På gång

Februari mars händer detta!

Vår nya lokal

Vi har hyrt en lokal på Järnvägsagatan 42 i Vansbro

Varning!

Varning för bedrägerier Vi vill uppmärksamma alla föreningar och distrikt att vara uppmärksamma på bluffmail med önskan om överföringar och utlandsbetalningar. Dessa bluffmail dyker upp med viss regelbundenhet, även hos förbundet. Vanligtvis ser mailet ut att komma från föreningens ordförande där denne ber kassören göra en snabb överföring av en större summa pengar, ofta till utlandet även om det inte är lika vanligt nu under pandemin. Får du ett sådant mail och är osäker på om det är en bluff eller inte ska du alltid kontakta avsändaren och kontrollera om detta verkligen stämmer. Ring gärna så att du är helt säker på att du får kontakt med rätt person. Kontaktar du avsändaren via mail så skriv då ett helt nytt mail där du själv skriver in den mailadress som du vanligtvis använder till ordförande eller vem som nu ser ut att vara avsändare. Svara inte på det mail du fått då mailadressen med största sannolikhet går till en bedragare även om den ser korrekt ut vid första anblicken.

Aktuellt just nu!

Allvarligt smittläge kräver allvarliga åtgärder

Seniorer har sedan i mars 2020 burit ett tungt ansvar att undvika smitta. Det finns ett enormt behov att slippa isolering och inskränkningar. Tack vare vaccinerna är vi nu nära att återvinna vår frihet. Men om smittläget gör det nödvändigt kan nedstängning vara en sista utväg innan alla har hunnit få erbjudande om vaccinering, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Kräv nya vaccinköp, Stefan Löfven!

Statsministern bör kräva nya EU-upphandlingar av vacciner för att täcka upp för det bortfall som vaccinföretagen orsakat. Om EU inte kommer överens om nya inköp, bör Sverige göra egna vaccininköp, utan europeisk samordning, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Ardalan Shekarabi reagerar på SPF Seniorernas siffror om att många år i jobbet inte alls lönar sig

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi uttalar sig i Aftonbladet om SPF Seniorernas nya siffror som visar att livsinkomsten och många år i jobbet inte lönar sig.

Fem gånger så dyr räntekostnad med seniorlån

I en artikel i Expressen visar beräkningar från SPF Seniorerna att seniorlån över tid blir hela fem gånger dyrare än ett vanligt bolån. Fredrik von Platen, bostadssakkunnig, kommenterar i artikeln.

Vaccinfuskare får vänta på andra dosen

Personer som fuskat sig till vaccination mot covid-19 kommer att få vänta på sin andra dos. Det skriver Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande på fredagkvällen (26/2)

Inte bara seniorer som drabbas av regionernas prioriteringar

Ingmar Skoog irriterar sig på att regionerna inte följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om vaccinationer. Detta drabbar inte bara seniorer, som riskerar allvarlig sjukdom, utan också övriga samhället som riskerar längre nedstängningar än annars varit nödvändigt.

Anders Tegnell: Det är förstås väldigt olyckligt

Statsepidemiologen Anders Tegnell är starkt kritisk mot dem som inte följer prioriteringsordningen när det gäller vaccineringen mot covid-19. Och han tror inte att det blir några större förseningar när Astra Zenecas vaccin inte ska användas på personer över 65 år. Det svarade han på Seniorens två frågor på torsdagens pressträff med Folkhälsomyndigheten.

Regeringens krav på regionerna: Vaccinera äldre eller bli utan ersättning

Vaccinera de äldre först eller förlora ersättningen. Nu sätter regeringen ner foten mot regionerna som inte sköter sig. ”Man får inte betalt om man inte följer prioriteringsordningen”, säger socialminister Lena Hallengren (S) till TT.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Daladistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund