Nyheter

Måndagen den 27 september kl 13.30 månadsmöte

Välkommen till vårt första månadsmöte för 2021, vi bjuder på kaffe och tårta. Plats Adolfsbergsgården bakom ICA Parken. Ett kåseri, ”Tag vara på livet-Lev medan du lever” med vår SPF medlem Stig Hallmén        

Torsdagen den 9 september Vandring i Pershyttan runt Dammsjön

Vi åker samtidigt från Parkhallen kl 10.00. Vandring med naturfika. Slingan runt Dammsjön är ca.5 kilometer och går på väg och stig.

Kallelse till årsmöte

Årsmöte Måndagen den 30 augusti kl 13.30 Efter som vi på grund av pandemin, inte kunde ha årsmöte i februari, som vi brukar, så har vi årsmöte nu i augusti. Efter mötet blir det musikunderhållning med Systrarna K från Askersund. De sjunger, underhåller, spexar och blandar teman och musikgenrer.

Följ med SPF Kamraterna på Speedwayresa till Sannahed

Följ med SPF Kamraterna på Speedwayresa till Sannahed Torsdagen den 2 september Indianerna - Dackarna. Vi får gå in i Indianernas depå på en guidad tur, samt att får en inblick i den här motorsporten, hur man räknar poäng och regler. Efter depåbesöket börjar matchen. I pausen står det ett kaffe/te bord uppdukat.

Följ med SPF Kamraterna till Säffleoperan

Söndagen den 10 oktober Resa till Säffleoperan Billy Elliot The Musical. Musicalen Billy Elliot är, liksom filmen, en hyllning till konsten som kraft och inspiration att förvandla livet bortom ens vildaste drömmar. En livsbejakande musical med musik av Elton John. Billy Elliot en 12-årig grabb som växer upp i en förfallen gruvstad där familjen har svårt att få ihop tillvaron. Då han tränar boxning råkar han få se att i lokalen bredvid tränar flickor balett och då tänds en ny låga inom honom- balett- men han hade inte kunnat välja en omöjligare dröm att förverkliga.

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 30 AUGUSTI KL 13.30

Årsmöte Måndagen den 30 augusti kl 13.30 Efter som vi på grund av pandemin, inte kunde ha årsmöte i februari, som vi brukar, så har vi årsmöte nu i augusti. Efter mötet blir det musikunderhållning med Systrarna K från Askersund. De sjunger, underhåller, spexar och blandar teman och musikgenrer.

Matresa onsdag 6 oktober

SPF Seniorerna Kamraterna Välkommen på en matresa av högsta klass med buss genom vårt län. Följ med SPF Kamraterna och upptäck lokala produkter. Möt människorna bakom maten i länet. Först till kvarn gäller! Läs om bokning och hela resans upplägg på PDFfilen.

Torsdag den 15 juli arrangerade SPF Kamraterna, sin andra hemesterdag

Bakgårdsvandring på väster Torsdag den 15 juli arrangerade SPF Kamraterna, sin andra hemesterdag en ”Bakgårdsvandring på väster” med lokalhistorikern Per Bäckman som guide. 21 deltagare från distriktets olika föreningar trotsade den nästan 30-gradiga värmen och deltog i vandringen som startade vid Hagabrohus med deras lummiga trädgård, där vi fick husens historia. Vi fortsatt promenaden längs ån och över Hagabron med det stora, vackra huset på vänster hand och sedan genom Hagaparken till ”Örebros vackraste hus” på Ringgatan. Flera av de hus vi såg under promenaden är ritade av Örebroarkitekten Wilhelm Renhult, verksam under första halvan av 1900-talet. Vi fortsatte vandringen till hus med mer eller mindre lummiga bakgårdar och avslutade promenaden bakom den tidigare Immanuelskyrkan. Varmt men lärorikt!