Månadsbrev December 2020

Vår ordförande har ordet

 

Månadsbrev december     

Nu är vi tyvärr inne i den andra vågen av coronavirusets spridning över vårt land. Känns lite extra sorgligt då vi alla längtar efter att få njuta av släktingar, vänner, barn och barnbarn och dela julglädjen med dem. Så kan det ju inte bli i år, vi måste alla visa hänsyn och tänka på att vi (eller dom) kanske bär på smitta som vi inte vet om. Det är bara att försöka ha så trevligt som möjligt även om vi måste vara utan de vanliga jul-kalasen.

Om jag har förstått information från Folkhälsomyndigheten rätt borde vi få börja vaccinera oss i början av år 2021. Sedan tar det fyra veckor innan vi bildat antikroppar men sedan …… då ska vi träffas som aldrig förr, årsmöte, träff med nya medlemmar, musik-café, friskvård, isfiske på Örträsket, mode-visning och sommarfest. Dessutom längtar vi efter att få träffa er alla på vårens Trivselkvällar på Fiket, Trivselkvällar på hotellet med boule/pilkastning och förstås bowling på Aktivitetshuset. Vi får väl se hur mycket vi hinner med innan sommaren. Har du idéer på aktivitet, hör gärna av dig. Vi tar tacksamt emot förslag.

Viktigt också att SPF:s  E-café där vi lär oss handskas med plattor och mobiltelefoner fortsätter efter jul. Om du är intresserad kan du redan nu anmäla dig till Vuxenskolan eller till Gun-Britt Forsberg som är ledare för studiecirkeln, 070-644 10 48 (kostnadsfritt)

-          Motionstävlingen fortsätter. Du motionerar minst 30 minuter/dag och kan då kryssa för aktuellt datum på tävlingstalongen.

-          Seniorlunch på Restaurang Milan (hotellet) första fredagen varje månad blir nästa gång fredag 4 december kl 12.00. Vi sitter i rummet längst in där det dukats med Corona-avstånd (varannan stol) och får lite rabatt på lunchpriset om vi uppger att vi är med SPF Seniorerna.

Var rädd om dig och de människor du har runt omkring dig, se till att hålla avståndet, undvik trängsel och tvätta händerna ofta. Nu lägger jag också till: om du måste bege dig till ställen där det kan befaras att många människor finns/trängs, använd munskydd!

Vi i styrelsen, Kjell och Maj-Britt Andersson, Klas Eriksson, Gun-Britt Forsberg, Arianne Buhr och undertecknad samt valberedningens ordförande Lena Brännström önskar er alla en mysig och härlig adventstid och en  RIKTIGT GOD JUL!

Med vänliga hälsningar

Styrelsen för SPF Seniorerna i Norsjö
gm Karin Glaas  070-395 50 77

Som vanligt ett litet tips  från webbredaktören . På vår hemsida hittar ni Norsjö kommuns app om hur smittsituationen  av Covid-19  ser ut i vår kommun på vår hemsida  

Smittsituationen i Norsjö kommun - Norsjö Kommun (norsjo.se)