SPF Seniorerna i möte på regeringskansliet om årskull 1957

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson träffade under tisdagen finansminister Elisabeth Svantessons statssekreterare Carolina Lindholm. Eva lyfte vikten av att kompensera årskull 1957 samt behovet av att samordna de olika välfärdssystemen.

SPF Seniorerna i Expressen – Ny årskull kan åka på skattesmocka

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson menar att politikerna har misslyckats med uppgiften att synkronisera olika välfärdssystem med varandra. Det är bakgrunden till den skatteorättvisa som nu drabbar årskull 1957, och som även riskerar att drabba 59:orna.

SPF Seniorerna i Aftonbladet om de stora skillnaderna mellan kommunernas avgifter för äldreomsorg

Från 72 till 488 kronor i timmen, så mycket skiljer avgiften för hemtjänsten i landet. ”De här avgifterna behöver ses över. Det är inte rimligt att det skiljer så mycket”, säger SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson till Aftonbladet.

SPF Seniorerna på Seniordagen om trygghet i den digitala vardagen

Trygghet på nätet och trygga betalningar stod i fokus under en av Seniordagens seminarier i Kungsträdgården den 9 maj. SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström medverkade och lyfte bland annat behovet av att skydda seniorer från brottslingars efterforskningar genom att begränsa individuppgifter på nätet.

Öppet brev: Står regeringen upp för mänskliga rättigheter?

Institutet för mänskliga rättigheter hotas av nedläggning. 53 organisationer, däribland SPF Seniorerna, skriver i ett öppet brev till statsminister Ulf Kristersson att en nedläggning av institutet skulle hota skyddet för mänskliga rättigheter i Sverige.

Peter Sikström i Sveriges Radio om hemförsäkringar som inte täcker stölder i hemmet

Det senaste avsnittet av radioprogrammet Plånboken handlar om försäkringsbolaget Trygg Hansas hemförsäkring som inte täcker stölder i hemmet om en nyckel lämnats ut till t.ex. hemtjänsten. Villkoren är orimliga, menar SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström.

Grått ÄR flott!

Under vinjetten Kropp & Knopp skriver Linnéa Öst i Senioren om olika spaningar. Den här gången handlar det om grått. Att grått faktiskt är flott.

Nytt beslut om Sveriges pensionsålder

Regeringen har fastställt riktåldern för pension för 2029 till 67 år. Det meddelar äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) på regeringens hemsida.

Vinets ABC: Alsace, Bourgogne och Champagne

Följ med på en spännande 9 dagars höstresa till de vackra och klassiska vindistrikten där vi hittar nya favoriter bland mat och vin. Plus en hel del kultur. Passar både dig som vill fördjupa kunskaperna och dig som vill lära grunderna.

Låg tilltro till pensionssystemet

Drygt halva svenska folket har lågt eller ganska lågt förtroende för pensionssystemet. Det visar en färsk undersökning från Svensk Försäkring.

Sifo: Många äldre möts av fördomar

En ny Siforapport visar att över 80 procent av de äldre upplever åldersrelaterade fördomar i samhället. ”Det är allvarligt, inte bara för de äldre själva utan för hela samhället. Det innebär att den resurs som dagens äldre är inte tas tillvara”, säger äldreprofessorn Ingmar Skoog.

Utfärd till Hallands Väderö 15 juni

Nyheter från Skånedistriktet

Inspiration för studiecirklar

  • Läs mer
  • 2023-05-22T12:53:58.0000000+00:00

DM 2023

  • Läs mer
  • 2023-03-30T10:08:32.0000000+00:00

Avslutningskonferens UserAge 20 april

  • Läs mer
  • 2023-03-27T10:28:00.0000000+00:00

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser