Varning från polisen

Skydda dig mot bedrägerier Den senaste tiden har många äldre personer utsatts för bedrägerier. Det kan ske via telefon eller hembesök och gå till på olika sätt. Läs hela texten.

Årsmöte

Den pågående pandemin gör att vi detta år inte kan genomföra årsmötet på vanligt sätt. Styrelsen har valt att skicka ut årsmöteshandlingarna till samtliga medlemmar som bilaga till medlemstidningen Enabygden nr 1 samt förslag till beslut och röstsedel. Klicka på "Läs mer" för länkar till Fullständiga handlingar och Röstsedel.

Enabygden nr 1 2021

Första numret för 2021 av Enabygden är nu ute. Länk från menyn ovan. Tidningen skickas i dagarna till de som har registrerad epostadress i medlemsregistret övriga får den i brevlådan. Registrera gärna din epostadress under "Mina sidor" på https://www.spfseniorerna.se/enabygden så minskas våra distributionskostnader.

Vinteraktiviteter

P g a pandemin erbjuds inga program under vintern/våren 2021. Detta gäller både månadsmöten och andra program. Vi hoppas kunna komma igång med boule och tipspromenader så fort vädret tillåter. Hälsningar från Programkommittén och Boulesektionen

Ardalan Shekarabi reagerar på SPF Seniorernas siffror om att många år i jobbet inte alls lönar sig

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi uttalar sig i Aftonbladet om SPF Seniorernas nya siffror som visar att livsinkomsten och många år i jobbet inte lönar sig.

Fem gånger så dyr räntekostnad med seniorlån

I en artikel i Expressen visar beräkningar från SPF Seniorerna att seniorlån över tid blir hela fem gånger dyrare än ett vanligt bolån. Fredrik von Platen, bostadssakkunnig, kommenterar i artikeln.

Eva Eriksson i Svenska Dagbladet om krånglig information, och tilliten till myndigheterna

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson betonade vikten av att följa prioriteringsordningen för vaccinationer mot covid-19 när hon intervjuades av Svenska Dagbladet. "Nu får det bli någon jäkla ordning på detta", sa Eva.

Möte med SKR: Informationen om vaccination måste förbättras

Vaccination mot covid-19 var temat då SPF Seniorerna i dag digitalt uppvaktade Sveriges kommuner och regioner (SKR). Förbundet tog upp frågor om information, prioritetsordning och skillnader i vaccintäckning mellan regionerna.

Anders Tegnell: Vi har varit väldigt tydliga i våra prioriteringar

Kan man börja leva som förut när man är vaccinerad mot covid-19 och vad anser Folkhälsomyndigheten om att Region Stockholm har gått emot deras rekommendationer och inte vaccinerar äldre i första hand? Det var de två frågor Senioren ställde till statsepidemiologen Anders Tegnell på tisdagens pressträff.

En av fyra 70-plussare står utanför

Det kommer under överskådlig tid att finnas hundratusentals äldre som inte svarar mot samhällets krav på att hantera digitala verktyg.

Så mycket dyrare blir ett seniorlån

Bristen på möjligheter att låna i bank driver seniorer i famnen på produkter som kan vara fem gånger dyrare än vad banklånet skulle ha varit.

Region Stockholm valde vårdpersonal före äldre

Region Stockholm är sämst i Sverige på att vaccinera äldre mot covid-19. Det är ett medvetet val enligt hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L)

Så många går miste om bostadstillägg

Cirka 100 000 pensionärer som har rätt till bostadstillägg får inte ut en krona.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Uppsala län

Annonser