Sammanfattning av möte den 27 februari 2023

Vid mötet närvarade personal och företrädare för PRO Stjärnhov och SPF Seniorerna Gnestabygden.

Vi blev varmt välkomnade av Ekhagens chef och detta möte var det första Gårdsrådsmötet sedan pandemin startade i mars 2019. Då vi var flera som var på vårt första besök på Ekhagen fick vi en genomgång av antal avdelningar liksom vilka inriktningar de olika avdelningarna har och antal lägenheter.

Ekhagen är nu 20 år gammalt och renoveringar pågår i lägenheter och gemensamma ytor. Centralköket kommer att renoveras och behöver då stängas ett antal veckor. Maten kommer då att levereras i värmevagnar från Strandhagen.

Personalen har fått utbildning om demenssjukdomar och bemötandefrågor liksom basal hygien. Personal på Ekhagen och Björnlunda hemtjänst kommer också att få se en teaterföreställning som ett led i utbildningen i bemötandefrågor. 

Det pågår många aktiviteter för de boende såsom biokvällar och något som varit och är mycket populärt är avdelningsvisa spadagar. Scenkonst Sörmland kommer flera gånger under våren till Ekhagen med musikunderhållning. Även pubkväll och korvgrillning genomförs. Kyrkan kommer också och håller gudstjänst och både valborgsmässoafton och midsommarafton firas speciellt.

Vi diskuterar också vem eller vilka som kan tänkas komma till Ekhagen och genomföra små enkla aktiviteter såsom högläsning eller promenader. Detta ska diskuteras mer på nästa möte. 
Det upplevs som positivt om gårdsrådet kan träffas kanske en vecka innan nästa pensionärsråd träffas. Det kan ju finnas frågor som kan lyftas på pensionärsrådets möte.

Ekhagen har en egen sida på Facebook. Sök på Ekhagens Äldreboende där läggs information ut löpande.

Tillbaka till gårdsråd.