Registrera din epostadress

Ett enkelt sätt för föreningen att nå ut till medlemmarna är via epost. Därför vore det bra om alla som har en sådan ser till att föra in den i medlemsregistret. Det kan du göra själv. Gå in på spfseniorerna.se/enabygden, klicka på Mina sidor, skriv personnummer och ange ditt postnummer utan mellanslag som lösenord. Du får sedan instruktion om hur du går vidare. Klicka på Läs mer för alla detaljer

Enabygden nr 4 2020 nu ute

Sista tidningen för året är nu publicerad. Går att läsa via länk ovan. Läs speciellt sista stycket i Redaktörens artikel på sidan 3 om hur du registrerar din epostadress så att du får tidningen direkt i din epostbrevlåda och bidrar till att minska våra distributionskostnader.

Tipspromenader november-december

Varannan onsdag 14.00-15.00 med början 11 november

Information från Vuxenskolan

Studiecirkelledarutbildning, Höstens utbildningar för föreningar mm

Thony Björk svarar på frågor om vaccinationer mot Covid-19

Förbundet får många frågor kring vaccinering mot covid-19 från våra medlemmar. Här svarar Thony Björk, sakkunnig inom läkemedelsfrågor, på de vanligaste frågeställningarna.

Eva Eriksson i Expressen om IVO:s granskning

Tidningen Expressen skriver om de generella direktiven, gruppbedömningarna och vård i livets slutskede som skedde på felaktiga grunder. Att utsättas för gruppbedömning, bara för att man råkar bo på en viss adress eller ha en viss ålder, handlar om diskriminering, menar SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson.

SPF Seniorernas julkalender med julönskningar och bokvinster

Varje dag fram till jul kan du möta någon av SPF Seniorernas företrädare i vår julkalender. Det kommer att levereras julönskningar, och varje dag har du chans att vinna en bok. Du hittar dagens lucka högst upp på vår webbsida samt på SPF Seniorernas facebooksida.

Bra med fast omsorgskontakt

Gärna fast omsorgskontakt i hemtjänsten och krav på kompetens, men mer behövs. Så sammanfattas SPF Seniorernas kommentar till en dagsfärsk utredning som regeringen nu ska bereda.

”Sverige behöver en pensionsombudsman”

Du kan ha rätt till intjänad pension som du inte får. Problemet är att du kanske inte vet om det och att du måste göra allting själv för att få ut pengarna. "Vi borde ha en pensionsombudsman i Sverige som hjälper till med de här sakerna", säger pensionsexperten Bång Berit Norén.

Gratis coronavaccin för alla i Sverige

Vaccinet mot corona kommer att vara gratis för alla i Sverige. Det meddelar statsminister Stefan Löfven på en snabbt påkallad pressträff på fredag förmiddag. Nu specificeras också vilka i riskgrupperna som kommer att vaccineras först.

Färre 70-plussare besöker akuten

Trenden att färre patienter söker till landets akutmottagningar håller i sig. Särskilt i gruppen 70 år och äldre.

Inte försent att stärka din pension

Du kan påverka din inkomst även efter att du har gått i pension. "Det finns en hel del du kan göra", säger Patrick Siegbahn, privatekonomisk rådgivare på Småspararguiden.

Så slipper du imma på glasögonen när du bär munskydd

Många som använder munskydd och har glasögon får problem med imma på glasögonen. Ett tips är att sätta glasögonen utanpå munskyddet, fästa munskyddets snören i glasögonen och andas nedåt.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Uppsala län

Inställd konsert

Julkonsert i Knivsta

Boktips

SPF-appen

Annonser