S E  U P P  FÖR BEDRAGARE !!!

Här kan du läsa om de senaste sätten att lura oss såsom SMISHING samt Bedrägerier i samband med Vaccinering.

Huddinge kommun öppnar nya servicepunkter i Skogås, Flemingsberg och Vårby

För att tillgodose Huddinge kommuns invånare behov av datorer och skrivare öppnas särskilda servicepunkter under den period som biblioteken är stängda. Service som kommer kunna ges är tillgång till datorer, skrivare och personal finns på plats för hänvisning och enklare frågor. Servicepunkterna är öppna från och med 11 januari till och med 24 januari, med eventuell förlängning.

Medlemsbladet och januaribrev

Välkommen till Medlemsbladet nummer 1, 2021! >>>>> Det innehåller bl.a. information om årsmötet 2021<<<<<<<<. Berit har skrivit ett "Januaribrev" som du kan läsa under "Om föreningen / Ordförande" eller Klicka längst ner på "Läs mer".

Styrelsen informerar: Alla aktiviteter i november, december och januari är för närvarande inställda.

"Tyvärr, nu kan vi inte bara ställa om – nu måste vi ställa in! Alla aktiviteter i november, december och januari är för närvarande inställda. Vi kommer inte heller att skriva ett nytt programhäfte för våren, just nu i alla fall, då allt är så osäkert. Vi funderar på andra sätt att kommunicera. Om detta återkommer vi med mer information.

Taxiförmån för seniorer

Information till alla medlemmar i SPF Seniorerna Huddinge. Vi har fått information från CABONLINE om nya möjligheter med det rabattkort vi haft för resor med TaxiKurir. Nu finns ett nytt kort som ger utökade möjligheter.

Information om möjlig hjälp från Huddinge kommun

Du som är över 70 år och sitter hemma i karantän på grund av coronaviruset kan få hjälp med inköp av mat och mediciner samt hämtning av postpaket.

Äldre ska prioriteras för vaccin – vaccinationsordningen ska ligga fast

Tidigt stod det klart att högre ålder innebär större risk att bli allvarligt sjuk eller dö av covid-19. Antalet döda med covid-19 har nu passerat 10 000 personer i Sverige. 9 av tio döda var 70 år eller äldre. 7 av 10 döda var 80 år eller äldre. Det är därför avgörande att vaccinationsordningen ligger fast.

Envist engagemang ger resultat – Läs om SPF Seniorernas segrar 2020

Ett stort tack till alla er som kämpat för ökad livskvalitet och inflytande för landets seniorer under 2020. Känn dig stolt och läs om några av framgångarna från året som gått. Tillsammans är vi starka.

Vinnare i SPF Seniorernas julkalendertävling

Vi gratulerar vinnarna i vår julkalendertävling, och tackar för alla fina julrim. Följande personer har vunnit en bok. Hoppas att ni alla får en trevlig lässtund!

Thony Björk i Dagens Nyheter om äldres inställning till vaccinering mot covid-19

Thony Björk, sakkunnig i läkemedelsfrågor hos SPF Seniorerna, kommenterar seniorers inställning till att vaccinera sig mot covid-19, i Dagens Nyheter.

Anna Eriksson i Expressen om förändringarna i pensionärers ekonomi 2021

Höjd pension, sänkt skatt på pension och det omdiskuterade pensionstillägget ska förbättra ekonomin för landets pensionärer 2021. Anna Eriksson, pensionsexpert hos SPF Seniorerna, kommenterar åtgärderna i Expressen.

Hur kan vi skydda oss mot bedrägerier?

Varje år utsätts ett stort antal människor i Sverige för någon form av bedrägeri. Äldre är en särskilt utsatt grupp framförallt när det kommer till det som kallas för social manipulation, till exempel telefon-, investering- och romansbedrägerier. I detta webinarium medverkar Lotta från Polisens Nationella Bedrägericentrum och berättar mer om bedrägerier och vad man ska tänka på för att skydda sig.

Risk att äldre prioriteras bort igen

Kampen om vem som ska prioriteras i kön till coronavaccinet hårdnar. SPF Seniorerna markerar skarpt att Folkhälsomyndighetens rekommendation ska ligga fast.

Kungaparet har fått första vaccindosen

Kungen och drottningen har fått den första vaccindosen mot covid-19. Det uppger kungahuset på sin hemsida.

Polisen uppmanar regionerna att samordna sig

Polisen uppmanar nu regionerna att ha ett gemensamt sätt att kontakta personer som ska vaccineras mot covid-19. Annars ökar risken för telefonbedrägerier.

Seniorer varnar: ”Svårt för många sätta sig i säkerhet”

Brandsäkerheten vid Mjölkuddens trygghetsboende i Luleå är långt ifrån tillfredsställande. Det anser de boende själva, som inte tycker att kommunen lyssnar.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser