Stort behov av nya “svarare” i Trygghetsringningen

Nu har vi ett stort behov av nya “svarare” i Trygghetsringningen. Flera av “de gamla” som arbetat för “de gamla” orkar inte längre.

Försök inte lura mig

>>>>> V A R N I N G! <<<<< Bedrägerierna hittar ständigt nya vägar. Polisen varnar för bedrägerier - fokus vishing! >>>>>>>Uppmaning att delta i studiecirkel Försök inte lura mig!"<<<<<< LÄS VIDARE OCH DELTA I STUDIECIRKELN SOM SPF HUDDINGE SKA HÅLLA TILLSAMMANS MED POLISEN

Ändringar i Programhäftet

Förändringar och "Tryckfelsnisse" har härjat i vårt Programhäfte.

Nytt Programhäfte 2019

Nytt Programhäfte har skickats ut till alla medlemmar. Du kan läsa/ladda ner Programhäftet om du klickar på fliken "Om föreningen" och sedan väljer Programhäfte till vänster. Där kommer även felrättningar att finnas. >>> I samband med det kommer stora uppdateringar av hemsidan göras successivt.

Parkeringen för boulespelarna

Det har blivit problem med parkeringen för boulespelarna vid Björnkullahallen

Information Krisberedskap

VIKTIGA LÄNKAR som går till nyttig information om Krisberedskap

Europas pensioner släpar efter

Under tre dagar samlas närmare 100 representanter för seniororganisationer i Europa. Paraplyorganisationen AGE Platform Europe håller årsmöte och konferens på temat ”Equality and participation in older age: What role for social protection and education?”

Almedalen 2019, vecka 27

Under Almedalsveckan är SPF Seniorerna på plats för att vara seniorers röst. Vi skapar opinion och påverkar samt underhåller relationer och bygger nya.

Kommuner saknar bostadsplan för äldre

Humana släpper idag sin årliga tillgänglighetsbarometer i samarbete med SPF Seniorerna och Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft. I rapporten framkommer att en fjärdedel av Sveriges kommuner saknar en bostadsförsörjningsplan för äldre.

Ska det inte löna sig att arbeta?

Den frågan ställer sig Eva Eriksson när hon medverkar i Expressen TV apropå att det skiljer väldigt lite mellan en senior med låg pension jämfört och den som inte arbetat alls.

Socialstyrelsen uppvaktades

– Ta bort åldersgränserna i screening för bröst- och livmoderhalscancer! Cancer tar inte ledigt bara för att man fyllt 65 eller 75, sa SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson då hon tillsammans med Alexandra Charles, ordförande i 1,6- och 2,6-miljonerklubben, i dag uppvaktade Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell.

Åldersdiskrimineringen måste upphöra omgående!

Åldersdiskrimineringen av Sveriges seniorer måste upphöra omgående. Livserfarenhet är positiv och behövs i större utsträckning i det svenska samhället, enades SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson och riksdagsledamot Barbro Westerholm om när de möttes på Pensionärsparlamentet i Umeå.

Seniorens stora hälsoresa – för kropp och själ

Följ med på höstens härligaste och mest givande resa. Vi reser till soliga Rhodos för en vecka fylld av allt som får oss att må bra. Seniorens Stora Hälsoresa ger dig en nystart och en kick!

”Viktigt få stöd om man ska orka anmäla”

Arbetet mot äldrevåldet behöver växlas upp. Nu finns en rad förslag på hur det kan ske.

Kan orgasm vara farligt för hjärtat?

Ett aktivt sexliv långt upp i åldrarna har många hälsofördelar, skriver Malena Ivarsson.

Fattas 90 miljarder till vård och omsorg

Den demografiska utmaningen knackar allt hårdare på dörren. Nu slår regeringen larm.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser