Månadsmöte 9 augusti

Tisdagen den 9 augusti var det dags för säsongens första månadsmöte.
65 medlemmar hade lockats till månadsmötet trots det fina sommarvädret. Jan-Olof Svensson hälsade deltagarna välkomna och gjorde en resumé om vad som hänt sedan senaste månadsmötet. Ett besök på Museet Svenska Trägubbar i Mullsjö, var mycket intressant med sina ca 1300 ”gubbar” snidade av olika svenska snidare och konstnärer. Därefter begav vi oss till Hotell Björkhaga, där vi serverades en välsmakande lunch. Dagen avslutades med ett besök i en Japansk Trädgård, fantastisk, belägen i Furusjö. Enligt tradition har vi också haft ett besök i Bönared och avsmakat årets jordgubbstårta. Det har också spelats bangolf och boule hela sommaren.

Sedan blev det en bildpresentation om närmast kommande program. Det blir en tur på Göta Kanal den 18 augusti, en vandring på Öster i Jönköping med Lena Andersson den 23 augusti. Den 2 september frossar vi med räkor på Seniorernas Hus. Ett besök på Kriminalvården samt lunch på Aqua Dinner hinner vi också med den 7 september.

Därefter var det dags för dagens underhållare, Ehrling Lundberg. Ehrling bjöd på härlig och medryckande musik och sång. Vi fick bl.a. höra mycket från Elvis Presleys repertoar, ett potpurri på Sven-Ingvars låtar, som   verkligen fick publiken att sjunga med. Publiken fick också önska låtar och önskade då bl.a. Johnny Cashlåten San Quentin. En melodi, som Ehrling numera alltid har med i sin repertoar med tanke på kriget i Ukraina är; I natt jag drömde, något som jag aldrig drömt förut. Jag drömde det var fred på jord, och alla krig var slut!

Ehrling är ju också en kul och duktig vitsberättare och hade många roliga och underfundiga historier på lager. Naturligtvis klappade vi fram ett extranummer. Det blev en härlig och glad eftermiddag som avslutades med god fika och lotteridragning från ett dignande prisbord! 
Vid tangenterna Lilian Mattsson
Se fler bilder här