2017-06-07 Yoga våravslutning

SPF Seniorerna Orsa Yoga
Efter önskemål togs då Yogan till våra hjärtan. I föreningens regi skulle vi starta upp Yogan och hålla till i Hembygdsgården, en trappa upp. Efter att ha haft en dag för test av sittyoga med ett tiotal intresserade gick vi ut med inbjudan i samband med månadsmötet och fick ett väldigt gensvar. På två dagar hade över 25 personer anmält sig till de åtta pass som skulle hållas under våren. Passen kom att vara på onsdagar mellan klockan 14-16 och ledare för gruppen var Mika Frost från Mora.

Denna form av Yoga kallas Kundalini Yoga och kommer från Indien och är en dynamisk form med fysiska övningar, mantra, meditation och vila. Man sitter antingen på golvet eller på en stol, det är samma övningar.
Första onsdagen kom 22 stycken för att vara med på uppstarten och med något undantag tycktes alla vara nöjda med vad som utförts under dagen. Vi såg därför med spänning fram emot vad resten av träffarna hade att erbjuda. Man kan nu med facit i hand konstatera att efter 8 träffar har deltagarna varit väldigt flitiga, så flitiga att Mika Frost bjöd på te och hembakat bröd.

Det bestämdes att fortsätta även i höst, vilket kommer att presenteras på månadsmötet i augusti 2017. Det kommer även att ligga på hemsidan där man kan se var man anmäler sig. Nytt för hösten är att man efter önskemål startar kl 10.00 och håller på till 11.30 – 12.00 samt att Yogan drar i gång 6 sept.

Text och foto Hasse Ekström

<<< Tillbaka