Teater hösten 2020

Teatern har börjat öppna igen, men i begränsad skala. Det betyder att man ger planerade föreställningar, men för en begränsad publik. Det betyder max 50 platser på Stora scenen, max 36 på Lilla scenen och max 20 på Ettan. Vidare ändras starttiderna så att publik från olika föreställningar inte ska mötas.

Hälsning från styrelsem

Styrelsen hoppas att alla "Idunare" har det så bra som går i dessa karantänstider. Vi har ju kunnat vara ute ganska mycket och träffa vänner, promenera och göra annat inom 2 meters-gränsen. Vi kan också skicka kort, skriva brev, ringa vänner och aktivera oss med sysslor som vi gillar. Upptaktsmötet den 16 september måste vi tyvärr ställa in, förmodligen blir också mötet den 15 oktober inställt. Många peppningar från styrelsen.

Inställda aktiviteter

Lista på alla aktiviteter som är inställda på grund av coronavirus

Skrivtolkning

Skrivtolkning är en kostnadsfri tjänst som tillhandahålls kostnadsfritt av landstinget för att underlätta för personer med nedsatt hörsel.

Koll på Läkemedel

Håll koll på dina läkemedel, för din hälsas skull.

Möte om en bred och utvecklad folkhälsopolitik – med äldrefokus

Peter Sikström i möte med Folkhälsomyndigheten om folkhälsopolitiken – de visar stor förståelse för äldres situation var generalsekreterarens intryck.

SPF Seniorerna kommenterar höstbudgeten

Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, kommenterar regeringens höstbudget och främst det som berör seniorers ekonomi, boende samt vård och omsorg.

Välkommet, men löser inte bristerna i systemet, krävs både social och finansiell stabilitet

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar dagens besked kring avskaffad pensionärsskatt och inkomstpensionstillägget: vi välkomnar dagens besked även om det var förväntat, men det löser inte bristerna i pensionssystemet utan vi måste bygga ett system som är både socialt och finansiellt stabilt

SPF Seniorerna kommenterar rututredningens slutbetänkande

Rututredningen har överlämnat sitt slutbetänkande till regeringen. SPF Seniorernas expert i utredningens referensgrupp uttalar sig i frågan.

"Försök inte lura mig" blir TV-serie

”Försök inte lura mig” är ett av våra mest uppskattade studiematerial. Därför är det extra kul att projektet nu också blir en TV-serie. Programmen produceras av Utbildningsradion med Marianne Rundström som programledare.

Fler seniorer nekas flytta in

Alltfler äldre i Stockholm får nej till att flytta in i stadens vård- och omsorgsboenden.

Per Anders, 93, tar trapporna – och mår bättre

I dag 22 september är det Trappans dag. Då gör Per Anders, 93, som han brukar. Går i trappor. "Man behöver inte ta några risker, man har handtag att hålla i och så får man upp pulsen. Det är det som är så fint", säger Per Anders Ygberg till TV4.

Nytt lagförslag: Äldre ges inte goda levnadsvillkor

Om du eller din närstående ska behöva drabbas av en allvarlig funktionsnedsättning – be då en stilla bön att det händer före 65-årsdagen.

Betyget till budgeten: Två steg fram och ett bak

Finansminister Magdalena Anderssons (S) har lagt regeringens statsbudget för 2021 på riksdagens bord. SPF Seniorernas betyg blir tudelat – både ris och ros.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Uppsala län

Inbjudan till ny digital kurs

Kursinbjudan

Folkhälsomedel

Smart Senior

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser