2017-04-26 Bussutflykt till Biograf & TV-museet i Säter

SPF Seniorerna Orsa på dagsutflykt till Säter.
Vi äntrar bussen vid halv niotiden för att ta oss till Säter och Biograf & TV museet där. Under resan var det ömsom sol, ömsom regn och mörka moln hängde över oss under resan. 

Innan vi når vårt mål mellanlandar vi på restaurangen vid Moskogen för förmiddagsfika. Det ordnades även med lottförsäljning innan vi åker vidare mot Säter.

På Biograf & TV museet blev vi mottagna av Stefan Lindfors som bjöd oss på en rejäl nostalgitripp med information och filmvisning från film och TVs barndom. Massor av film och TV- prylar tillsammans med möbler och inredningsdetaljer var som att flytta tillbaks i tiden och le igenkännande. Många frågor ställdes och Stefan var inte sen att besvara dessa.Efter detta mycket intressanta besök var det dags för en utsökt lunchbuffé på Dalarasten i centrala Säter innan vi därefter ställer kosan norrut mot Stiftsgården i Rättvik.

I Rättvik blev vi mottagna av Roland Söderberg som jobbar som föreståndare sedan 2016. Han berättade under kaffet hur gården kom till i början av 40- talet med hjälp och bistånd från stora som små företag. Det var Västerås stift som under krigsåren ville skapa en trygg plats för ungdomar att komma till. Numer bedrivs såväl hotell som restaurangverksamhet tillsammans med läger och konferenser och övrig kyrklig verksamhet under mottot En mötesplats för många.Vår chaufför Stefan, såg till att utflykten blev en behaglig resa och reseansvariga Kennet och Margareta Vernersson gjorde den innehållsrik och intressant.

Text och foto Hasse Ekström

<<< Tillbaka