Musikalresa till Göta Lejon

SPF Seniorerna Kamraterna bjuder in alla SPF föreningar i Örebrodistriktet att följa med och se musikalen HAIR på Göta Lejon i Stockholm lördag 18 mars. Eftermiddagsföreställning som börjar kl 15.30. Vi äter innan vid Värdshuset Glashyttan i Södertälje ca kl. 12.00. MUSIKALEN HAIR mer aktuell än någonsin.

  • Läs mer
  • 2023-01-25T09:34:11.0000000+00:00

NU går vi på HOCKEY igen. Örebro HK - IF Malmö Redhawk

Vi samlas kl 17.00 tisdag 21 februari på restaurang Players Lounge som ligger alldeles bredvid huvudentrén. Där står en uppdukad buffé till oss. På restaurangen får alla sina biljetter som den här gången är på sektion F. Matchen börjar kl 19.00, entrén till Behrn Arenan finns inne i restaurangen..

  • Läs mer
  • 2023-01-13T16:55:05.0000000+00:00

Resa till Holland med blomsterfestival

Följ med Örebrodistriktet på en 6-dagars resa till Holland 20 - 25 april. Se hela resebeskrivningen nedan.

  • Läs mer
  • 2022-12-06T19:42:11.0000000+00:00

Örebrodistriktet kom på andra plats i riksfinalen i SPF Seniorernas Hjärnkoll 2022

Distriktsvinnarna från SPF Seniorerna Hallsberg blev slagna med en poäng av laget från Göteborg och kom på en hedrande andraplats.

  • Läs mer
  • 2022-10-15T08:42:51.0000000+00:00

Möte med Miljöpartiet

SPF Seniorerna träffar regelbundet riksdagspartierna för att samtala om olika seniorpolitiska frågor. Förbundsordförande Eva Eriksson hade i veckan ett digitalt möte med Janine Alm Ericson, Miljöpartiets ekonomisk-politiska talesperson, om pensioner och framtidsutmaningar.

Information om utbetalning av elstöd

Du som får allmän pension från Pensionsmyndigheten behöver inte göra något, du kommer att få pengarna insatta på det konto där din pension sätts in. Försäkringskassan varnar för att bedragare kan försöka utnyttja situationen. Om du blir kontaktad av någon som vill prata om elstödet ska du ABSOLUT INTE lämna ut några uppgifter eller använda dig av ditt bankid.

Välkommen till ett webbinarium om hur du kan skydda dig mot bedrägerier

Vi är glada att återigen kunna välkomna Lotta Mauritzon, nationell samordnare vid Nationellt bedrägericentrum, till ett brottsförebyggande webbinarium. Att ha kunskap om vad du kan utsättas för och hur du kan agera, minskar risken att bli lurad. Webbinariet är kostnadsfritt och äger rum den 7 februari klockan 10.00.

Debattartikel: Läkemedelsverkets förslag missgynnar äldre i glesbygd

Ett förslag från Läkemedelsverket riskerar att sätta stopp för leverans av apoteksvaror till konsumenterna via postlådan. "Läkemedelsverket blundar för många invånares förutsättningar och behov", skriver SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström i en debattartikel tillsammans med företrädare för Hela Sverige ska leva och Tidningsutgivarna.

Debattartikel: Förbättra läkemedelssituationen på säbo

Kommunerna bör använda den farmaceutiska kompetensen bättre, skriver Eva Eriksson i en opinionstext i Dagens Samhälle, tillsammans med företrädare från PRO, SKPF och Apoteket.

Välkommen till ett webbinarium med tips och inspiration till att starta kontakt- och samtalsgrupper

Behovet av att samtala om livet är stort bland oss seniorer. Vi tar nu upp erfarenheter och metoder för samtalsgrupper med syfte att inspirera till att starta kontakt- och samtalsgrupper. Webbinariet är kostnadsfritt och äger rum den 26 januari kl 14.00–15.00.

SPF Seniorerna i Aftonbladet om sveket mot årskull 1957

SPF Seniorerna har under hösten och vintern larmat om skatteorättvisan som drabbar personer födda 1957. De räknade med sänkt skatt från januari 2023 – men sedan ändrades plötsligt reglerna med kraftigt höjd skatt som följd.

Samtal med Socialstyrelsen om åldersgränser för screening

Eva Eriksson och Gösta Bucht har träffat Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell och samtalat om åldersgränserna i de nationella screeningprogrammen, om hur dessa kan drabba seniorer, men också påverka samhällets syn på äldre.

Stort antal oseriösa företag vill starta hemtjänst

Allt fler företag som vill ta sig in på hemtjänstmarknaden stoppas av myndigheterna.

Äldreboendet där man vågar prata om sex

Efter några uppmärksammade incidenter drog äldreboendet Lindgården i Skåne igång ett projekt som ska hjälpa de äldre med deras sexliv. Det har blivit mycket uppskattat. ”Det är viktigt att leva fullt ut även om man flyttat in på ett äldreboende”, säger verksamhetschefen Liselotte Nilsson Klang till Expressen.

Även äldre muskler växer med träning

Äldre människor har lika god förmåga att bygga muskler som yngre. Det visar en ny studie från GIH.

Vem lufsar där?

Är det en björn, en räv – eller en duva? Vår reporter fick en oförglömlig upplevelse på sin björnsafari. Kanske bara inte av den förväntade anledningen.

Varning för bedragare när elstödet ska betalas ut

Försäkringskassan varnar för bedragare när elstödet ska betalas ut. Men har du allmän pension utbetalat från Pensionsmyndigheten behöver du inte göra någonting. Då kommer pengarna till det konto där din pension sätts in.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser