Vinprovning 2017

Vinprovning i Församlingshemmet

  • 2017 års vinlista

Mot kvällningen den 28 juni samlades ett fyrtiotal förväntansfulla medlemmar. och några gäster till medlemmar, för att ta del av vår traditionella vinprovning med Håkan Larsson. Årets tema på vinerna var ekologiskt. Vi provade två vita och två röda sorter från olika världsdelar och fabrikanter.

Inledningsvis höjde vi glasen för att skåla för föreningens 45 år som infaller i augusti. Nu var tillfället bra. Till skålen avsmakade vi en krustad med Skagenröra i. Passade utmärkt ihop. Till övriga viner hade vi så en getost, en vitmögel och en hårdost. En päronskiva och en jordgubbe fanns också på fatet.

Under kvällen samlades det in pengar till det barnhem i Sydafrika som Håkan är mentor för. Han berättade också lite om verksamheten som bedrivs där. Vi samlade in ca 2 200 kronor. Därutöver kommer vi att skicka ev överskott från avgiften för provningen. Eftersom Håkan ställer upp gratis så blir detta i stället för den ersättning han annars skulle haft.

Tack till er alla som bidrog till att kvällen blev en trevlig stund i fin anda och ett särskilt tack till Håkan som så gärna och som i så många år ställt upp för oss.

Eva Johansson

bilder av Åke D