Resa i det blå

Nu är det dags igen! Tisdagen den 28 maj tar vi bussen ut i det blå.

  • Läs mer
  • 2024-02-23T10:02:44.0000000+00:00

Resa 22-23 augusti till Teaterladan i Sunne bl.a.

Två-dagars resa med SPF Seniorerna Bråbo till Värmland–Västanå berättarlada.

  • Läs mer
  • 2024-02-20T14:58:36.0000000+00:00

Brev från Agneta

Vår ordförande har behov av att höra av sig per brev igen! Det är ju en del på gång i föreningen som hon vill påminna om och slå ett slag för. 

  • Läs mer
  • 2024-02-20T14:33:01.0000000+00:00

Irriterande bedrägeriförsök

Här beskrivs hur du enkelt kan göra om får ett sms som verkar vara bedrägeri. Skicka det vidare till 7726. gemini.google.com kan du använda för att fråga allt mellan himmel och jord. Vad ska jag göra om jag ....... Hur gör jag för att .... Vad ska jag tänka på om jag får diagnosen ....... Testa!

  • Läs mer
  • 2024-02-19T11:24:52.0000000+00:00

Samtal med Liberalernas ekonomisk-politiska talesperson

SPF Seniorerna har regelbundet möten med riksdagspartierna för att diskutera aktuella politiska frågor som berör seniorer och föra fram medlemmarnas åsikter. Nyligen träffade förbundsordförande Eva Eriksson Liberalernas ekonomisk-politiska talesperson Cecilia Rönn.

Eva Eriksson i Aftonbladet om beskedet som ger nytt hopp om höjda pensioner

Alla riksdagspartier har nu enats om att utreda en eventuell höjning av pensionsavgiften. Pensionsgruppen ställde sig också bakom att se över hur överskott i pensionssystemet ska kunna delas ut som pensioner.

Bra första steg av Pensionsgruppen, men mer krävs

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson menar att dagens besked är ett positivt första steg av Pensionsgruppen. Men fler förändringar krävs – det måste löna sig att ha arbetat ihop sin pension och systemet måste ses över i sin helhet för att fungera i ett föränderligt samhälle.

Eva Eriksson i Sydsvenskan om orimliga kostnader för vård av husdjur

Husdjur fyller en mycket viktig funktion för många seniorer. SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson är orolig för hur de allt högre veterinärkostnaderna kan drabba äldre och ensamma husdjursägare.

Vem blir Årets Junior?

Senioren utser också Årets Junior! Någon som själv inte hunnit bli senior men som ändå gjort något viktigt för att motverka ålderismen i samhället under 2023. Vem tycker du ska vinna?

Träning i ungdomen skyddar äldre hjärta

Bra kondis i unga år kan minska risken för åderförkalkning långt senare i livet. Det visar ny forskning.

Hoppet ökar om höjda pensioner

Alla riksdagspartier har nu enats om att utreda en eventuell höjning av pensionsavgiften. Därmed ökar sannolikheten för att SPF Seniorerna får gehör för ett krav man drivit under lång tid.

Stora klyftor mellan landets seniorer

Sverige är ett delat land, inte minst när det kommer till hur pensionärer har det. Det visar en undersökning som Länsförsäkringar har gjort.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Östgötadistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser