Genomförda aktiviteter 2024

Här finner du referaten från årets genomförda aktiviteter.

Månadsmöte den 25 april

Den 25 april samlades vi 33 medlemmar på Tofta Strandpensionat, som vanligt fint välkomnade av Lena med personal. Ordf. hälsade alla välkomna och kom med det tråkiga beskedet att ännu en medlem har lämnat oss, det tändes ett ljus och en tyst minut inleddes. Lunchen tog vid och det är sannerligen inget fel på pensionärernas aptit.
Benny Jansson och hustru Eva Leijon underhöll oss med sång och musik med bl.a. fina kärleksvisor. Eva berättade att när de gifte sig hemma i växthuset sjöng Benny denna visa till henne: ”Du kom till mig, sen den dagen är jag lika hopplöst förälskad som den första sekunden ”- det är kärlek det! Det blev många fina visor av bl.a. Allan Edwall, Py Bäckman, Åsa Jinder och Allan Nilsson för att nämna några. Ett roligt inslag: När Eva sjöng ”Vem kan segla” översatte Benny texten till gutamål. Alla var rörande överens om att det var ett fantastiskt fint framförande. Tack Benny och Eva! 

Förhandlingar avklarades efter ”kaffitåren” och sen blev det lotteridragning med massor av fina vinster. Ordf. tackade kommitté nr 1 för underhållning och lotterivinster och påminde om nästa träff vid Tofta Hembygdsgård kl. 13 den 23 maj. Medtag kaffekorg!  

Text & foto: Vivan

Månadsmöte den 28 mars

Skärtorsdagen samlades ett glatt pensionärsgäng på Tofta Strandpensionat för att ha en stunds samvaro med lunch, underhållning och lotteri. Ordförande Sören Thomsson började med att hälsa alla välkomna och vi samlades för en tyst minut för våra 3 medlemmar som lämnat oss under 2024. Trots en intensiv arbetsplats på Tofta Strandpensionat kunde personalen duka upp ett ypperligt lunchbord med kallrökt lax och varmt tillbehör, gott som vanligt.
Roy Cedergren anlände med sin gitarr och underhöll oss med många kända låtar som "Röda sandens dal", Sven-Erik Magnussons "Så många mil", Gunnar Wiklunds "Tala närmre" och så skall man vara "Stolt för att vara gute" och "Man skall ha husvagn" och många fler låtar. Vi tackar Roy för en trevlig underhållning.
Så var det dags för den alltid välkomna kaffetåren med kladdkaka, grädde och hallon. Lite förhandlingar avklarades och sen tog informationen om vår sommarresa till Öland vid. Programmet lästes upp och sen gick anmälningslistan runt. Glädjande är att antalet anmälda i nuläget är 30 personer, men fler hoppas vi på. Vill du åka med så anmäl dig till någon i styrelsen. 
Lotteribordet var även denna dag välfyllt med massor av spännande saker och som vanligt har somliga mer tur än andra, ja sånt är livet. När det var dags för uppbrott tackade ordföranden kommittén för en trevlig dag och önskade Glad Påsk och på återseende den 25 april samma tid, samma plats.

Se bilder från mötet
Program för Ölandsresan

Text & foto: Vivan

Februarimöte skottdagen den 29 på Linds restaurang.

Många blommor fick nog nya hem när vi vandrade genom växthuset i riktning mot restaurangen. Vi var 36 personer som hälsades välkomna av restaurangchefen Lars Nisser. Det bjöds på en underbar kötträtt, otroligt mört och gott, snyggt serverat, bara att hugga in och njuta.
Vilket ställe att inta en lunch på! Klorofyllen dallrade omkring oss i alla gröna växter. Klorofyll, ämnet som ger växter dess gröna färg och deras viktigaste uppgift: att absorbera ljus och omvandla det till energi samtidigt som syre frigörs, inte underligt att alla var så nöjda och glada.
Efter flera timmars samvaro var det dags för vår ordförande Sören att tacka Lars Nisser med personal för den trevliga eftermiddagen vi fick vara med om i dessa dimmiga och gråa tider. Vi träffas igen på nästa möte den 28 mars på Tofta Strandpensionat då vi bland annat ska diskutera vår sommarresa till Öland. Sist men inte minst, tack Göran för dina turer till ”stan” för att ordna det så fint för oss med lunchmöte på Linds.

Se bilder från lunchen på Linds

Text & foto: Vivan

Årsmöte 25 januari

Den 25 januari samlades 29 medlemmar på Tofta Strandpensionat för årets första möte. Lena Påhlsson tog emot oss som vanligt och bjöd på varm ”päppelmust” från fruktträdgården på Suderbys Herrgård. Varm?  Så gott!
Lena informerade om maten, som vi väntade oss serverad kall eftersom pensionatets kök är utrivet och under helrenovering, men personalen hade fixat jättegod potatisgratäng och tunnskuren fläskfilé - så gott! Beviset på detta var en jämn ström av seniorer till att ta ”ansin”.
Så vidtog årsmötet utan större dramatik. Oförändrad styrelse för 2024. Årsavgiften för 2025 höjs med 30 kr till 280 p.g.a. förbundets höjning. Bussresa kommer att ske till Öland fredagen den 14 juni. Anmälan togs upp till nästa möte som blir på Linds den 29 februari.
Förhandlingarna avslutades och kaffe med morotskaka serverades. Så blev det lotteridragning med många fina vinster som styrelsen och medlemmar bidragit med. Inget ”knorr” fast styrelsen beslutade ta 10 kr lotten och endast använda en lott-ring. Detta skall gälla på våra kommande möten.
Ordförande tackade för visat intresse. Vi skildes åt och fick se vilken underbar plats vi numera får hålla våra möten på, som avslutning en eldröd himmel när solen gick ner i havet.

Protokoll fört vid årsmöte SPF 2024.pdf

Text: Vivan