Senaste nytt Kamraterna

Referat från vår Pubkväll på restaurang Parken fredagen den 23 feburari.

SPF Kamraternas pubkväll, vid 17-tiden, rörde sig ovanligt många tydligt förväntansfulla seniorer i området runt ICA Parken allt medan februariskymningen började sänka sig. Varför kanske någon undrade… Jo SPF Kamraterna bjöd in till pubkväll i Restaurang Parken.

Torsdagen den 18 april reser vi till Falu Gruva med Stora Stöten

Vi tar oss en tur till Falun och stadens gruvområde. Vi anländer vid lunchtid och får då en bussguidning runt det väldiga dagbrottet Stora Stöten. Guiden berättar om gruvans historia, om gruvlavar, spel- och hjulhus och om det stora raset 1687.

Torsdagen den 14 mars reser vi till Flygplanmuseet i Linköping.

I det uppdaterade museet får vi en guidning som heter: Kalla Kriget och den nedskjutna DC-3:an. Det är en visning som skildrar Sverige och det svenska flygvapnet under det kalla krigets dagar och vad som låg bakom det dramatiska försvinnandet av en svensk DC-3:a på spaningsuppdrag.

Referat från SPF Kamraternas teaterresa till Lerbäck lördagen den 10 februari.

SPF Kamraternas resa till Lerbäcks teater. Anonymt vittne säger att den skyldige är…Nej nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Den tionde februari, en gråkall lördag, lämnade en buss Örebro, efter att ha hämtat upp förväntansfulla seniorer vid resecentrum och vid Teaterplan i Brunnsparken, med sikte på Lerbäck

Fredagen den 23 februari Pubkväll på Restaurang Parken kl 17.30 till 22.00

Välkomna på en öl/vin kväll samt en lättare mat och tilltuggs- buffé. Det var ett bra tag sedan som vi hade en pubkväll, så nu är det verkligen dags för att ha en trevligt kväll tillsammans. L&B de glada trubadurena har ett musikquiz med oss under kvällen. Vi kan vara 80 st i restaurangen, samt att vi även får rabatt på Öl & Vin under kvällen.

Årsmötesdokument till årsmötet den 26 februari 2024 i Adolfsbergsgården bakom ICA parken kl 13.30

Årsmötet är ett tillfälle för alla medlemmar att träffa styrelsen, ställa frågor och framföra synpunkter, ta del av verksamhetsberättelse, räkenskaper och planer inför framtiden.

Referat från vårt första månadsmöte för 2024 den 29 januari. Med Lars Ströman

Ordföranden Lars Göran Bergman hälsade ca 140 medlemmar välkomna varav sju var nya och blev extra välkomnade.  Så hälsades också Lars Ströman, politisk redaktör på Nerikes Allehanda, välkommen.

SPF Kamraterna Välkomna till vår Facebookgrupp

Välkomna till vår Facebookgrupp Många har frågat oss i styrelsen om att vi ska skaffa en Facebookgrupp som man själv kan trycka på gillaknappen, lägga in bilder och skriva egna kommentarer. Vi har frågat om detta på månadsmöten. Vi tog upp det på vårt möte med nya medlemmar i januari och där fick vi en person som ville vara med att skapa en sådan grupp åt oss.

SPF Kamraterna måndag den 15 januari 2024 klockan 13.30

hälsar vi alla nya medlemmar under 2023, välkomna till en gemensam träff i Brunnsängens föreningsgård Hälsogränd 60.

Nyårshälsning och referat om året 2023

Snart sprakar och gnistrar nyårsfyrverkerierna runt hela vårt land och snart ringer nyårsklockorna in ett nytt år - 2024. Innan dess .....en snabb titt i backspegeln, några axplock ur SPF Kamraternas 2023.

Referat från SPF kamraternas sista månadsmöte för året den 11 december.

Vi firade Lucia och träffades därför en halvtimme tidigare för att mingla med glögg, pepparkakor och andra godsaker. Vi var 80 kamrater som efter minglet tog plats i salen för att se luciatåget. Musiklärare Emma Schön på Brunnsskolan kom med 70 elever från åk 5. Vi fick uppleva ett fint besök av lucia, tärnor, tomtar, stjärngossar, renar och pepparkakor.

Referat från den 9 december SPF Kamraternas Nobelfest 2023 på Bofors Hotell i Nobelstaden Karlskoga.

SPF Kamraterna anordnade lördag 9 november en egen Nobelfest på Bofors Hotel i Karlskoga. Cirka 12.30, efter lite förseningar pga väder och inväntande av anslutande länsbussar, lämnade 2 bussar Örebro, en från Teaterplan i Brunnsparken och en från resecentrum, med siktet inställt på Karlskoga.

Referat från fjärde gången med Träffpunkt Kamraterna onsdagen den 6 december

klockan 13.30 välkomnade SPF Seniorerna Kamraterna till höstens 4:e Träffpunkt Kamraterna i Brunnsängens föreningsgård. Träffarna genomförs med medel från Socialstyrelsen. Redan ett par timmar före träffstart samlades ett mindre antal Seniorer/Kamrater för att förbereda sammankomsten….  bära fram bord, ställa ut stolar, duka och pynta borden - ett viktigt men trivsamt gemensamt arbete.

Hej alla, Kamrater nu finns vintern och vårens programblad 1 / 2024 klart på vår hemsida.

Nu är det bara att läsa och anmäla sig till det ni vill vara med på. Veckan före Jul får alla ett program med posten hem. Klicka på länken så kommer man direkt till programmet på hemsidan Julhälsningar från Programgruppen i SPF Kamraterna Lars Göran, Gunilla och Hans.

Anonymt vittne, Lerbäck Teater. Lördagen den 10 feburari

Anonyma vittne är en deckare författad av Johan Gille. Frågan vi alltid ställer, vem är mördaren ? Vi åker till Lerbäck och till Teatermagasinet för att äta god mat och vara med att lösa en nyskriven deckargåta. Vi kommer i god tid till Teatermagasinet där förrätten serveras ca kl. 12.30. Föreställningen spelas sedan i olika akter med huvudrätt och desserten i pauserna.

Måndagen den 11 december kl 13.30 Plats Adolfsbergsgården bakom ICA Parken.

Luciafirande Kom gärna kl 13.00 så hinner vi mingla en stund med glögg, godis och pepparkaka.Efter luciatablån ser vi ett bildspel som handlar om när människorna kom till Kileviges land. (från istiden till när jätten byggde färdigt kyrkan i Nerkeskil) av Lars Borgström

Referat från månadsmötet den 27 november SPF Seniorerna Kamraterna, om drottning Louise.

Klockan närmar sig 13.30 den 27 november, den bleka novembersolen lyser upp det tunna vita täcket av nysnö när ett flertal påpälsade seniorer trotsar kyla och halka och med bestämda steg styr mot Adolfsbergsgården. Varför..?? Jo, SPF Seniorerna Kamraterna välkomnar till månadsmöte och drygt 70 seniorer passar på tillfället att träffas, trivas och fika tillsammans samt lyssna till ett intressant föredrag.