Bildarkiv

Det har kommit in nya bilder från våra aktiviteter. Vill du se dem titta då under fliken "Bildgalleri". Har du egna bilder från någon aktivitet som du vill dela med dig, sänd dem då till Lennart Mårtensson folke.lelle@gmail.com

Programhäfte sept 2019- mars 2020

Programhäftet för september 2019 till mars 2020 finns nu tillgängligt på hemsidan. För att läsa det eller hämta hem det, gå till fliken "Programhäfte"

Omstrukturering av hemsida

Hemsidan har strukturerats om.

Försök inte lura mig

>>>>> V A R N I N G! <<<<< Bedrägerierna hittar ständigt nya vägar. Polisen varnar för bedrägerier - fokus vishing! >>>>>>>Uppmaning att delta i studiecirkel Försök inte lura mig!"<<<<<< LÄS VIDARE OCH DELTA I STUDIECIRKELN SOM SPF HUDDINGE SKA HÅLLA TILLSAMMANS MED POLISEN

Information Krisberedskap

VIKTIGA LÄNKAR som går till nyttig information om Krisberedskap

Information och bilder från månadsmötet i januari

På månadsmötet den 14 januari 2019 fick vi uppleva en revy, Sverigeresan, från vårat eget revygäng. Vi fick ett föredrag av Kim Kimreus som talade om krisberedskap.

SPF Seniorerna om höjd pensionsålder och förändringar i grundskyddet

Idag väntas riksdagen besluta om höjd lägsta ålder för att ta ut pension och om förändringar i grundskyddet för pensionärer. SPF Seniorerna anser att detta är långt ifrån tillräckligt för att dels stärka pensionerna dels för att människor ska arbeta längre upp i åren.

SPF Seniorerna träffade nya socialförsäkringsministern

Förbundsordförande Eva Eriksson och generalsekreterare Peter Sikström har idag träffat Ardalan Shekarabi (S) som tillträdde som socialförsäkringsminister den 1 oktober. En av de frågor som togs upp var naturligtvis pensionerna, som väcker ett mycket stort engagemang hos våra medlemmar.

Arrangörer sökes till förbundsmästerskapen 2020/2021

Nu efterlyser vi arrangörer till samtliga förbundsmästerskap för 2020/2021. Grenarna är bordtennis, boule, bowling, bridge, orientering, golf och skidor.

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson i Svenska Dagbladet

– Det är anmärkningsvärt att riksdagen inom kort enbart väntas besluta om att höja grundskyddet år 2020, och fortsätter att lämna den inkomstrelaterade pensionen åt sitt öde, säger Eva Eriksson.

SPF Seniorerna medverkar på internationell konferens om fallolyckor

Världsledande forskare, politiker och beslutsfattare från Europa är samlade i Umeå 1-2 oktober för att dela de senaste kunskaperna om fallförebyggande arbete. Gösta Bucht, SPF Seniorernas sakkunnig i vård och omsorgsfrågor, medverkar och talar under titeln "Talking about my generation".

Tips för att motverka fallolyckor

Visste du att fallolyckor är den vanligaste olyckstypen i Sverige? Alla kan falla, men antalet som faller ökar med åldern och de flesta olyckorna sker i hemmet. Vi har samlat Socialstyrelsens tips på hur vi med mat, motion, genom att ha koll på mediciner och säkra våra hem, kan förebygga fallolyckor.

Krämig pasta med broccoli och valnötter

Seniorens busenkla. Enkelt att laga – gott att äta!

Siw var först!

Visste ni att Siw Malmkvist var den allra första svenska artisten som fick en hit på amerikanska Billboard-listan? Låten Sole Sole Sole låg fem veckor på listan år 1964.

”Alzheimers är inte slutet”

Wendy Mitchell var bara 58 när hon drabbades av demens. När den första chocken lagt sig bestämde hon sig för att kämpa emot.

Forskarna har hopp

Så säger Henrik Zetterberg, professor i neurokemi i Göteborg som forskar på Alzheimers sjukdom och andra hjärnsjukdomar:

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser