Månadslotteriet oktober

Följande vinnare har dragits vid SPF Club 230's månadslotteri för oktober månad.

DI skriver om SPF Seniorernas undersökning som visar att folk vill se ett större respektavstånd

Tidningen Dagens industri skriver om SPF Seniorernas Novusundersökning, samt visar våra uträkningar om disponibel inkomst för de som tillhör årskull 1954 och gick i pension 2019.

Folkhälsomyndigheten har beslutat om nya lokala allmänna råd

Folkhälsomyndigheten har idag, efter samråd med smittskyddsläkarna i Stockholm, Västra Götaland och Östergötland, fattat beslut om skärpta allmänna råd i dessa regioner. Beslutet gäller till och med den 19 november 2020, men kan förlängas. I Uppsala län och Skåne län gäller redan lokala allmänna råd.

Sveriges seniororganisationer i gemensam debattartikel med krav om ett nationellt vaccinprogram

Det är obegripligt att regeringen inte vill införa ett nationellt vaccinprogram som skulle rädda många äldres liv. Det skriver Eva Eriksson, SPF Seniorerna, Christina Tallberg, PRO, Liza di Paolo-Sandberg, SKPF Pensionärerna och Anders Blanck, Lif, i en debattartikel i Dagens Nyheter.

Se vårt webbsända seminarium om aktuella sakfrågor som rör vården och omsorgen om äldre

Gösta Bucht, SPF Seniorernas sakkunnige i vård- och omsorgsfrågor, och förbundsordförande Eva Eriksson samtalar om äldreomsorgen i Sverige och svarar på frågor från våra medlemmar.

Nya restriktioner i flera regioner – bör speciella regler för 70-plussare återinföras?

Trots den ökade smittspridningen argumenterar Ingmar Skoog mot kraven att återinföra speciella 70-plus restriktioner. Och för första gången berömmer han Folkhälsomyndigheten.

Madelein Månsson spelar in ”kungen av övningar”

På fredagen (30/10) fick Senioren fint besök när vår egen Må Bra-expert Madelein Månsson gästade redaktionen. Hon spelar in en övning som ni kan se i sin helhet på sajten framöver men vi kan redan nu avslöja vad övningen handlar om.

Folket vill se större respektavstånd

Skillnaden i pension mellan ett långt arbetsliv och grundskyddet krymper. Det gillar inte svenska folket.

Många äldre ratar vaccin mot säsongsinfluensan

Intresset bland svenskarna att vaccinera sig mot säsongsinfluensan är svagt, visar en Sifo-undersökning. I den äldsta gruppen är det mindre än hälften som säger att de ska vaccinera sig.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser