Parkeringsproblem i kommun

Som ni flesta vet har vi stora problem med parkeringarna i kommun. Parkeringsplatser har också blivit avgiftbelagda. Syftet från kommuns sida är att få "Rätt bil på rätt plats". Vår ordförande Berit Westergren har haft möte med kommuns representanter i frågan. Skälet till mötet var vårt missnöje med det parkeringssysten som införts i Huddinge. Vi uppfattar detta som diskriminerade för oss äldre,då många inte klarar av att hantera komplex teknik av olika skäl.

Problem med hemsidan

Tyvärr har hemsidan inte uppdaterats på a 2 månader. Det beror på att webbredaktören har haft tekniska problem med sin dator. Nu är vi uppe igen och hemsidan har uppdaterats vid behov sedan den 13 november. ***** KOLLA nytillkomna spännande långresor under fliken "RESOR".

Bildarkiv

Det har kommit in nya bilder från våra aktiviteter. Vill du se dem titta då under fliken "Bildgalleri". Har du egna bilder från någon aktivitet som du vill dela med dig, sänd dem då till Lennart Mårtensson folke.lelle@gmail.com

Programhäfte sept 2019- mars 2020

Programhäftet för september 2019 till mars 2020 finns nu tillgängligt på hemsidan. För att läsa det eller hämta hem det, gå till fliken "Programhäfte"

Du har rätt att veta – Kemikalieappen hjälper dig

Kemikalieappen är ett verktyg som hjälper dig att använda din rätt att veta om farliga kemikalier i saker. Bakom appen står Sveriges Konsumenter. SPF Seniorerna är medlem i Sveriges Konsumenter och en av dess grundare.

Debatt om premiepensionens framtid

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström deltog idag på ett seminarium om de nya förslagen för premiepensionen, och varför den är viktig framförallt för framtida pensionärer.

Debatt om apotekens framtid med fokus på farmaceutbrist och rådgivning

Thony Björk, läkemedelssakkunnig inom SPF Seniorerna deltog i veckan på ett seminarium om apotekens framtid. Han pratade bland annat om apotekens roll och att de har tappat mycket av det fokus som tidigare fanns på egenvårdsrådgivning.

SPF Seniorernas budskap till regeringen 👉 stoppa nedskärningarna inom äldreomsorgen!

Igår träffade SPF Seniorerna socialminister Lena Hallengren. Vid mötet diskuterades bland annat de befarade nedskärningarna inom äldreomsorgen i kommunerna.

På cykel bland olivträden

Planera nästa års cykelsemester: I Cordoba och Jaéns cyklar du bland olivträd och vita byar längs en lättrampad led på en gammal banvall.

Hittar livslusten i åldrandet

Psykologen Barbro Lennéer Axelson har kallats Kärlekens grand old lady. Nu föreläser hon även om livet efter 65 – som både möjlighet och osminkad verklighet.

" En del av kunderna har pannlampor för att kunna se varorna."

Äventyraren Sven Gruvstad bilar genom Afrika, med start i september från Sydafrika. Redan nu kan du läsa om förberedelserna.

”Mer kan göras för äldres psykiska hälsa”

Experter föreslår: Ge pensionärsorganisationer stöd för att förebygga diskriminering av äldre med psykisk ohälsa.

Bankerna tvingas tillhandahålla kontanter

Bankerna måste ta större ansvar för kontanthanteringen. Det har en stor majoritet av riksdagens ledamöter beslutat.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser