Resedags - Skagen

Nu kan du som SPF:are följa med SPF Seniorerna Glanshammar till Nord Jylland SKAGEN den 8-10 september 2021.

  • Läs mer
  • 2021-05-13T13:42:21.0000000+00:00

Hjärnkoll med SPF Seniorerna

  • Läs mer
  • 2020-12-16T11:45:00.0000000+00:00

I stället för att sitta inne.

Studieförbundet Vuxenskolans folkhälsorepresentant Birgitta Wallbom har tagit fram ett program med aktiviteter som kan genomföras i mindre grupper utomhus utan att bryta mot några restriktioner.

  • Läs mer
  • 2020-05-27T15:59:44.0000000+00:00

Nyhetsbrev länsstyrelsen

Nyhetsbrev från länsstyrelsen angående Internet och digitala tjänster som vi tror kan vara till nytta.

  • Läs mer
  • 2020-04-30T09:06:00.0000000+00:00

SPF Seniorerna i Expressen om inkomstkravet som stänger ute pensionärer från bostadsmarknaden

Allmännyttans utformning av inkomstkravet för hyresrätter gör att många pensionärer stängs ute från bostadsmarknaden, menar Anna Eriksson, sakkunnig pensioner SPF Seniorerna.

Digital frågestund om pensioner

Vilka olika pensionsdelar finns, vem kan få bostadstillägg, vad är bromsen och hur hanteras pensionsfrågorna i politiken? Nu kan du som medlem delta i en digital frågestund med SPF Seniorernas sakkunniga i pensionsfrågor, Anna Eriksson.

Stegutmaningen avslutad – vi gjorde det! 🚶

Nu är stegutmaningen som förbundet utlyste i samband med SPF Seniorernas Folkhälsovecka avslutad, och alla steg är sammanräknade. Vårt högt uppsatta mål, var att gå ett varv runt jorden. Och det lyckades vi nå upp till med råge!

Thony Björk i webbsänt seminarium om läkemedel och äldre

SPF Seniorernas läkemedelssakkunnige Thony Björk medverkade idag på ett seminarium om äldre och läkemedel. Ta del av diskussionen i efterhand – Hur kan äldres läkemedelsanvändning bli bättre och vilka aktörer kan göra vad?

SPF Seniorerna i Expressen om hur du får ut mest av din tjänstepension

Det är viktigt att vara medveten om hur tjänstepensionen påverkas beroende på hur du väljer att ta ut den. "Ett kortvarigt uttag av hela din tjänstepension kan innebära att du hamnar på gränsen till det som är risken för fattigdom", säger Anna Eriksson, sakkunnig pensioner SPF Seniorerna, till Expressen.

Digitala möten om inkomstpensionstillägget med Pensionsmyndigheten juni-augusti

Pensionsmyndigheten erbjuder SPF Seniorernas medlemmar att delta i digitala möten om det nya inkomstpensionstillägget som börjar betalas ut i september. Vilka har rätt till det, vad påverkar storleken på det, när betalas det ut och hur gör man för att få inkomstpensionstillägget?

Anpassade rekommendationer 1 juni – ett första steg mot större öppenhet

De nya föreskrifterna är ett första steg av anpassade begränsningar. Ytterligare fyra steg av anpassningar, mot allt större öppenhet, kommer att följa.

Äldreriksdag med tre tydliga krav på inflytande

I dag genomfördes Äldreriksdagen. Det var andra gången den hölls, denna gång i digital form. Bakom initiativet står Sveriges tre största seniororganisationer samt nyhetssajten News55. Temat för dagen var den dåliga representationen av seniorer i riksdagen och vilka konsekvenser det har.

Arbetsmiljöverket: rekommendationer om munskydd kan ha brutit mot lagen

Arbetsmiljöverket riktar hård kritik mot Folkhälsomyndigheten för inte ha krävt munskydd i äldreomsorgen. Det rapporterar SVT.

I tystnaden händer mycket

Hur ofta är det alldeles tyst runt dig? Antagligen inte särskilt ofta. Man får leta efter den totala tystnaden. Men den gör oss gott. Det vet den populäre Sommarprataren Tomas Sjödin som skrivit en bok om tystnaden.

Ny medicin mot Alzheimer väcker hopp

Världen har fått ett läkemedel som påverkar Alzheimers sjukdom. Svenska experter är hoppfulla, men har också invändningar.

Fler sommarpratare att hålla koll på…

Det är många intressanta namn på listan över sommarvärdar i år. Senioren har listat några favoriter som man absolut inte får missa…

Nu måste vi hjälpa igelkotten

Vi människor blir allt fler, men för igelkottarna ser det tyvärr annorlunda ut. De senaste tio åren har de minskat med en tredjedel. Förra året rödlistades de i Sverige. Nu måste vi göra allt vi kan för att rädda igelkottarna.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser