Adventskonsert och julbordskryssning

Söndag 27 november arrangerar Charterbuss en resa med Adventskonsert i Blå hallen och julbordsresa med Cinderella

  • Läs mer
  • 2022-09-28T10:35:24.0000000+00:00

Flerdagarsresa till Huseby och Kosta Boda

Följ med på en julmarknadsresa till Huseby och Kosta Boda

  • Läs mer
  • 2022-09-24T15:16:35.0000000+00:00

SPF Kamraterna  bjuder in hela örebrodistriktet att följa med till Säffleoperan

Söndagen den 23 oktober ser vi Så som i himmelen på Säffleoperan. Det finns några platser kvar, först till kvarn gäller.

  • Läs mer
  • 2022-09-05T12:12:21.0000000+00:00

Smart Senior bjuder in till Skepp och Skoj

Förhandsinformation om kryssning med underhållning på Silja Lines Silja Galaxy. Mer information om resa med bussanslutning kommer senare.

  • Läs mer
  • 2022-06-01T17:00:09.0000000+00:00

Kulturdag

OBS! SPF:s Kulturdag som skulle ha varit den 28 april 2022 är framflyttad till hösten. Ny information om dagen samt nytt datum meddelas senare i höst. Med Vänlig Hälsning SPF Seniorerna Örebrodistriktet

  • Läs mer
  • 2022-03-30T07:01:00.0000000+00:00

Direktsända seminarier om lunginflammation orsakad av pneumokocker 5 och 6 oktober

Se de direktsända seminarierna från Seniormässan i Stockholm och lär dig mer om hur du kan skydda dig mot pneumokocksjukdom. Det finns även möjlighet att ställa frågor. Livesändningarna görs på SPF Seniorernas facebooksida.

SPF Seniorerna i TV4 – Det är ett förskräckligt system

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström intervjuades igår av TV4 om att kommunerna kan ta nästan hela pensionshöjningen genom att justera de kommunala taxorna. Kanske så många som 300.000 pensionärer kan förlora delar av pensionshöjningen.

Brev till Pensionsmyndigheten – Vi behöver ses

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson har i dagarna sänt ett brev till Pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr och efterfrågat ett möte. SPF Seniorerna är oroliga över de långa handläggningstiderna för bostadstillägg och vill ha besked om hur detta ska åtgärdas. Vi vill också prata om seniorers oro över de höga elkostnaderna.

SPF Seniorerna analyserar – Vad räcker en vanlig pension till?

Vad räcker en vanlig pension till i vardagen? Hur många pensionärer har garantipension utbetald idag och vad säger dessa siffror om pensionssystemet idag och för dess framtid? Det är några av de frågor som diskuteras i SPF Seniorernas nya rapport.

Digitalidag 14 oktober – 1000 aktiviteter på 215 orter!

Digitalidag är en temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Målet är att inspirera till att vilja och kunna hänga med i den digitala utvecklingen. SPF Seniorerna är en av 250 aktörer som tillsammans erbjuder mer än 1000 kostnadsfria aktiviteter runt om i landet.

Brev till Ulf Kristersson med 7 krav på en ny regering

SPF Seniorerna ställer krav på en kommande regering. Det framkommer av ett brev som förbundets ordförande sände till Ulf Kristersson efter att han fått talmannens uppdrag att sondera möjligheterna att bilda regering.

Välkommen till ett webbinarum om att åldras och må bra med adhd och autism – 28 september

Kajsa Edman, 70 år och Kenny Kvarnström, 70 år kommer att samtala med Annika von Schmalenseé, projektledare Attention, om tiden före, under och efter att de fått sin diagnos. Och om att det aldrig är för sent att få en diagnos.

SPF Seniorerna i Expressen om de ökade matpriserna

Kostnaderna för hushållen stiger för nionde månaden i rad. För ett pensionärspar har livsmedelskostnaderna blivit 1 100 kronor dyrare per månad sedan årets början, enligt SPF Seniorernas beräkning.

Lyckan att få byta liv ett tag

Han är en av våra mest folkkära skådespelare som spelat allt från råbarkad polis i Jägarna till den bittre ensamvargen Ove. Alla roller är lika viktiga för Rolf Lassgård. Men en sak är ett krav – att det finns något i manuset som hugger tag i honom. Annars går det inte.

Nio av tio kvinnliga pensionärer går på bidrag

Nästan tre av fyra pensionärer tar emot bidrag. Det visar en ny undersökning från Folksam.

Höjda pensioner blir kommunernas kassako

Pensionerna höjs nu för de sämst ställda – men för många märks det inte eftersom kommunerna omedelbart tar hand om höjningen.

Seniorens skrivdagar

Skrivdagar med guldkant! Delta i inspirerande skrivövningar på vackra Vår Gård i Saltsjöbaden och njut av diskussioner och härliga middagar tillsammans med andra skrivsugna seniorer. Författarna Gunnar Bolin, Birgitta Backlund och Frida Andersson Johansson delar med sig av erfarenheter, tips och övningar.

Seniorens Vinterhälsoresa

Följ med på en vecka som gör dig gott! Vi lämnar vintern för soliga gröna Teneriffa och en vecka fylld av träning, skratt, dans och sång. Här mår kropp och själ bra av nya vänner och massor av ny inspiration. Vi bor med fantastisk utsikt över Atlanten precis invid havet. Perfekt för dig som reser ensam, två eller fler!

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser