Stora skillnader i hemtjänstens kvalitet i Stockholms stad

Kungsholmen har den bästa hemtjänsten i Stockholms stad och skillnaderna mellan stadsdelarna är stora. Det visar Hemtjänstindex granskning av Stockholms stadsdelsområden.

Seniorer avgör valet till EU-parlamentet

Under måndagen genomfördes Äldreriksdagen med debatt inför årets val till EU-parlamentet. Här kan du se sändningen i efterhand.

Solveig Zander invald i Sveriges Konsumenters styrelse

Sveriges Konsumenter är en oberoende, ideell organisation med målet att vara konsumenternas främsta vakthund. Nyligen genomfördes årsmötet och en ny styrelse valdes. En av de nya ledamöterna är SPF Seniorernas förste vice ordförande Solveig Zander.

SvD Debatt: Stoppa utnyttjandet av person­uppgifter

Kriminella kommer åt personuppgifter alldeles för lätt. Det är budskapet i en debattartikel som undertecknats av SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson tillsammans med företrädare från flera andra organisationer.

Sökes: Personer till studie om Alzheimer

I april startades en ny svensk forskningsstudie om Alzheimers sjukdom. Målet är att kunna ställa en diagnos så tidigt som möjligt. Metoden är enkel och består av kognitiva tester man gör hemma kompletterat med ett blodprov på vårdcentralen.

SPF Seniorerna satte ton för EU-valsdebatt

- Sverige är ett av de länder i Europa där ålderismen är som starkast och därför måste våra frågor finnas på era agendor inför EU-valet. Höj er ambitionsnivå!

Fler och fler seniorer väljer att jobba

Var femte person i åldrarna 65–74 år arbetar. Det är mer än någonsin, visar en färsk rapport från SPF Seniorerna.

Detta vill partierna göra för äldre i EU

Vilken äldrepolitisk fråga är viktigast inför kommande EU-val? Partiernas toppkandidater svarar.

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Annonser

Aktuella kampanjer från vårt förbund