Berlinresan 24 - 28 april

En fin resa, fylld av upplevelser, trevliga samtal, god mat, en kunnig guide och glad reseledare.

Klicka här för att se fler bilder.

Efter en tidig avgång på onsdagmorgon med buss till Arlanda tog oss flyget till ett vårvarmt Berlin. Efter en rundtur med buss och guide fick vi bl.a. se de kända platserna Checkpoint Charlie, Kurfurstendamm, Olympiastadion och Branderberger Tor samt resterna av muren och vackra parker. Sedan var det dags att checka in på hotell Leonardo. Ett nyrenoverat fint hotell som tidigare varit ett kvinnofängelse. Sen middag efter en intensiv dag.

En verklig höjdpunkt var resan till Spreewald på torsdagen. Ett folkslag, sorber, bosatte sig i ett stort kärrområde för ca 200 år sedan. Under årens lopp har man grävt ut en massa kanaler och anlagt ett stort antal öar. Nu stakas vi turister runt i flatbottnade båtar (motorer är förbjudna) lugnt och stilla i ett stort kanalsystem fyllt av vackra hus, blommor och lite mygg. Middag på hotellet.
Fredagen startades med en rundtur i de äldre kvarteren. Därefter hiss upp i det 358m höga tv-tornet.Väl uppe fick vi en runt-omvy över staden. DDR-museet besöktes och kvällen avslutades med ett bryggeribesök med middag.
På lördagen styrde vi kosan till Potsdam. Slottet Sanssousi gav oss en bild av Fredrik den Stores enorma trädgård och salar fulla av guldglans. Efter lunch besökte vi slottet Cecilienhof där Tysklands öde avgjordes. Det innebar en intressant historielektion för oss alla. Avskedsmiddag på restaurant Nolle.
På grund av SAS-strejken fanns inget flyg hem. Det blev i stället en lång bussresa.
Vi kan sammanfatta en resa fylld av upplevelser, trevliga samtal, god mat, en kunnig guide och glad reseledare. En stor eloge till Resekompaniet som så snabbt kunde ordna resan hem.
Bitte och Bengt Malmgren