Månadsträffen 25 oktober 2021

  • Våmhus Cittragrupp
  • Anders Holm presenterade Livsarkivet
  • Akvarellmålningr av Krång-Malin Karlsson
  • Våmhus Cittragrupp
  • Anders Holm presenterade Livsarkivet
  • Akvarellmålningr av Krång-Malin Karlsson

Månadsträffen 25 oktober 2021

Idag hade vi äntligen en månadsträff inomhus. Det var faktiskt 20 månader sedan sist!
Vi bjöds på glad och smittande sång och musik av Våmhus Cittragrupp som har ett samarbete med Livskällan.

Anders Holm från familjen Holms Begravningsbyrå berättade mycket bra och informativt om ”Livsarkivet”. Det behövs nog en påminnelse om hur viktigt det är, att tala om för sina nära och kära hur man vill ha det, när det ofrånkomliga inträffat.
Anders informerade också om att byrån tillhandahåller ”bankfack” att förvara Livsarkivet och eventuella testamenten i. När det gäller testamenten och andra juridiska frågor samarbetar byrån med Juristfirman Wiik i Mora.
Anders talade också om Framtidsfullmakter. Det underlättar att man har en sådan om, man pga. sjukdom, ej är i stånd att fatta egna beslut.

Vi fick också information om akvarellmålning av Krång-Malin Karlsson. Mycket intressant och inspirerande. En del av Malins tavlor finns att beskåda i vår SPF lokal. De är till salu!

Sonja Persson informerade från senaste mötet med KPTR. De hade diskuterat vårt nya SÄBO, Slipstenen. Det kommer bli visningslägenheter så att vi kan komma med eventuella synpunkter. KPTR är en viktig post för oss pensionärer. Vi kan där göra vår röst hörd.

Sist, men inte minst, fick vi, av Ninni Guthrie, veta vilka resor som planeras för nästa vår och höst. Det blir en resa med Hurtigrutten till våren och en Islandsresa nästa höst. Ninni vill ha in önskemål om tänkbara dagsresor, som vi är intresserade av. Lämna förslag till någon i styrelsen eller direkt till Ninni.

Vi drack kaffe och åt en god smörgås därtill och träffen avslutades med sedvanlig dragning på lotterierna.

Nästa Månadsträff blir den 29 november kl 14.00 på Hembygdsgården. Då ska vi bl.a. tala om vår hörsel och vilka hjälpmedel som finns att tillgå.

Text: Carina C foto: Bengt H