Resultat tipspromenad 10 juni

Sommaraktiviteter

Boule på Hökens grusplan och tipspromenader i Drömparken är ett par aktiviteter vi kan ägna oss åt nu när det mesta fortfarande är stängt. Se detaljer i menyn ovan.

Tidningen Enabygden nr 2 nu ute.

Som situationen nu är kommer nr 2 av tidningen Enabygden enbart ut i digital form. De som har registrerat sin epostadress under "Mina sidor" får den tillsänd den vägen. De övriga blir tyvärr utan tidning så nu är det dags för fler att komplettera sina uppgifter med epostadressen för att bli med i kommande utskick. Vi vet ju inte i dagsläget hur det är när det är dags för tidning nummer tre.

Coronaföljder

Föreningens planerade aktiviteter ställs in t o m juni månad med anledning av coronapandemin. Vår medlemstidning Enabygden nr 2 kommer att ges ut efter sommaren. Följ myndigheternas råd, rekommendationer och restriktioner! Håll i och håll ut! Synpunkter och frågor lämnas till styrelsen via e-post och telefon.

Skriv under vårt upprop för äldreomsorgen

Ingen kan längre blunda för verkligheten och det omfattande förändringsbehov som finns i äldreomsorgen. Med Coronapandemin har de brister vi länge påtalat blivit än tydligare och fått oerhörda konsekvenser. Skriv under vårt äldreomsorgsupprop och hjälp oss att sätta högre tryck på politiker i kommuner, regioner, riksdag och regering.

Öppet brev till regeringen och dess samarbetspartier

– Förstår regeringen överhuvudtaget vidden och djupet av de insatser som redan görs av pensionärsorganisationerna? Skriver Eva Eriksson SPF Seniorerna, Berit Bölander SKPF Pensionärerna och Christina Tallberg PRO, i ett öppet brev till statsminister Stefan Löfven, vice statsminister Isabella Lövin, Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni och Centerpartiets vice partiledare Anders W Johnsson.

Gösta Bucht: SKR missar att problematisera

Gösta Bucht, SPF Seniorernas sakkunnige i vård- och omsorgsfrågor, menar att SKR i sin nya rapport om äldreomsorgen glömmer bort en del avgörande problem, som den medicinska kompetensen.

Positivt förslag om lägre skatt på pensionsinkomster

SPF Seniorerna ställer sig positiva till det förslag som idag skickats ut om lägre skatt på pensionsinkomster.

Barbro är Årets Senior!

Det blev en jordskredsseger för Barbro Westerholm när Seniorens läsare röstade om vem som skulle bli Årets Senior. Ni är många därute som uppskattar vår mest seniora riksdagsledamot – och också den mest aktiva.

”Regeringen överger landets pensionärer”

Regeringen vill ha seniorernas hjälp i kampen mot pandemin. Men trots att organisationerna blöder ekonomiskt får man inget ekonomiskt stöd.

Skriv under för en bättre äldreomsorg!

Mer personal, högre kompetens och laglig rätt till goda levnadsvillkor även för äldre. Det är några av kraven i SPF Seniorernas upprop för äldreomsorgen.

Dags för coronasommar – men först klippte jag håret

Våra liv består inte bara av att undvika risker, och vi gör ständigt mer eller mindre medvetna riskkalkyler.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Uppsala län

Mentorer

Preliminär kursplan hösten 2020

Nytt om Panterboulen

Inställda Bouletävlingar

Annonser