Välkommen till SPF Seniorerna Haparanda

    Tor 23 maj kl 10 Hemlig resa

    Tis 18 juni Bussresa Hamnar runt

    Programmet för 2024 finns under Aktiviteter

    Nästa styrelsemöte Tis 4 juni kl 10

Ny rapport – Superseniorer som jobbar

Det är allt fler seniorer som jobbar allt längre upp i åldrarna, och det handlar inte enbart om yngre seniorer. Under 2023 arbetade hela 66 000 personer i åldersgruppen 75–89 år, vilket är en hög siffra även vid en internationell jämförelse.

Med Konsumentombudsmannen mot bankbedrägerier

SPF Seniorernas styrelseledamot Martin Rolén har förordnats av regeringen att vara ledamot i insynsrådet vid Konsumentverket. Åtgärder mot bedrägerier var en av de frågor som diskuterades på myndigheten i veckan.

Seniorer avgör valet till EU-parlamentet

Under måndagen genomfördes Äldreriksdagen med debatt inför årets val till EU-parlamentet. Här kan du se sändningen i efterhand.

Samtal med Moderaterna

SPF Seniorerna genomför löpande möten och samtal med beslutsfattare om sakpolitiska frågor som berör och engagerar förbundets medlemmar. Under onsdagen träffade förbundsordförande Eva Eriksson Moderaterna i riksdagens Socialförsäkringsutskott.

Ingen garantipension före 67

Regeringen har fastställt att riktåldern för pension blir 67 år från 2030. Detta blir då lägsta ålder för garantipension, inkomstpensionstillägg och bostadstillägg.

Detta vill partierna göra för äldre i EU

Vilken äldrepolitisk fråga är viktigast inför kommande EU-val? Partiernas toppkandidater svarar.

”Är det bara pensioner som ska lösa äldres ekonomi?”

De som har det knapert som pensionärer har också haft det ekonomiskt tufft när de var yngre eller mitt i livet. Vi behöver höja blicken angående äldres ekonomi, menar Alectas pensionsekonom Staffan Ström.

Han älskar ormar och grodor

Vad sägs om en trädgård full med kräldjur? Många skulle nog tveka att sätta sin fot där men för Claes Andrén är det rena paradiset. Han är övertygad om att fler skulle tycka om grod- och kräldjuren om vi bara gav dem en chans.

Nyheter från Norrbotten

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser