Distriktets julbordsresa med Cinderella 2023

Måndagen den 27 november reste vi, en busslast seniorer från SPF Seniorerna Örebrodistriktet, för att göra en kryssning med Viking Lines Cinderella och avnjuta julbord på resan.

  • Djungelbilder från Åbergsmuseet
  • Hemlia Arnes labb
  • Djungelbilder från Åbergsmuseet
  • Hemlia Arnes labb

På vägen till Stockholm stannade vi i Bålsta där Åbergs Museum är beläget. Museet är skapat av Lasse Åberg, som länge samlat på Disneyprylar av olika slag, och det öppnade för allmänheten 2002.
 Vi välkomnades dit av Max Åberg, son till Lasse Åberg, som berättade om tillkomsten av museet och samlingarna. Där finns en stor samling av serieinspirerad konst av olika slag och en av världens främsta antika Disneysamlingar. Dessutom finns en särskild utställning med bl.a. kostymer och rekvisita från filmerna om Stig-Helmer. Vi fick god tid på oss att titta på allt och innan vi for vidare mot Stockholm serverades vi kaffe och smörgås.
Vår chaufför körde oss sedan i den täta stockholmstrafiken till Stadsgården där vi checkade in och gick ombord på Cinderella för en kryssning till Åland. Under kvällen serverades ett omfattande julbord och senare kunde de som så önskade ta sig en svängom på dansgolvet.
Efter en god natts sömn ombord och valfri frukost eller brunch nästa dag, så kom Cinderella åter till Stockholm kl. 14.00. Från klart och soligt väder vid resan till Stockholm hade vädret slagit om och det snöade ymnigt. Vår skicklige chaufför körde oss emellertid säkert hem igen till ”Örebrodistriktet”.

Text Annika Gunnarsson, bilder Siv Kanon.