Välkommen till Örebrodistriktet

Sommarhälsning

Distriktsstyrelsen önskar alla medlemmar en härlig sommar - vi ses i höst. Kansliet har sommarstängt 2 juli - 6 augusti 2018.

Falu koppargruva

Följ med SPF Seniorerna Hallsberg på en sommarresa till Falu Koppargruva torsdagen den 5 juli 2018. Anmälan omgående.

Rehn-Mosel 18-24 september 2018

Resedags! Följ med till Rehn-Mosel 18-24 september 2018 med Nord Syd Resor. Anmälan senast 1 augusti.

Dalhalla

Följ med SPF Seniorerna Glanshammar 1-2 september 2018 till Dalhalla och Siljan Runt. Anmälan senast 30 juni.

Resa – mot östliga breddgrader

SPF Seniorerna Axberg-Ervalla bjuder in till en resa – mot östliga breddgrader! Torsdagen den 9 aug 2018 - Anmälan senast 1 augusti.

Naturresa

SPF Kamraterna Örebro bjuder in alla SPF:are att följa med till besökscentret ELDEN OCH SKOGEN. Torsdagen den 30 augusti 2018. Sista anmälningsdag 27 juli.

Balans i livet - ute

Nu startar höstens Balans i livet – ute! Karlslunds motionsspår, Örebro. Kursstart Tisdag 11 september

SPF Seniorerna tar ställning mot undernäring

Undernäring är ett stort folkhälsoproblem som nästan ingen talar om. Så många som 400 000 svenskar ligger i riskzonen för att drabbas. Därför går SPF Seniorerna nu samman med Nutritionsnätverket i kampanjen ”Nolltolerans mot undernäring”. Kampanjen bygger på en ny rapport som kartlagt problemen.

Seminarium: Seniorerna flyttar in

SPF Seniorernas seminarium i Almedalen om hur vill seniorerna själva bo och hur kan kommun och byggföretag samarbeta för att tillgodose seniorers behov?

Höjd pensionsavgift måste komma både dagens och framtidens pensionärer till del

Många års låga pensionsavsättningar har drabbat breda grupper pensionärer som idag lever på marginalen. Därför måste en höjning av pensionsavgiften komma både dagens och framtidens pensionärer till del

Gemensam kravlista till Sveriges politiker

Sveriges fyra största pensionärsorganisationer PRO, RPG, SKPF Pensionärerna och SPF Seniorerna, presenterar i dag, den 4 juli 2018, en gemensam kravlista till Sveriges politiker. Det handlar om sex krav som vi står enade bakom. Tillsammans representerar vi cirka 800 000 medlemmar.

Almedalsseminarium: Trygga pensioner idag och i morgon

Klockan 13.45-14:30 idag (onsdag 4 juli) webbsänder vi seminariet "Trygga pensioner idag och imorgon" här på hemsidan.

Seminarium: Kan du leva på halva lönen?

Klarar man sig utan eget sparande? Kommer dagens unga att kunna gå i pension? Vem lär ut pensionssparande och hur väcks intresset? Det var ämnet på Sparbankernas Riksförbunds seminarium i Almedalen.

Almedalsseminarium: Generationsfällan – är 65 det nya 55?

De flesta är överens om att fler seniorer måste arbeta längre upp i åldrarna. Vi lever längre och har fler friska år och allt fler av oss vill också fortsätta arbeta efter 65. Men är attityder, lagstiftning och pensionssystem anpassat för denna nya verklighet? SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson var en av deltagarna i ett seminarium i Almedalen i Visby den 3 juli där hinder och möjligheter för äldre på arbetsmarknaden diskuterades.

SPF Seniorerna i Almedalen

SPF Seniorerna medverkar på olika sätt i ett 30-tal olika seminarier, paneler och rundabordssamtal under Almedalsveckan 2018. Förbundet arrangerar även två egna seminarier.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser