Vinterhälsning

Vi kan se ljuset i tunneln!

Dags för influensavaccin

Årets vaccination mot influensa har börjat och är kostnadsfri för äldre. Kontakta din vårdcentral eller annan vaccinationsgivare för tidsbokning.

Ingen verksamhet resten av året

På grund av de nya rekommendationerna i regionen har SPF-Idun ställt in all verksamhet under resten av 2020. Detta innebär att månadsmötena den 17 november och 10 december är inställda. Vi återkommer med information i annons och på webben när verksamheten kan återupptas på ett säkert sätt.

Hälsning från styrelsen

Styrelsen hoppas att alla "Idunare" har det så bra som går i dessa karantänstider. Vi har ju kunnat vara ute ganska mycket och träffa vänner, promenera och göra annat inom 2 meters-gränsen. Vi kan också skicka kort, skriva brev, ringa vänner och aktivera oss med sysslor som vi gillar. Många peppningar från styrelsen.

Skrivtolkning

Skrivtolkning är en kostnadsfri tjänst som tillhandahålls kostnadsfritt av landstinget för att underlätta för personer med nedsatt hörsel.

Eva Eriksson i digitalt seminarium hos Socialdepartementet om vägar till högre pension

SPF Seniorernas Förbundsordförande Eva Eriksson deltog i ett digitalt seminarium på temat ”Vägar till högre pensioner” tillsammans med bland annat socialförsäkringsministern och Danmarks arbetsmarknadsminister.

Sysselsättningen bland 65-74-åringarna fortsätter att öka trots pandemin

Tidningen Dagens Nyheter lyfter SPF Seniorernas rapport ”Seniorer som jobbar” som visar att 230.000 seniorer i åldrarna 65 - 74 år kommer att arbeta 2025 om trenden håller i sig. Det är oerhört viktigt att pensionssystemet kopplas till de övriga reglerna på arbetsmarknaden säger Eva Eriksson.

Varning för bedrägerier kring vaccination

Nu är det många som vill vaccinera sig mot covid -19 och det utnyttjar bedragare. Varje vecka får polisen in anmälningar om bedrägeriförsök, som ofta sker via telefon. Bedragarna hittar hela tiden nya tillvägagångssätt som de anpassar efter omvärlden.

Långa väntetider hos Pensionsmyndigheten

Nu har årsbeskedet för den allmänna pensionen landat hos Sveriges pensionärer, med många telefonsamtal som följd. Kötiderna är stundtals långa till Pensionsmyndighetens kundservice, och de har därför kontaktat oss och bett oss gå ut med följande information:

Jobba kvar två år efter 65-årsdagen ger dålig utdelning för stora yrkesgrupper

Det lönar sig dåligt att jobba kvar två år efter 65-årsdagen för stora yrkesgrupper, det visar SPF Seniorernas nya beräkningar. Läs också om vad Marina som arbetat ett långt liv i barnomsorgen tycker om pensionerna.

Kvinnors totala pension 31 procent lägre

Kvinnors pensioner är mycket lägre än mäns. Men det går att påverka.

Krav 8 mars: Synliggör äldre kvinnors psykiska ohälsa

Gör upp med ålderismen och synliggör årsrika kvinnors psykiska ohälsa. Det kräver Barbro Hejdenberg Ronsten, Christina Allaskog och Alexandra Charles von Hofsten på internationella kvinnodagen.

Seniorens svenska hälsoresa

Vill du träna, dansa, vandra, yoga och få nya insikter? Följ med till Hotell Riviera Strand precis vid havet på den vackra Bjärehalvön i Skåne.

Härlig husmanskost

Senioren har samlat ihop åtta goda husmanskostrecept. Smaklig måltid!

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Uppsala län

Kallelse till distriktsstämma

Uppdaterat kursprogram

Panterboulen framflyttad

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser