Eva Eriksson intervjuad i SvD

Förbundsordförande Eva Eriksson intervjuades av Svenska Dagbladet. SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson betonade vikten av att följa prioriteringsordningen för vaccinationer mot covid-19 när hon intervjuades av Svenska Dagbladet. (Klicka på läs mer och därefter på länken så kommer du till artikeln)

Årsmöteshandlingar 2021

ÅRSMÖTESHANDLIGARNA FINNS NU PÅ HEMSIDAN inför SPF Seniorerna Huddinge´s Årsmöte den 15/3 2021.

Nytt Medlemsblad nr 2 finns nu.

I det nya numret kan du läsa om Regionens information om vaccinationsläget, På gång i styrelsen mm.

S E  U P P  FÖR BEDRAGARE !!!

Här kan du läsa om de senaste sätten att lura oss såsom SMISHING samt Bedrägerier i samband med Vaccinering.

Huddinge kommun öppnar nya servicepunkter i Skogås, Flemingsberg och Vårby

För att tillgodose Huddinge kommuns invånare behov av datorer och skrivare öppnas särskilda servicepunkter under den period som biblioteken är stängda. Service som kommer kunna ges är tillgång till datorer, skrivare och personal finns på plats för hänvisning och enklare frågor. Servicepunkterna är öppna från och med 11 januari till och med 24 januari, med eventuell förlängning. (Oklart om kommunen förlängt detta (2021-01-31))

Styrelsen informerar: Alla aktiviteter i november, december och januari är för närvarande inställda.

"Tyvärr, nu kan vi inte bara ställa om – nu måste vi ställa in! Alla aktiviteter i november, december och januari är för närvarande inställda. Vi kommer inte heller att skriva ett nytt programhäfte för våren, just nu i alla fall, då allt är så osäkert. Vi funderar på andra sätt att kommunicera. Om detta återkommer vi med mer information.

Eva Eriksson i digitalt seminarium hos Socialdepartementet om vägar till högre pension

SPF Seniorernas Förbundsordförande Eva Eriksson deltog i ett digitalt seminarium på temat ”Vägar till högre pensioner” tillsammans med bland annat socialförsäkringsministern och Danmarks arbetsmarknadsminister.

Sysselsättningen bland 65-74-åringarna fortsätter att öka trots pandemin

Tidningen Dagens Nyheter lyfter SPF Seniorernas rapport ”Seniorer som jobbar” som visar att 230.000 seniorer i åldrarna 65 - 74 år kommer att arbeta 2025 om trenden håller i sig. Det är oerhört viktigt att pensionssystemet kopplas till de övriga reglerna på arbetsmarknaden säger Eva Eriksson.

Varning för bedrägerier kring vaccination

Nu är det många som vill vaccinera sig mot covid -19 och det utnyttjar bedragare. Varje vecka får polisen in anmälningar om bedrägeriförsök, som ofta sker via telefon. Bedragarna hittar hela tiden nya tillvägagångssätt som de anpassar efter omvärlden.

Långa väntetider hos Pensionsmyndigheten

Nu har årsbeskedet för den allmänna pensionen landat hos Sveriges pensionärer, med många telefonsamtal som följd. Kötiderna är stundtals långa till Pensionsmyndighetens kundservice, och de har därför kontaktat oss och bett oss gå ut med följande information:

Jobba kvar två år efter 65-årsdagen ger dålig utdelning för stora yrkesgrupper

Det lönar sig dåligt att jobba kvar två år efter 65-årsdagen för stora yrkesgrupper, det visar SPF Seniorernas nya beräkningar. Läs också om vad Marina som arbetat ett långt liv i barnomsorgen tycker om pensionerna.

Allvarligt smittläge kräver allvarliga åtgärder

Seniorer har sedan i mars 2020 burit ett tungt ansvar att undvika smitta. Det finns ett enormt behov att slippa isolering och inskränkningar. Tack vare vaccinerna är vi nu nära att återvinna vår frihet. Men om smittläget gör det nödvändigt kan nedstängning vara en sista utväg innan alla har hunnit få erbjudande om vaccinering, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Kvinnors totala pension 31 procent lägre

Kvinnors pensioner är mycket lägre än mäns. Men det går att påverka.

Krav 8 mars: Synliggör äldre kvinnors psykiska ohälsa

Gör upp med ålderismen och synliggör årsrika kvinnors psykiska ohälsa. Det kräver Barbro Hejdenberg Ronsten, Christina Allaskog och Alexandra Charles von Hofsten på internationella kvinnodagen.

Seniorens svenska hälsoresa

Vill du träna, dansa, vandra, yoga och få nya insikter? Följ med till Hotell Riviera Strand precis vid havet på den vackra Bjärehalvön i Skåne.

Härlig husmanskost

Senioren har samlat ihop åtta goda husmanskostrecept. Smaklig måltid!

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser