Corona

Möte om statsbudgeten

Igår träffade SPF Seniorerna Fredrik Olovsson (S), ordförande i riksdagens finansutskott. Vid det digitala mötet deltog förbundets styrelse och representanter för distrikten. Olovsson beskrev översiktligt innehållet i regeringens budgetproposition för 2021.

Möte om en bred och utvecklad folkhälsopolitik – med äldrefokus

Peter Sikström i möte med Folkhälsomyndigheten om folkhälsopolitiken – de visar stor förståelse för äldres situation var generalsekreterarens intryck.

SPF Seniorerna kommenterar höstbudgeten

Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, kommenterar regeringens höstbudget och främst det som berör seniorers ekonomi, boende samt vård och omsorg.

Välkommet, men löser inte bristerna i systemet, krävs både social och finansiell stabilitet

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar dagens besked kring avskaffad pensionärsskatt och inkomstpensionstillägget: vi välkomnar dagens besked även om det var förväntat, men det löser inte bristerna i pensionssystemet utan vi måste bygga ett system som är både socialt och finansiellt stabilt

Vågar jag träffa min gamla kärlek på klassträffen?

Jag var förälskad i en klasskamrat som jag hade ett förhållande med. Han gjorde slut strax efter studenten och det tog mig hårt. Planen är att klassen ska ses i november. Rädd för att riva upp gamla sår. Är återträffar bra eller dåliga för psyket? undrar en av Seniorens läsare.

Äldre inlåsta under pandemin

Anställda inom äldreomsorgen i Borås har vid flera tillfällen låst in äldre med hjälp av fåtöljer för dörrarna.

Tvingades arbeta utan skydd – kritiken togs inte på allvar

Personal på äldreboenden tvingades arbeta utan skydd och ska sedan ha blivit tystade av ledningen. Det framkommer av Ekots granskning av hundratals ärenden som kommit in till IVO, Inspektionen för vård och omsorg.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser