ÄNDRAD BILDVISVINING

Nu är avvecklingen av Flash Player ett faktum.
Webm-filer funkar inte bra i nya EpiServer med Edge.
Nu är bildvisningen ändrad, så det går att klicka på bilderna i bildmenyn. Då öppnas de utan att sparas.

Det kan finnas någon Webm-fil kvar på hemsidan, så kolla så de ÖPPNAS när du klickar på dem.

Med Webm-filer måste man välja på att spara eller öppna i Edge. Ser man inte upp, kan hela nedladdningsbiblioteket bli fullt. Om du istället använder Firefox, får du automatiskt förslag att öppna Webm-filer när du klickat på dem, utan någon lagring.

Adobe meddelar på sin nyhetsblogg att Adobe Flash Player läggs ner.
Adobe Flash Player är ett insticksprogram som ursprungligen skapades av Macromedia 1996. Sedan 2005 har Adobe utvecklat och gett ut programmet. Nu rapporterar Adobe på sin nyhetsblogg att de kommer avveckla stödet för Flash.

 Om ett format inte fanns uppfann vi det, exempelvis Flash eller Shockwave. Över tid och i samband med att nätet utvecklades tog många till sig de nya formaten. De blev en grund för en del öppna standarder och därmed även en essentiell del av nätet, skriver Adobe.

Utvecklingen som skett och de nya standarderna som kommit gör dock nu att Adobe inte ser någon mening med att ha kvar Flash-formatet. I samarbete med Apple, Facebook, Google, Microsoft och Mozilla kommer därför Adobe påbörja ett avvecklingsarbete av Flash som kommer vara klart 2020.

Företaget planerar att sluta uppdatera och distribuera formatet i slutet av 2020 och de uppmanar utvecklare att flytta över redan existerande Flash-innehåll till andra plattformar.

Adobe skriver även att de kommer fortsätta jobba för att ligga i bräschen för utvecklingen av nya webstandarder. De kommer fortsätta engagera sig i att vidareutveckla HTML5 och vara aktiva i WebAssembly Community Group. Adobe avslutar pressbrevet med att skriva: – Adobe kommer fortsätta att tillhandahålla de bästa redskapen och tjänsterna för designers och utvecklare så de kan fortsätta skapa fantastiskt innehåll för nätet.