20231213 Julfest med SPF

Årets sista Månadsmöte

Årets sista månadsmöte samlade många medlemmar, och det inleddes med att vi alla njöt av en jultallrik levererad av ICA Nära i Bräkne-Hoby. Den innehöll  lite av varje, och nog blev vi mätta!

Dagens underhållare var Christine Eriksson, och vid första speltillfället serverade hon oss ett antal välkända julsånger till eget gitarrackompanjemang. 

Som sig bör bjöds det på risgrgynsgröt, fast detta året i annan form. Ris a' la Malta! Synd att man redan var så mätt!

Christine fortsatte underhålla, denna avdelningen med sång och spel på sitt durspel. Det var fascinerande att se hur hon hanterade detta vackra pärlemorinfattade instrument, som i grunden fungerar på samma sätt som ett munspel. Kanske känner vi det mer under namnet Magdeburgare.

Egentligen ville vi inte att Christine skulle sluta, men längtan efter kaffe var för stor.

Nu följde några överraskande inslag. Evy var tyvärr inte närvarande, varför Margareta i år läste Rydbergs dikten tomten samtidigt som Ingrid visade bilder över tomtens olika göromål på gården.
8 medlemmar intog podiet och sjöng tillsammans, och i stämmor, 3 av våra mest älskade julsånger. Det blev en stämningsfull avslutning.

Riktigt slut var det inte för vi hade ju alla radat upp ett antal lotter framför oss, i hopp om att turen skulle vara på vår sida. Här och var hördes lite förtjusta utrop.

Peter Rudolfsson tackade alla som på olika sätt bidragit till det goda resultatet, samt önskade var och en, En Riktigt God Jul!

Text o bild: Ingrid Andersson