2017-05-29 BengtIngvars mä Anders

Månadsträff med värmlandsprofilerna Anders Kyrkander, Bengt Alsterlind och Ingvar Karlsson

SPF Seniorerna Orsa höll sitt månadsmöte på Hembygdsgården i Orsa inför ett 70-tal närvarande medlemmar.
Mötet inleddes med sedvanlig information om vad som kommer att ske efter sommaruppehållet. Höstens programblad var klart och delades ut och de som inte var där kommer att få sitt ex i brevlådan. Reseansvarig Kennet Vernersson informerade om den stundande resan till Karlstad, den sk bowlingresan där halva bussen kommer att spela bowling och de övriga flanera på stan.

När informationerna var klara blev det dags för dagens underhållning. Temat var Glädje i tal och ton med Bengt Ingvars mä Anders. Det var Bengt Alsterlind, känd från TV I Vi i femman, Hajk mfl populära program. Med var också Ingvar Karlsson, som med sina 50 år i Sven-Ingvars är en riktig legend. Sist men inte minst Anders Kyrkander, "Västgöten" med ett förflutet i flera musikaliska sammanhang, trakterade klaviaturen.

Inledningen var inte så tokig då Bengt plockade fram trumpeten och tolkade Evert Taube i bla Dans på Sunnanö. Förutom sång och trumpet togs också gitarren fram.
Ingvar visade att han är en hejare på dragspel och elgitarr, samtidigt som han skriver många texter åt gruppen. När Flickan i Havanna och Beatrice Aurore spelades upp skapades allsångsstämning bland de närvarande. Det berättades historier som varvades med mera sång som tex Gunnar Vägman och Torparvisan. Men dagen kan inte sluta utan en Sven-Ingvarslåt varför det på begäran spelades Min Gitarr innan alla var nöjda.
Anders Kyrkander, Bengt Alsterlind och Ingvar Karlsson

Ett trevligt månadsmöte var så till ända och efter lottdragningen gick alla ut i sommarsolen.


Text och foto Hasse Ekström

<<< Tillbaka