20230614 Månadsmöte

Gemensam utflykt till Halahult

SPF Hällaryd Åryd gjorde en utflykt till Halahult en solig och varm junieftermiddag. Vi färdades i privata bilar, och första anhalten var Offerlunden i Halahult. Efter en kort promenad genom naturskön miljö kom vi fram till en höjd där det fanns fem stora och ovanliga stenblock. Stenarna har inhuggna figurer och en av dem dessutom en inhuggen sifferrad.
Göran Andersson, som lekt på platsen som liten, berättade för oss om vad som framkommit i olika undersökningar. Platsen är unik i landet.

Hjortarna höll sig på behörigt avstånd och visade sig bara en kort stund.

Vi fortsatte till Lilla Öjasjön där Bengt, Birgitta och Inge väntade med en perfekt glödhög för korvgrillning. Trots värmen smakade det väldigt gott!
Fikakorgarna kom fram och stämningen var god.

Det lämnades information om Sommarresan till Värnamo d 9/8. Vi hoppas på god uppslutning och att anmälningarna inte dröjer för länge, med tanke på den fortsatta planeringen.
Berätta gärna för andra att de kan följa med på resan! Det gäller att fylla bussen!

Utflykten blev ett trevligt slut på terminen. Tack till Göran och Maj-Lis som visade oss Offerlunden. Tack till Bengt, Birgitta och Inge som grillade så goda korvar och en riktigt bra sommar alla!

Text o foto: Ingrid Andersson