oktober

Uppdaterades: 27 april 2020

Uppskattat Musikcsfé

  • Timmie Spångberg

Uppskattat musikcafé med Timmie Spångberg hos SPF Seniorerna Säfflebygden
När ordförande Carleric Schlegel hälsat Timmie Spångberg och ett trettiotal förväntansfulla Senior välkomna till Kulturhuset Silvénska Villan för SPFs månadsträff i oktober, gav han ord och ton till den unge lovande musikern Timmie Spångberg. För 3-4 år sedan låg Timmie på Värmlandstoppen så mycket som 3 gånger! I våras gick han ut musikprogrammet på Sundstagymnasiet. Under hösten har han haft och kommer att ha flera spelningar. Även en musiker behöver äta så i januari 2020 påbörjar Timmie en kockutbilning.
Alla visor sjöng Timmie till eget gitarrackompanjemang och inledde med en visa av Karin Boye. Sen följde en engelsk låt och det blev också ett par Elvis Presleylåtar som Burning love och That's alrigt som är från 1954. Timmie väljer med förkärlek låtar och visor från 60-talet som Lyckliga Gatan, Dream Lover och När solen färgar juninatten. Den senare har Torleif Styffe skrivit text till och när Sven Erik Magnusson senare tonsatt den, blev den en succé.
På Timmies repertoarstod också Jag Hade En Gång En Båt av Cornelis Vreeswijk, Leende Guldbruna Ögon och I Natt Jag Drömde, den senare också översatt av Cornelis Vreeswijk.
Flera visor kändes igen av åhörarna och då gnolade många med.
Timmie har också skrivit och komponerat egna låtar. Denna eftermiddag framförde han Kärlekens Mysterium. Musikstunden avslutades med Sånt Är Livet.
Timmie fick varma applåder och Carleric Schlegel överlämnade en present som tack.
Under och efter serveringen gavs en del information om kommande verksamhet. Det blir några studiebesök och till nästa månadsträff i november kommer Finn Hjelmström. Han visar bilder och berättar om kurirverksamhet i gränstrakterna under kriget. Vid det tillfället kommer också parentation att hållas för medlemmar som avlidit under året. Till sist var det dragning på det sålda lotteriet. Arrangemanget hölls i samarbete med studieförbundet Vuxenskolan.
Gun-Britt Edvardsson

Publicerades: 06 december 2019 Uppdaterades: 27 april 2020