Friskvårdskortet

Uppdaterades: 27 juni 2019

All forskning visar att alla, gammal som ung, mår bra av att röra på sig. Att träna behöver heller inte vara krångligt eller dyrt. Med något så enkelt som dagliga promenader förbättrar vi får hälsa, kondition och vikt. Det är dessutom en mycket skonsam motionsform. Och det är aldrig gör sent att börja!

SPF Seniorerna Jönköpingsdistriktets Friskvårdskort ska uppmuntra till fysisk aktivitet av olika slag. Det kan vara en promenad, en cykeltur, bowling, boule, qigong, trädgårdsarbete. Man utför aktiviteten i sin egen takt och den ska vara i minst 30 minuter. Om man utför två aktiviteter av samma slag med ett kort uppehåll, så räknas de dock inte som två.

Med jämna mellanrum gör SPF Seniorerna Jönköping Öster en utlottning bland inlämnade kort. Dessutom kommer alla ifyllda och inlämnade kort under perioden 1 mars 2019 - 29 februari 2020 att sparas och delta i en dragning i Jönköpingsdistriktet. Här kan du se resultatet  av distriktstävlingen som avslutades 28 februari 2019.

Kortet kostar 20 kronor och man får köpa så många kort man vill. Varje ifyllt och inlämnat kort är en lott. Kortet kan köpas vid månadsmötena och genom att kontakta kassör Anne-Marie Hellqvist, tel 0730-20 30 31, eller någon i styrelsen.

Publicerades: 22 maj 2018 Uppdaterades: 27 juni 2019