2023-05-16 Information

En mycket bra informationsdag

Föreningsliv
● SPF Norsjö har haft en friskvårdsdag.
Anki Nygren, Apoteksgruppen (som byter namn till Kronans Apotek inom kort) informerade om vilka regler som gäller mediciner från Läkemedelsverket och andra aktörer. Att byta ut läkemedel till det billigaste genererar stora pengar till statskassan och varför vi har brist på en del läkemedel.
Ann-Katrin Näswall, Folktandvården, pratade tandhälsa för äldre och påminde om hur viktigt det var att följa 2+2+2 för att sköta sina tänder ; borsta två gånger om dagen, minst två timmar mellan varje matintag och två centimeter tandkräm på tandborsten. Hon informerade också om olika bidrag till tandvårdskostnader för äldre. Det kan gälla om man lider av olika sjukdomar eller inte kan sköta sina tänder själv.
Ulla Karlsson, fysioterapeut, tog upp olika anledningar till yrsel och hur man kan få hjälp med det. Många nickade igenkännande och tipsen Ulla gav uppskattades. Hon gav också tips på övningar för att få bättre balans och lämnade broschyrer så man kunde fördjupa sig.
Efter föreläsningarna var det som vanligt fika och lottförsäljning och ordförande Arianne Buhr informerade om kommande aktiviteter, främst sommarfesten i juni.
Ett fyrtiotal besökare gick sedan nöjda ut i det vackra vår-(sommar?)vädret.
Agneta Hägg