Månadsmöte 29 november.

Månadsmöte. Måndagen den 29 november kl 13.30 Plats Adolfsbergsgården bakom ICA Parken Underhållning av Playin´ 4 fun.

  • Läs mer
  • 2021-11-24T13:47:30.0000000+00:00

Följ med på seniorbio torsdagen den 9 december kl 14.

Om du tycker om att gå på bio men tycker att det är kul att gå med någon så passa på att följa med SPF Kamraterna på BIO ROXY. Om du vill följer du med till Hälls Konditori (Hälls lovar att det är öppet) och fikar efter filmen, besöket på konditoriet betalar var och en själv.

  • Läs mer
  • 2021-11-16T13:33:12.0000000+00:00

Hej alla lässugna SPF:are

Så har vi nu fått en ny nobelpristagare i litteratur Abdulrazak Gurnah. Visste ni vem han var? Inte jag heller! Och litteraturkritikerna i Svt var enligt Christoffer Lundström (bördig från Örebro) som fågelholkar. Desto roligare var det härom dan när jag mötte Kerstin (medlem i vår förening Kamraterna) och frågade henne om hon kände till pristagaren. Jo, hon hade gått till sin stora bokhylla och plockat fram ”Den sista gåvan” som hon läste 2017. Bra jobbat!

  • Läs mer
  • 2021-11-15T09:23:59.0000000+00:00

Bedömning av remissvar på förslaget till nytt stadslinjenät i Örebro

Bedömning av remissvar på förslaget till nytt stadslinjenät i Örebro Ett förslag till nytt stadslinjenät i Örebro har varit på remiss under perioden 21 april till och med den 5 september. I det följande presenteras en sammanfattning av de synpunkter som inkommit, samt en bedömning av hur remissvaren bör beaktas i färdigställandet av trafikeringsförslaget innan ett trafikpliktbeslutet fattas.

  • Läs mer
  • 2021-11-14T13:16:50.0000000+00:00

Följ upp och utvärdera seniorers läkemedelsbehandling

– Vi vill att läkemedelsbehandlingen förbättras så att fler seniorer får läkemedel som passar just dem och färre får läkemedel som inte är lämpliga säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

SPF Seniorerna i Aftonbladet om den nya budgeten

Oppositionens budget som klubbades igenom innehåller bland annat sänkt skatt för landets pensionärer och höjt bostadstillägg. Anna Eriksson, sakkunnig pensioner SPF Seniorerna, kommenterar delar av budgeten i Aftonbladet.

Seminarium 1 december kl. 14 – Diskriminerar vi vårt äldre jag?

Välkommen till ett digitalt seminarium som handlar om den omedvetna diskrimineringen av äldre. Medverkar gör bland andra Marie-Louise Söderberg, projektledare "Tillsammans – mindre ensam" SPF Seniorerna. Seminariet är kostnadsfritt och arrangeras av Mind, en ideell organisation som arbetar med psykisk hälsa.

SPF Seniorerna i Expressen om hur M:s, KD:s och SD:s budgetförslag påverkar ekonomin för pensionärer

Det blev budgeten från M, KD och SD som röstades igenom. Oppositionens budgetförslag innebär dock inte några stora förändringar för pensionärer, men det finns några avvikande förslag.

Pensionsgruppen i kris när pensioner blir valfråga

Det nya garantitillägget är i praktiken en höjning av garantipensionen. Därmed har V, S och MP kört över Pensionsgruppen, vars existens kan vara hotad.

Första advent – och en del julpyssel

Idag är det första advent och dags att tända första ljuset. Senioren tipsar om lite olika julpyssel du kan göra själv.

Tankar behöver tid – vissa även stöd

BODIL JÖNSSON är fysiker, författare och professor emerita i rehabiliteringsteknik. Hon är även hedersdoktor vid Göteborgs universitet. Läs hennes text om tankar - som förändras och som kan behöva tid.

Personalbrist – därför går tredje dosen långsamt

Folkhälsomyndigheten och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) fortsätter att skjuta över ansvaret på varandra om varför det går så långsamt med den tredje dosen. Nu avsätter regeringen 100 miljoner kronor för att påskynda arbetet.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Örebrodistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund