hösten 2021, slår Thalia försiktigt upp sina portar efter teatertorka och pandemi.

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser