Nyheter

Ljud(jul)kalender

Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län och projektet "God dag God dag. Minns du 50- och 60-talet?" presenterar en Ljud(jul)kalender med minnen från en svunnen tid. Kalendern kommer att sändas i Länsradion, vardagar 1–23 december, kl. 10.15.

Information från förbundet om coronaviruset

SPF Seniorerna välkomnar Folkhälsomyndighetens besked att samma rekommendationer gäller för personer över 70 år som övriga befolkningen. Vi vill dock betona vikten av att vi alla, unga som äldre, tar vårt personliga ansvar och hjälps åt till att förhindra smittspridning.

Nyhetsbrev länsstyrelsen

Nyhetsbrev från länsstyrelsen angående betaltjänster som vi tror kan vara till nytta nu när vi alla ska hålla oss hemma med anledning av covid-19.

I stället för att sitta inne.

Idag finns det många restriktioner för personer som är över 70 år. Det kan lätt bli långtråkigt och ensamt att vara hemma. Därför har Studieförbundet Vuxenskolans folkhälsorepresentant Birgitta Wallbom tagit fram ett program med aktiviteter som kan genomföras i mindre grupper utomhus utan att bryta mot några restriktioner.

Coronavirus och läkemedelsfrågor

Spridningen av coronaviruset har medfört att vi som är årsrika rekommenderas att stanna hemma och att undvika sociala kontakter. Vad kan man då göra för att säkerställa tillgång till de läkemedel man behöver? Thony Björk, sakkunnig läkemedel hos SPF Seniorerna, svarar på vanliga frågor