Välkommen till Club 230 Staffanstorp

    Julfesten inställd

    Läs mer

Årsmöteshandlingar

  • Läs mer
  • 2021-08-05T17:00:00.0000000+00:00

Nya råd och rekommendationer för att begränsa spridningen av covid-19

Från och med den 8 december rekommenderas vi åter att hålla avstånd i offentliga miljöer, och att använda munskydd i kollektivtrafiken när det är mycket folk. Om smittspridningen fortsätter att öka och om man ser en ökad vårdbelastning kan det tillkomma ytterligare åtgärder. Då kan vaccinationsbevis komma att krävas för fler verksamheter samt för ett lägre deltagarantal.

Frukostwebbinarium 10 december: Vems är pengarna i buffertfonderna?

Välkommen till ett kostnadsfritt digitalt frukostmöte anordnat av Pensionsmyndigheten och Pensionsnyheterna fredagen den 10 december klockan 09.00 - 10.00. Anna Eriksson, sakkunnig pensioner SPF Seniorerna medverkar i den efterföljande paneldiskussionen.

Webbinarium 14 december: Patricia Tudor Sandahl om åldrande och existentiella frågor sent i livet

Den tredje sändningen under temat "Tillsammans – mindre ensam" är med Patricia Tudor Sandahl, psykolog och författare. Det blir ett samtal om åldrandet och existentiella frågor sent i livet. Premiär för sändningen är på tisdag 14/12 kl. 13.

SvD slutreplik Debatt: Patienter får betala ett onödigt högt pris

För de läkemedel på recept som inte ingår i läkemedels­förmånen skiljer sig priserna mellan apotek. Det finns ett färdig­utrett förslag som löser problemet. Social­minister Lena Hallengren behöver agera. Det skriver Thony Björk, sakkunnig läkemedel SPF Seniorerna, i en slutreplik i Svenska Dagbladet.

Nya poddavsnitt ute! Lyssna på 25% med Palmgren och Skoog

Nu finns två nya avsnitt ute i nya podden 25% med Palmgren och Skoog. Gäster i de programmen är Anders Ferbe, tidigare fackordförande i Metall och ordförande i Delegationen för senior arbetskraft samt Kerstin Brunnberg, radiolegendar som efter sin pensionering haft hur många uppdrag som helst. Du kan lyssna på de avsnitten plus de två tidigare publicerade längre ned på sidan.

Trots kritiken: Fler timanställda i äldreomsorgen

Sveriges misslyckande med att skydda de sköraste äldre berodde till stor del på det stora antalet timvikarier i hemtjänst och på särskilda boenden.

Mat för en eller två

Senioren har samlat 36 goda recept för en till två personer. Det är allt ifrån kåldolmar till pasta med grönkål och västerbottensost. Låt dig väl smaka.

Så betygsätter 65-plussarna den svenska vården

Var fjärde svensk 65-plussare uppger att de varit med om att deras läkare i primärvården saknat information om den vård de fått från specialistvården. Det visar en ny kartläggning.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Skånedistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser