2023-09-25 Månadsträff med Leve Bröd, Heikki och Marita

  • Heikki och Marita stod för en mycket uppskattad musikunderhållning
  • Cecilia Look berättade om bageriverksamheten Leve Bröd
  • Heikki och Marita stod för en mycket uppskattad musikunderhållning
  • Cecilia Look berättade om bageriverksamheten Leve Bröd

Måndagen den 25/9-23 hade vi besök av Heikki och Marita som under eftermiddagen stod för en mycket uppskattad musikunderhållning, där både äldre och nyare musik samt svenskt och utländskt musik framfördes.

Vi hade också besök av Cecilia Look från hantverksbageriet Leve Bröd som under våren 2022 startade sitt hantverksbageri, i ett tomt affärshus i Våmhus. Cecilia berättar hur hon och hennes brödkompisar Marie och Joanna, alla tre med stort bakintresse, startade Hantverksbageriet Leve Bröd. Hon berättar om hur de tillverkar brödet och vilka råvaror som används och att det inte alltid varit så lätt att hitta de ekologiska råvaror som behövdes för att få till ett bra bröd och de fortsätter att utveckla och kommer ofta med nyheter vad gäller både matbröd, kaffebröd (bullar o kakor) och nu även försäljning av färdig pizzadeg. De anordnar även kurser i surdegsbakning. Väl värt ett besök, man kan även beställa och hämta brödet bl a på Orsa Saluhall.
Denna eftermiddagen har gått i välbefinnandets tecken Sinnena har fått sitt genom musik från Heikki och Marita, Magen har fått sitt genom det bröd vi serverades till kaffet, Leve Bröds Rågbröd och då allt är bakat med ekologiska råvaror så är det även bra för Miljön!

Text: Barbro B. Foto: Bengt H.