Medlemsmöte den 4 april 2022

Ordförande Annika Boman Owren öppnade mötet och hälsade de dryga 70-talet medlemmarna välkomna till ännu ett fysiskt möte! Det är bra mycket roligare att träffas ”in real life”, än som under pandemin, endast på sociala medier. Det märktes också på den pratglada församlingen.

Dagens gäst var Göran Jonsson, som gav oss inblickar i Ångfartyget Trafiks brokiga historia under snart etthundratrettio år tillbaka. Fartyget har gått på grund och råkat ut för olyckor ett antal gånger, dels beroende på väder och vind, dels beroende på den mänskliga faktorn. Kungligheter som Oscar den andre och prins Eugen har åkt med båten. 1922 var hon med och bärgade Per Brahe som förliste utanför Hästholmen. Vi fick höra en del dråpliga historier om vad som hänt under årens gång. Göran har varit ordförande i S/S Trafiks Vänner i över 40 år och är still going strong, precis som Ångaren Trafik, och han är numera maskinchef ombord på fartyget.

Trafik byggdes från början för att frakta gods, boskap och människor på sträckan Hjo – Hästholmen på andra sidan Vättern och ansluta till järnvägen till Stenstorp, dit mycket gods fraktades. Turerna på Vättern upphörde helt runt 1960. Sedan blev hon liggande i Hjo hamn och var i så dåligt skick att hon sjönk till botten och dömdes ut av Fartygsinspektionen. Men 1972 bildades en förening av glada entusiaster, som var villiga att rädda fartyget. Göran var med från början av bildandet av Trafiks Vänner. Under 70 – talet renoverades fartyget, för att sedan år 1977 för egen maskin ta sig till hemmahamnen i Hjo från varvet i Sjötorp. Det blev ett fantastiskt mottagande med massor av folk på plats.

Ångaren Trafik har även fått fina utmärkelser. Hon har fått kommunens kulturpris, blivit utsedd till ”Årets Hjobo”, och även utsedd till årets Arbetslivsmuseum. Hon är även K-märkt i högsta klassen. Idag ångar Trafik på som turistbåt på sommaren och har blivit en symbol för Hjo. Hon har sin egen  permanenta plats i hamnen. Allt detta på grund av det ideella arbete som lagts ner. Göran trodde att det rörde sig om minst 30.000 arbetstimmar hittills. Och det blir aldrig färdigt. Så nya glada entusiaster önskas och behövs om fartyget skall leva vidare!

Vi tackar Göran för en mycket intressant och spännande berättelse om Hjos stolthet, Ångaren Trafik!

Vid kaffestunden följde information som man kan ta del av via hemsidan.

Den hemliga resan blir måndagen den 13 juni och bindande anmälan kan ske till Siv Källström eller Lena Herrmann.

 

Ulla Nyström Ohlén