Magnus Liljequist underhöll

Uppdaterades: 27 april 2020

LiljeQuiz med Magnus Liljequist på SPFs månadsträff i oktober 2018

  • Magnus Liljequist hade musikquiz

SPF Seniorerna hade en lyckad månadsträff i Kulturhuset Silvénska Villan.

Ett 40-tal Seniorer såg med förväntan fram emot fredageftermiddagens besök av Magnus Liljequist. Musikquiz var utlovat. Fyndigt kallade Magnus det för LiljeQuiz. Han poängterade att det var ett z på slutet och därmed ett "zzzljud". Deltagarna bildade bordsvis sju lag. Magnus trakterade sin gitarr skickligt och han sjöng också några bejublade visor. För deltagarna gällde det att bilda ett för dagen aktuellt ord genom att besvara "ordflätan" rätt. Det gällde till exempel att finna kompositör, sångare, plats och titlar på sånger och visor. Någon fråga gällde själva instrumentet. Och så skulle orden skrivas in på rätt rad. Alla var duktiga och det blev till och med allsång. Möjligen hade något lag missat något, annars var resultatet strålande. Applåderna talade tydligt om deltagarnas uppskattning av programmet.

Sedan smakade det utmärkt med kaffe och smörgås. Serveringskommittén bestod huvudsakligen av herrar denna eftermiddag. Borden var vackert dekorerade med höstlöv och blommor och kaffet smakade gott.

Efter kaffet gavs information om kommande aktiviteter, studiebesök, program och julfest. Några som värvat nya medlemmar fick trisslotter. Som vanligt såldes det lotter och det blev dragning som avslutning på den trevliga eftermiddagen.

Detta liksom SPFs övriga kulturprogram anordnas i samarbete med studieförbundet Vuxenskolan.

Gun-Britt Edvardsson

Publicerades: 19 november 2018 Uppdaterades: 27 april 2020