Referat

Här finner du referat från olika aktiviteter inom föreningen.

Referat från år 2022

 

Referat från år 2021

Månadsmöte 25 nov

Mötet började i Herrgårdens huvud - byggnad där Lena Pålsson välkomnade oss med äppelmust och en introduktion till gårdens historia. Efter att ha avnjutit en god lunch och kaffe, fortsatte Lena sin berättelse om Strandpensionatet och Suderbys Herrgård. Sanna Bång från Sannas Fötter och Hälsa berättade om sitt företag och de behandlingar hon erbjuder.
Därefter genomfördes förhandlingar där bl.a. intresset för årets julbord undersöktes. Trots ökad allmän smittorisk för covid, beslutades att julbord ska arrangeras. En anmälnings-lista upprättades och med ett föreningsbidrag på 80 kr / person blir priset 300 kr.
Vivan informerade om föreningens ekonomi och att vi har fått en ny medlem, ytterligare tre väntas ansluta!!
Mötet avslutades med lotteridragning och många fina priser. 23 medlemmar deltog vid mötet.

  • Karstens grupp "bli bättre på mobilen" har avslutat sina möten i Prästgården för i år. Med start torsdagen 7 oktober och avslut 18 november har vi träffats för att just lära oss mer och bli bättre på att använda våra smart-phones. Se bild under fliken "Studiegruppen "Bli bättre på mobilen".

Månadsmöte 28 okt 

Vi samlades 39 seniorer till ett uppskattat möte som inleddes med god lunch bestående av fläsk, raggmunk och lingon. Till kaffet bjöds det på den omtalade Silviakakan - den var god! Efter ordförande Sörens info om kommande möten mm, fick vi lyssna till sång och gitarrspel av Roy Cedergren. Han bjöd på godingar som Lalla Hanssons "Anna & mej" och Sven Ingvars " Så många mil, så många år" Mötet avslutades med lottdragning där Arne Larsson håvade in storkovan - vinst på fem lotter!! Se bilder under fliken "Månadsmöte 28 okt - Suderby Herrgård".

Månadsmöte 2 sept

Vi var 37 medlemmar samlade i Övide änge torsdagen den 2 september. Gerd Ahlgren spelade dragspel för oss och Föreningen bjöd på korv med bröd. Styrelsen informerade därefter om kommande aktiviteter i höst. Solen värmde från klarblå himmel och vi njöt i det vackra änget. Stort tack till Uno och Majgun som sköter änget. Se bilder under fliken "Månadsmöte 2 sept - Övide änge". 

Månadsmöte 12 aug

Traditionsenlig träff i Gnisvärds fiskeläge genomfördes torsdagen den 12 augusti. Sören informerade om nya aktiviteter.

  • Under juni har det pågått samordnade 1-timmas måndags-promenader i Gnisvärd.

  • Vi var en liten grupp medlemmar som besökte föreningen Träibatn i Västergarns hamn måndagen den 21 juni. Tina föreläste om arbetet med de traditionella gotländska träbåtarna och hur de är byggda, mycket givande och intressant. Se bilder under fliken "Föreningen Träibaten i Västergarn".

  • Onsdagen den 9 juni var det premiär för sommarens kubbspel på Tofta varpaplan vid Toftagården. 

Årsmöte 27 maj

Årsmöte genomfördes torsdagen den 27 maj på Suderbys Herrgård. Föreningen bjöd på lunch och  kaffe.
Protokoll årsmöte 2021.pdf

  • Promenaderna vid Tofta strand på måndagsförmiddagarna har pågått från 11 januari till 17 maj. Uppehåll gäller under sommaren, vi fortsätter i höst.

Styrelsemöte 27 apr

Styrelsemöte genomfördes tisdagen den 27 april hos Alf Ahlström i Tofta.