Stort intresse för medlemsenkäten om äldres boende

I september gjorde SPF Seniorerna i Lunds kommun och PRO en enkätundersökning för att få reda på hur medlemmarna ser på sin boendesituation i framtiden. Syftet är att påverka kommunens revidering av Utvecklings- och boendestrategin för de äldre. Den 29/11 arrangerade SPF och PRO en konferens i Folkparken för att redovisa resultatet och för att få reda på vad kommunen och byggare har att säga om äldres boendesituation i framtiden.

Lunds kommun tillmötesgår SPF:s mfl krav på utdrag ur belastningsregistret

En äldre kvinna i Lund blev 2018 i sitt hem bestulen på smycken mm. Det konstaterades att något inbrott inte ägt rum. Tillträde till bostaden hade skett genom en nyckel som personal inom hemtjänsten hade. Med anledning av detta önskade SPF mfl att utdrag ur belastningsregistret tas vid anställning även inom hemtjänsten

Vad behandlades på KPR i september 2019? Länk till protokollet.

Protokollet från Kommunala pensionärsrådet i Lund finns nu tillgängligt. Här finns länk till detta.

SPF informerade KPR om konferens om äldres boende

Kommunala pensionärsrådet är ett forum för dialog mellan Lunds kommun och Lunds pensionärsorganisationer. SPF är representerat av Ingemar Bryman och Berne Jönsson.

SPF Seniorerna på TCO-seminarium om pensionssystemet

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström deltog i panelen när TCO arrangerade seminarium med rubriken ”Hur ska vi finansiera framtidens pensioner?”

Du har rätt att veta – Kemikalieappen hjälper dig

Kemikalieappen är ett verktyg som hjälper dig att använda din rätt att veta om farliga kemikalier i saker. Bakom appen står Sveriges Konsumenter. SPF Seniorerna är medlem i Sveriges Konsumenter och en av dess grundare.

Debatt om premiepensionens framtid

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström deltog idag på ett seminarium om de nya förslagen för premiepensionen, och varför den är viktig framförallt för framtida pensionärer.

Debatt om apotekens framtid med fokus på farmaceutbrist och rådgivning

Thony Björk, läkemedelssakkunnig inom SPF Seniorerna deltog i veckan på ett seminarium om apotekens framtid. Han pratade bland annat om apotekens roll och att de har tappat mycket av det fokus som tidigare fanns på egenvårdsrådgivning.

Julklappar för liten plånbok

En barnvaktshelg eller dina bästa recept. Ylva Yngveson tipsar om uppskattade klappar av tid och omtanke istället för pengar.

Bristen på läkemedel förvärras

Allt oftare tar läkemedel slut. Det slår särskilt hårt mot seniorer med många läkemedel, menar experter.

Hälsoguru vid 90

Stig Bengmark, professor, överläkare och författare slår ett slag för antiinflammatorisk kost. "Börja med det som är enkelt, säger han."

Äldres chans få nytt jobb ska granskas

Att finansiera välfärden förutsätter att fler äldre arbetar längre. Men lyckas regeringen öppna dörrarna?

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Skånedistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser