Information från Vuxenskolan

Studiecirkelledarutbildning, Höstens utbildningar för föreningar mm

Månadsmöten och program hösten 2020

Med anledning av det rådande läget med Covid 19 har styrelsen beslutat att ställa in månadsmöten och övriga program under hösten men aktiviteter utomhus såsom Boulespel på Hökens grusplan alla ons- och söndagar kl 9.30 samt Tipspromenader i Drömparken varje onsdag kl 14-16 kommer att gå av stapeln fram till slutet av september. Alla välkomna!

Enabygden nr 3 2020 nu ute.

I dessa tider distribueras tidningen inte ut till hushållen men den digitala varianten finns alltid tillgänglig på nätet. Ett antal pappersexemplar finns dock på expeditionen. I tidningsarkivet finns dessutom kompletta årgångar fr o m 2018.

Resultat tipspromenad 10 juni

Välkommet, men löser inte bristerna i systemet, krävs både social och finansiell stabilitet

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar dagens besked kring avskaffad pensionärsskatt och inkomstpensionstillägget: vi välkomnar dagens besked även om det var förväntat, men det löser inte bristerna i pensionssystemet utan vi måste bygga ett system som är både socialt och finansiellt stabilt

SPF Seniorerna kommenterar rututredningens slutbetänkande

Rututredningen har överlämnat sitt slutbetänkande till regeringen. SPF Seniorernas expert i utredningens referensgrupp uttalar sig i frågan.

"Försök inte lura mig" blir TV-serie

”Försök inte lura mig” är ett av våra mest uppskattade studiematerial. Därför är det extra kul att projektet nu också blir en TV-serie. Programmen produceras av Utbildningsradion med Marianne Rundström som programledare.

Eva Eriksson om konsekvenserna när Handelsbanken lägger ner många av sina kontor

Idag uttalar sig Eva Eriksson i flera tidningarna och i TV4 Nyheterna om konsekvenserna när Handelsbanken nu ska lägga ner 180 av sina 380 kontor fram till år 2021.

Sålt sommarstugan i år?

Är du en av dem som sålt sommarstugan i år och gjort en vinst kommer den att beskattas med en skattesats på 22 procent. Vilket är vad som gäller fastigheter som är privatbostad och inte näringsfastighet. Ylva Yngveson Seniorens ekonomiexpert svarar.

Träningsresa med Sofia på Kreta

Vill du träna, dansa, prova yoga och koppla av? Följ med på Seniorens resa till Kreta, denna grekiska ö som sedan länge är ett av Medelhavets mest uppskattade resmål. Med tre hundra soldagar, fina stränder, storslagen natur och gästfria människor är det lätt att förstå varför.

Lika skatt först efter nästa val

Regeringens löfte om lika skatt kommer inte att genomföras under mandatperioden. Pensionärerna får vänta till 1 januari 2023.

MSB-chefen: Nu frågar vi 80-plussare om pandemin

MSB kommer att ta reda på mer om hur de allra äldsta i samhället tänker och känner om pandemin.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Uppsala län

Inbjudan till ny digital kurs

Kursinbjudan

Folkhälsomedel

Annonser