Dags för influensavaccin

Årets vaccination mot influensa har börjat och är kostnadsfri för äldre. Kontakta din vårdcentral eller annan vaccinationsgivare för tidsbokning.

Ingen verksamhet resten av året

På grund av de nya rekommendationerna i regionen har SPF-Idun ställt in all verksamhet under resten av 2020. Detta innebär att månadsmötena den 17 november och 10 december är inställda. Vi återkommer med information i annons och på webben när verksamheten kan återupptas på ett säkert sätt.

Teater hösten 2020

Teatern har börjat öppna igen, men i begränsad skala. För aktuellt om information om teater: Titta under Aktiviteter / Teater

Hälsning från styrelsen

Styrelsen hoppas att alla "Idunare" har det så bra som går i dessa karantänstider. Vi har ju kunnat vara ute ganska mycket och träffa vänner, promenera och göra annat inom 2 meters-gränsen. Vi kan också skicka kort, skriva brev, ringa vänner och aktivera oss med sysslor som vi gillar. Många peppningar från styrelsen.

Skrivtolkning

Skrivtolkning är en kostnadsfri tjänst som tillhandahålls kostnadsfritt av landstinget för att underlätta för personer med nedsatt hörsel.

SPF Seniorernas julkalender med julklappsönskningar och bokvinster

Varje dag fram till jul kan du möta någon av SPF Seniorernas företrädare i vår julkalender. Det kommer att levereras julklappsönskningar till oss seniorer, och varje dag har du chans att vinna en bok. Dagens lucka kommer att finnas på Facebook och Instagram. Vi kommer också att länka till julkalendern högst upp på vår webbsida.

Bra med fast omsorgskontakt

Gärna fast omsorgskontakt i hemtjänsten och krav på kompetens, men mer behövs. Så sammanfattas SPF Seniorernas kommentar till en dagsfärsk utredning som regeringen nu ska bereda.

Seniorsurfarna kommer tillbaka 2021

I TV-programmet Seniorsurfarna drillas fyra kända svenskar i digitala färdigheter. Den 9:e februari är det premiär för en ny rafflande, rolig och lärorik säsong av SENIORSURFARNA med nya deltagare.

– Allt du behöver veta om livet som pensionär

Seniorhandboken tar upp saker som är bra att veta om livet som senior. Den innehåller både samhällsfrågor, och ger råd och stöd till privatlivet. Boken finns att köpa i vår webbutik.

Livesändning 26 november – Ställ frågor direkt till Peter

Förra gången blev en succé. Nu har du chansen att ställa frågor till SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström igen. Torsdag 26 november klockan 10.00 sänder vi direkt på tidningen Seniorens Facebooksida. Var med då!

Domstol river upp Stockholms besöksförbud

Stockholms stads beslut att införa ett besöksstopp vid stadens äldreboenden den 12 november har inte stöd i lag.

Polisen om trängseln: Jag blev helt chockad

Myndigheternas uppmaning om att undvika trängsel hörsammas inte av alla. Så här såg det till exempel ut på Drottninggatan i Stockholm i fredags. ”Jag blev helt chockad. Jag trodde inte att det var möjligt att folk ville trängas på det här viset under pandemin”, säger polisen Annika Lindahl till Svenska Dagbladet.

OS populäraste mästerskapen

Sommar-OS och vinter-OS är de två sporteventen som svenska folket allra helst följer i media. Tätt följda av fotbolls-VM och fotbolls-EM. Det visar en undersökning från Orvesto Passion 2020.

Vässad vision för hemtjänsten

Nu finns förslagen som kan göra hemtjänsten så mycket bättre. Det tror utredaren Barbro Westerholm som vill att lagen skrivs om.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Uppsala län

Inställd konsert

Julkonsert i Knivsta

Boktips

SPF-appen

Ändrade restriktioner

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser