Första mötet med sakkunniga 2021

I går träffades SPF Seniorernas sakkunniga för det nya årets första möte. Gruppen sågs digitalt och diskuterade en mängd aktuella frågor.

Rekommendation om årsmöten och distriktsstämmor 2021

Det är förbundets rekommendation att föreningar inom SPF Seniorerna inte i nuvarande skede genomför årsmöten fysiskt. Istället finns dessa alternativ som föreningen kan välja mellan:

– Ett olyckligt exempel på systemisk eller strukturell ålders­diskriminering

Personer över 84 år, en grupp som påverkats starkt av pandemin, exkluderas från att delta i Folkhälso­enkäten i vår. Det här är ett olyckligt exempel på strukturell ålders­diskriminering, skriver flera debattörer i Svenska Dagbladet.

Så kan allergiker tänka inför vaccination

Hallå där, Thony Björk, hur skall man göra med vaccination mot covid-19 om man har problem med allergier?

Uppmaningen till alla: Ta vaccinet

Två vacciner mot covid-19 är godkända och snart väntas AstraZenecas också bli det. Thony Björk, apotekare och sakkunnig läkemedelsfrågor SPF Seniorerna, uppmanar alla att vaccinera sig oavsett vilket vaccin som erbjuds.

”Behov av miljarder får inte gömmas i utredningar”

Trots att äldreomsorgen är bättre rustad nu än i våras dör en lika stor andel äldre till följd av covid-19. Det konstaterar Sven Erik Wånell, sekreterare i Coronakommissionen.

”Olämpligt med webbenkäter till personer över 84 år”

Webbenkäter är direkt olämpliga att skicka till personer över 84 år. Det menar Kerstin Forssén på SvD Debatt i en replik på kravet att den gruppen måste få vara med i Folkhälsomyndighetens enkät om pandemin. Men hon får svar på tal av SPF Seniorernas sakkunnige.

Nyheter från Västmanlandsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser